Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyeciek benzyny z tyłu

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jestem tutaj nowy, więc proszę o wyrozumiałość. Mam astrę sedan i wczoraj po zrobieniu dłuższego odcinka drogi postawiłem samochód na parkingu, po około godzinie znowu chcę jechać, podchodzę i czuję benzynę. Zauważyłem na wysokośći tylnego siedzenia, troszkę przed tylnym kołem (od strony pasażera) małą plamę paliwa. Po chwili powiększyła się ale nie dużo. Oczywiście, zacząłem sprawdzać ręką i jest tak jakby jakiś filtr/pompka i myślę, że właśnie to jest przyczyną, albo się rozszczelniła i już jest stara, ewentualnie przewody paliwowe.

Jeśli Ktoś się spotkał z takim problemem to poproszę o wskazówki.

Dodam, że musiałem jechać i zrobiłem sporo kilometrów i nie zauważyłem spadek mocy czy innych takich czynnikow, nawet nie ubyło paliwa jak stał.

Pozdrawiam.

Napisano

Filtr paliwa

miałem to samo, plama przed tylnym kołem

u mnie przegnił filtr i przeciekał - autko na LPG

i poprzedni właściciel uznał, że jak jeździ na gazie

to filtra zmieniać nie musi screwy.gif

filtr miał 5lat.

Może być też wężyk, albo połączenie z filtrem.

Pozdr

Napisano

> I ja mialem podobnie , filtr przegnił pod opaska mocującą.

a u mnie pekl bak. mikropekniecie. mialem kupic nowy ale kupil kit za 7zl i zalatalem. narazie trzyma. ale boje sie wlac wiecej niz pol baku zeby znow nie cieklo. nowy zbiornik ok 300zl :/

Napisano
  • Autor

Dziękuję za pomoc. Przynajmniej będę wiedział gdzie co się znajduje tongue.gif Zamieniłem się z tatą na samochody i pojechał do mechanika. Wiem, że zapłacił 40 zł ale jeszcze nie wiem co było, bo jestem w pracy i tak szybko telefonicznie się dowiedziałem. Wieczorem napiszę co się stało jak już zamienię się na autka grinser006.gif

Pozdrawiam.

-------------------------------------------------------------

EDIT

Tak jak pisaliście, uległ uszkodzeniu filtr paliwa. Chyba nie był wymieniany nigdy albo dość dawno. Na szczęście koszt to: 28 zł za filtr i 12 zł wymiana u mechanika cool.gif

I jeszcze dodam, że nieregularnie, co jakiś czas na dłuższych odcinkach mrugała (włączała się tak na około 2 sekundy) lampka check engine. Zdarzało się to ze 2 - 3 razy na odcinku około 200km (chociaż też nie było zasady, nieraz wogóle się nie zapaliła). I mechanik powiedział, że mogłobyć to spowodowane właśnie przez ten filtr (niskie ciśnienie). Faktycznie miał rację. Teraz już się nie świeci kontrolka smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.