Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Może już czas zamienić Astre F na Zafirę ?

Featured Replies

Napisano

Kombiaczek "F" służy mi prawie 3 lata i przejechałem nim około 75 kkm, myslę , /bezawaryjne i tanie w utrzymaniu autko/że już czas przyszedł aby zamienić na większe i koniecznie z klimą. Moja asterka to uboga weresja "made in Gliwitz" a teraz to naprawdę ubogie autko. jesli Zafira - to z jakim silnikiem- diesel - DTL, DTI,/ 2000, 2,2 / benzynka 1.8, --1.6 PB odpada na wstępie. Koledzy podpowiecie jaki silnik i jakiego rocznika szukać i za ile?

Napisano

> Kombiaczek "F" służy mi prawie 3 lata i przejechałem nim około 75

> kkm, myslę , /bezawaryjne i tanie w utrzymaniu autko/że już czas

> przyszedł aby zamienić na większe i koniecznie z klimą. Moja

> asterka to uboga weresja "made in Gliwitz" a teraz to naprawdę

> ubogie autko. jesli Zafira - to z jakim silnikiem- diesel - DTL,

> DTI,/ 2000, 2,2 / benzynka 1.8, --1.6 PB odpada na wstępie.

> Koledzy podpowiecie jaki silnik i jakiego rocznika szukać i za

> ile?

Hmm no cóż, jeżdźę Zafirą 2.0 DTL od 0,5 roku i jeśli chodzi o motorek to IMHO troszkę za słaby jak na takie auto, choć z drugiej strony całkiem sprawnie daje sobie radę z taką masą auta. Druga kwestia dotycząca tego motorku to serwis, na przykładzie ostanich moich przygód z urwaną świecą żarową stwierdzam, że mechanika, który zna się i potrafi myśleć, jest trudno znaleźć.

Reasumując pod kątem silnika jesli nie potrzebujesz powalających osiągów a chcesz tylko sprawnie się przemieszczać Zafirką to X20DTL będzie ok. Ale jeśli chciałbyś troszkę "poszpanować" osiągami to bierz DTH. Inna kwestia to serwis tych silników, który ciężko jest zrobić u porządnego mechanika za rozsądne pieniądze, bo po prostu wiekszość albo nie ma zielonego pojecia o tym motorze, albo mają pojęcie i nie chcą się podjąć naprawy (przykład mojej świecy rant.gif. Gdybym wiedział, że tak będzie to chyba zrezygnowałbym z zakupu Zafiry, choć z drugiej strony w tej klasie aut jest to IMHO najfajniej pomyślane autko i o głowę bije jakieś tam Sceniki, Picasso itp.

Napisano

he ja mam dth w astrze g i chodzi ok wiem ze zafira jest ciezszaa ( moja astra 1350kg) ale polecał bym cos z tych dieselkow do 2.0 bo te 2.2 diesel t jak cos tam sie zepsuje t tym bardziej niechca sie za to brac a i czesci z tego co slyszalem drozsze sam mysle juz o wymianie na taka zafire zeby.GIF

Napisano

jesli Zafira - to z jakim silnikiem- diesel - DTL,

> DTI,/ 2000, 2,2 / benzynka 1.8, --1.6 PB odpada na wstępie.

> Koledzy podpowiecie jaki silnik i jakiego rocznika szukać i za

> ile?

Z dieslem z dobrym stanie to zafiry kolega nie znajdzie z astrą są ogromne problemy a upolować zafire to już prawdziwy cud. 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.