Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alpine CDE-9846R/RM

Featured Replies

Napisano

powiem tyle - radio z 1 parą wyjść z przedwzmacniacza nie nadaje się do niczego,

ale to IMO skromny.gif

Napisano

> powiem tyle - radio z 1 parą wyjść z przedwzmacniacza nie nadaje się

> do niczego,

> ale to IMO

Wszystkie radia w tej cenie maja 1 pare wyjsc... Nie kazdy tego w ogole potrzebuje.

Ja uwazam ze 9846 albo Kenwood KDC-W4034 to najlepsze radia w tym przedziale finansowym.

Napisano

> Ja uwazam ze 9846 albo Kenwood KDC-W4034 to najlepsze radia w tym przedziale finansowym.

A ja uważam ze Blaupunkty z lini Mp36 w tej cenie. Świetny wygląd pasujący do nowych i starszych modeli aut. a o prostocie obsługi i zbędnych bajeranckich światełkach nie będe będę sie rozpisywal. I jak będę kupował radio to tylko blaupunkt ale mnie interesuje Orlando MP46

Napisano

> A ja uważam ze Blaupunkty z lini Mp36 w tej cenie. Świetny wygląd

> pasujący do nowych i starszych modeli aut. a o prostocie

> obsługi i zbędnych bajeranckich światełkach nie będe będę sie

> rozpisywal. I jak będę kupował radio to tylko blaupunkt ale mnie

> interesuje Orlando MP46

Wyglad to kwestia gustu i raczej nie o tym dyskutujemy...

Napisano

> Zamierzam kupić to radio. Może ktoś uzytkuje i jak sprawuje się w

> codziennej eksploatacji? Jak to gra? Co ewentualnie w podobnej

> cenie polecacie?

> http://www.alpine.com.pl/alpinecms/cms/d...9a991f01c6f1dc9

uzywalem alpine 9822rb i jestem z niego bardzo zadowolony. niedlugo zamontuje je w moim nowym autku. na wroclawskich (bardzo dziurawych) drogach calkiem niezle sie sprawuje. przez dwa lata tylko pare razy mi przerwalo. ale wtedy myslalem ze kolo stracilem. w jakiej cenie by nie bylo radio to zawsze trzeba celowac w gorna polke, a alpina i kenwood wlasnie z niej sa. na 100% bedziesz zadowolony z alpina

Napisano

> Wyglad to kwestia gustu i raczej nie o tym dyskutujemy...

Bez obrazy ale wtej klasie cenowej radia grają praktycznie tak samo. Żadna firma nie będzie wydawać miliony na nowe technologie by je wpychać do najtanszych modeli radioodtwarzaczy oczywiscie z czasem ciagle wchodzi coś nowego by poprawić parametry dzwieku które są najpierw montowane w szczytowych modelach i prawda jest taka że konkurencja nie śpi i w najtanszych modelach praktycznie znajdujemy to samo , oczywiście róznice są w bajerach króre na co dzień nie sa ci potrzebne, a dźwięk?cóż powtórze się praktycznie taki sam. Ateraz do kolegi który rozpoczoł ten post, w najtańszych modelach przy zakupie kieruj się wyglądem i funkcjonalnościa sprzętu bo z dzwiękiem u wszystkich jest podobnie.

Napisano

> Bez obrazy ale wtej klasie cenowej radia grają praktycznie tak samo.

> Żadna firma nie będzie wydawać miliony na nowe technologie by je

> wpychać do najtanszych modeli radioodtwarzaczy oczywiscie z

> czasem ciagle wchodzi coś nowego by poprawić parametry dzwieku

> które są najpierw montowane w szczytowych modelach i prawda jest

> taka że konkurencja nie śpi i w najtanszych modelach praktycznie

> znajdujemy to samo , oczywiście róznice są w bajerach króre na

> co dzień nie sa ci potrzebne, a dźwięk?cóż powtórze się

> praktycznie taki sam. Ateraz do kolegi który rozpoczoł ten post,

> w najtańszych modelach przy zakupie kieruj się wyglądem i

> funkcjonalnościa sprzętu bo z dzwiękiem u wszystkich jest

> podobnie.

Bzdury gadasz.

Zadne nowe technologie nie sa potrzebne zeby radio gralo dobrze - obawiam sie ze wlasnie te ktore sa reklamowane jako przelomowe graja kiepsko.

Jesli uwazasz ze wszystkie radia w cenie powiedzmy do 600 PLN graja tak samo - podlacz sobie w tym samym samochodzie Sony CDX-GT200 i Kenwooda KDC-W4034 czy Alpine CDE-9846R.

Napisano

> Bzdury gadasz.

> Zadne nowe technologie nie sa potrzebne zeby radio gralo dobrze.

to co jest optrzebne aby radio wyróżniało sie na tle konkutencji?

Napisano

> to co jest optrzebne aby radio wyróżniało sie na tle konkutencji?

sa dwa takie modele od alpine i od pioneera ktore sa juz wiekowe i to bardzo, ale ten dzwiek jest nieosiagalny przez nowe technologie. alpine to chyba 9771 ale pewien nie jestem a pioneer to chyba odx czy jakos tak. ceny sa oszalamiajace a technologia sprzed parunastu lat. wiec bardziej liczy sie jakosc komponentow niz technologia. a u alpina masz jakas gwarancje, ze nawet najmniejszy kondensator nie bedzie lipny

Napisano

> to co jest optrzebne aby radio wyróżniało sie na tle konkutencji?

Moim zdaniem dobre brzmienie przede wszystkim.

Jak konstruktorzy to uzyskuja - mam gdzies - liczy sie efekt. Z doswiadczenia widze ze im mniej udziwnien i niesamowitych systemow o trzyliterowych skrotach, tym lepiej.

Napisano

> bardziej liczy sie jakosc komponentow niz

technologia.

właśnie o tym pisze i aby stworzyć te te dobre podzespoły potrzeba inzynierów aby nadtym pracowali.

Napisano

> technologia.

> właśnie o tym pisze i aby stworzyć te te dobre podzespoły potrzeba

> inzynierów aby nadtym pracowali.

hehe inzynierowie z alpine czy kenwood nie pracuja nad kondensatorami smile.gif to raczej kupuja od innych firm. i to od producenta zalezy czy weznie kondensator od chinczyka czy japonczyka. tu jest pies pogrzebany. watpie zeby taki np "caliber" szedl na jakosc. pioneer, alpine, kenwood to firmy dla ktorych bardziej liczy sie jakos.

Napisano

> hehe inzynierowie z alpine czy kenwood nie pracuja nad kondensatorami

> to raczej kupuja od innych firm.

no widzisz a te firmy skąd to maja spada im z nieba? Pracuja nad tym.

Napisano

> no widzisz a te firmy skąd to maja spada im z nieba? Pracuja nad tym.

hmm nie rozumiesz czegos... ale widze, ze nie da sie przetlumaczyc

Napisano

> hmm nie rozumiesz czegos...

czego wyjaśnij? Idąc twoją drogą, skoro jak mówisz np Alpine kupuje podzespoly od innych firm któte inwestuja kase w poprawe swoich wyrobow. oznacza to ze sprzeda produkt ten takze np. jvc by na tym zarobić

i tu jest pierwszy krok do tego ze w najtanszych modelach sa te same bebechy co niesie za sobą podobne parametry brzmieniowe

Napisano

> czego wyjaśnij? Idąc twoją drogą, skoro jak mówisz np Alpine kupuje

> podzespoly od innych firm któte inwestuja kase w poprawe swoich

> wyrobow. oznacza to ze sprzeda produkt ten takze np. jvc by na

> tym zarobić

> i tu jest pierwszy krok do tego ze w najtanszych modelach sa te same

> bebechy co niesie za sobą podobne parametry brzmieniowe

Wnioskowanie niby poprawne, ale niestety rozmija sie to z rzeczywistoscia.

Napisano

> Wnioskowanie niby poprawne, ale niestety rozmija sie to z

> rzeczywistoscia.

To jest tak jak w sprzęcie domowym audio. Za opowiednią kase dostajesz sprzęt o określonej jakości dzwięku od D do A gdzie A to HI-END. O cenach radia których mówimy to jest najniższa pólka czyli kategoria D. w tym segmencie cenowym radio nie zagra jak z górnej półki ale przy dobrej koniguracji jest w stanie zadowolić słuchacza. Gdyby było inaczej to dane modele byłyby tak pożadane że cięzko by było je zdonyć. a i informacje w prasie czy w necie szybko by sie rozniosły ze to prawdziwy HIT. dlatego będę twierdził ze te radia zagrają podobnie ale nigdy to nie będzie wysoka pólka.

Napisano
  • Autor

Nie mogę się z tym zgodzić, że radia w danej cenie grają podobnie.

Odsłuchałem sobie Clariona, Alpine, Sony, JVC w przedziale cenowym 500-600.

Ta sama płyta - i najlepiej słychac było Clariona i Alpine, przy czym chodzi też o zakres słyszalnych dźwięków.

Potem Sony i podobnie JVC.

Pozostało jeszcze trochę marek - Pioneer, Blaupunkt, itd. stąd mój post. Ważny też jest aspekt jak radio sprawuje się w codziennym użytkowaniu (w różnych temperaturach, wilgotności, na polskich wspaniałych drogach).

Radio będzie na początek podłączone do 4 głośników Clariona, które już są w aucie.

Napisano

> cenie polecacie?

Ja mam takie radyjko i jest bardzo zadowolony z niego. Jakosc dziwieku OK (o ile moge sie wypowiadac - radio narazie zasila 2 x 10 cm, ale to kwestia czasu wink.gif).

Problemow z odtwarzaniem plyt nie ma.

Jedyny problem jaki ja widze to przyciski volume - wygodniejsza bylaby galka obrotowa (nie wiem czy dobrze to nazwalem, ale mam nadzieje ze wiadomo o co chodzi;)).

Napisano

> cenie polecacie?

Ja mam od pół roku, jestem bardzo zadowolony. Zero problemów z odtwarzaniem płyt - nawet bardzo zniszczonych RW, dziury mu nie straszne (przynajmniej przy odtwarzaniu mp3) Dzwięk (jak dla mnie) rewelacyjny, nawet na seryjnych głośnikach w Pandzie. Obsługa intuicyjna. Wczesiej miałem podobne radyjko z pokrętłem do regulacji głośności i bardziej zadowolony jestem z przycisków.

Super sprawa - dwa przyciski do przełączania sie miedzy folderami z mp3.

Napisano

Uwazaj na oznaczenia i kolor podswietlenia u mnie mimi ze na radiu mam Oznaczenie RM (na panelu,pudelku itp...) To mam ZIELONE przyciski !!! Kurka cos pokrecili, nie wiem jakie diody wstawili bo jeszcze nei odpalalem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.