Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wstępna przymiarka do SWAP

Featured Replies

Napisano

Otóż mam dylemata. Moje C14NZ żłopie olej i mam tego juz dość i rozważam 2 opcje:

- remont silnika ---> niby mój mechanik powiedział że zrobi remont spodu (góra kiedyś tam była robiona) jak dla mnie za 500PLN ale jakoś wątpie, ostatnio jak miało być 500-600 to wyszło 1200... ;

- druga opcja która cały czas mnie kusi: brat ma znajomego który handluje różnej maści częściami, rozbitkami, pokradzieżowymi, itd itp autami. I teraz kupuje jakąś rozbitą (nawet mocno ale ze sprawnym przodem) astrę/vectrę/calibre itp wyciągam z niej silnik , osprzęt i wszystko co mi się podoba, co jest na chodzie i co sie nada do mojej astry. Teraz najlepsze za całą pomoc przy ściągnięciu rozbitka,SWAPie itd kolega brata zabiera resztę bebechów z rozbitka i jesteśmy kwita(przynajmniej bratu tak się wydaje).

I teraz w związku z druga opcją mam pare pytań:

1. jaki silnik polecacie?? 1,8 16V , 2,0 8V , 16V a może jakies większe swiety.gifangryfire.gif??

2. wiadomo że poza silnikiem musze mieć skrzynie (też byłaby wyjęta z potencjalnego dawcy), zawieszke , hamulce, pewnie pompe paliwa, osprzęt silnika itd itp.... W tym wypadku najlepszym dawcą byłaby inna astra ale w przypadku innych opli czy te rzeczy będą pasować??

3. jakie jeszcze rzeczy pasują i warto zabrać z rozbitego auta (powiedzmy calibry albo vectry) i wykorzystać w swoim autku??

4. Co jeszcze poza samymi przeszczepami trzeba zrobić??

4. Pytanie do tych co już sa po SWAP'ie o ile koszty ostateczne przewyższyły koszty przewidywane??

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi (acha jeśli ktoś chce sobie ulżyć i napisać po prostu bez sensu czy coś w tym stylu nie argumentując niech sobie daruje i zaoszczędzi na klawiaturze).

Tak jak w temacie napisałem jest to póki co sfera bardzo bardzo wstępnych planów ale zapytać nic nie kosztuje, chcę się dowiedzieć jak najwięcej na ten temat ,tymbardziej że przed zimą muszę coś zrobić z autem.

Acha i jeszcze tak jeśli chodzi o opcje szukaj to użyłem ale w pełni nie dała mi odpowiedzi dlatego założyłem ten wątek. Jeśli chodzi o to że lepiej się opłaca zmienić auto to mówie tak: za wiele za astre nie wezme dużo kasy nie mam żeby dołożyć i kupić naprawde coś dużo lepszego, a jeśli chodzi o rdze to za wiele jej jeszcze nie ma (mała dziurka między progami )

Pozdrawiam i sorki że takie długie wyszło

Napisano

Privuj do kol przemula. On robil swapa z 1.6 16V na 2.0 8V Napewno naswietli Ci temat waytogo.gif

Napisano

> Privuj do kol przemula. On robil swapa z 1.6 16V na 2.0 8V Napewno

> naswietli Ci temat

i nic sie nie pochwalil na forum jakies foty itd ? oj nieladnie grinser006.gif

Napisano

> i nic sie nie pochwalil na forum jakies foty itd ? oj nieladnie

Widze ze Ty ciagle zakrecony jestes 270751858-jezyk.gif Nie widzisz odpowiedzi na wlasne posty itp i potem z czekiem jezdzisz 2 lata hehe.gif Przemula tego swapa robil juz jakis czas temu i oczywiscie wszystko opisal waytogo.gif

Napisano

Ja również mam 1.4 i na twoim miejscu, gdybym miał takie możliwości, bez wahania zrobiłbym swapa na 2.0 16V (+skrzynia, sprężyny, amortyzatory, półosie, przeguby i ew. piasty).

Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę to przepływomierz. Jeśli będziesz kiedyś zakładał do niego LPG to musisz pamiętać, że wystarczy jeden samozapłon, żeby zniszczyć przepływkę.

Napisano

> Widze ze Ty ciagle zakrecony jestes Nie widzisz odpowiedzi na wlasne

> posty itp i potem z czekiem jezdzisz 2 lata Przemula tego

> swapa robil juz jakis czas temu i oczywiscie wszystko opisal

jesli chodzi o tego checka, to jak pewnie wiesz, gdy raz wejdziesz i nie przejrzysz watku to potem on sie nie pokaze jako nieprzeczytany, a o tym szczerze mowiac zapomnialem, bo zbyt duzego dostepu do neta wtedy nie mialem i tak to wyszlo, wiec sie nie smiej 270751858-jezyk.gifsmirk.gif a co do swapa to akurat nie pamietam a to chyba nie grzech

Napisano

> jesli chodzi o tego checka, to jak pewnie wiesz, gdy raz wejdziesz i

> nie przejrzysz watku to potem on sie nie pokaze jako

> nieprzeczytany, a o tym szczerze mowiac zapomnialem, bo zbyt

> duzego dostepu do neta wtedy nie mialem i tak to wyszlo, wiec

> sie nie smiej a co do swapa to akurat nie pamietam a to

> chyba nie grzech

No chyba nie traktowales tego co napisalem na powaznie ?? hmm.gif

20.GIFpub2.gif

Napisano

> No chyba nie traktowales tego co napisalem na powaznie ??

no jesli tak to hmm.gifok.gifgrinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.