Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GOODYEAR Ultra Grip 7 kontra PIRELLI WCarvi

Featured Replies

Napisano

Witam

Zaczynam myśleć o zimówkach. Chce kupić cały komplet 4 sztuki.

Rozmiar 195/60 R15

Mam dwa typy jak w tytule.

Co sądzicie. Który lepszy waszym zdaniem. Może inne propozycje

Napisano

czesc

chyba bede najlepszym zrodlem informacji dla ciebie gdyz w jednym aucie mam good year ug7 a w drugim pirelli carving. szczerze to jest przepasc pomiedzy tymi oponami rewelacyjne sa ug7 pirelli bronia sie tylko na sniegu. na suchym i wodzie to porazka sa tak miekkie i nieprzewidywalne ze dawno takich opon nie widzialem. tragedia przy hamowaniu na mokrym i suchym do ich zakupu sklonila mnie fantastyczna cena(niska) ale po kilku dniach zalowalem ze kupilem pirelli. pozniej przyzwyczailem sie do nich i jezdzilem tak jak pozwalaly te opony.

jezeli je porownasz to zobaczysz ze pirelli maja bieznik glebokosci ok 10 mm a good year ok 7mm wygladaja przy pirelli jak uzytkowane 1 lub 2 sezony.

moja rada wybierz ug 7 i nie zastanawiaj sie nad pirelli sa naprawde dobre, poczytaj tez testy na www.adac.de

gdzie ug 7 wygrywaja wszystko co mozliwe w dyscyplinach zimowych

Napisano
  • Autor

> czesc

> chyba bede najlepszym zrodlem informacji dla ciebie gdyz w jednym

> aucie mam good year ug7 a w drugim pirelli carving. szczerze to

> jest przepasc pomiedzy tymi oponami rewelacyjne sa ug7 pirelli

> bronia sie tylko na sniegu. na suchym i wodzie to porazka sa

> tak miekkie i nieprzewidywalne ze dawno takich opon nie

> widzialem. tragedia przy hamowaniu na mokrym i suchym do ich

> zakupu sklonila mnie fantastyczna cena(niska) ale po kilku

> dniach zalowalem ze kupilem pirelli. pozniej przyzwyczailem sie

> do nich i jezdzilem tak jak pozwalaly te opony.

> jezeli je porownasz to zobaczysz ze pirelli maja bieznik glebokosci

> ok 10 mm a good year ok 7mm wygladaja przy pirelli jak

> uzytkowane 1 lub 2 sezony.

> moja rada wybierz ug 7 i nie zastanawiaj sie nad pirelli sa naprawde

> dobre, poczytaj tez testy na www.adac.de

> gdzie ug 7 wygrywaja wszystko co mozliwe w dyscyplinach zimowych

Ciekawe jest to co piszesz.

Żródłem jesteś dobrym bo masz stycznośc z tymi oponami.

Ja nie jeżdziłem na żadnej z nich

Zastanawia mnie ta wysokość bieżnika.

Może to znaczyćże na pirreli przejeżdze sezon dłużej?

Widziałem te pirreli. Faktycznie bieżnik wysoki guma bardzo miękka. Dużo nacięć. Wyglądają oki.

Nie widziałem na oczy UG7

Napisano

sam tez ich nie widzialem, ale to ze jest wyzszy bieznik niekoniecznie musi znaczyc ze pojezdzisz dluzej, bo moze byl inny sklad gumy i na tych wyzszych mozesz nawet krocej pojezdzic, ale jak jest to nie wiem, a jesli chodzi o zimowki to ja kupuje UG7 dwie sztuki na przod tej zimy i sie nie zastanawiam, poczytaj na tej stronce opinie uzytkownikow, te UG7 wydaja sie byc eleganckie grinser006.gif

Napisano

Wady ktore maja pirelli wlasnie wynikaja z wysokiego bieznika oraz naciec na nich . sa bardzo glebokie niemal do samego konca i sa tak zrobione ze sie nie blokuja jedne o drugie. podczas szybkiej jazdy w zakretach czujesz jak opona puszcza i wyslizgujesz sie na zewnatrz zakretu.

przy hamowaniu tez jest podobnie masz wrazenie ze opona sie ugina na bierzniku i jedzie do przodu zamiast dawno juz stanac. nie patzr ze laddnie wyglada opona ma trzymac sie jezdni to nie konkurs piekosci. jezeli zaparles sie na pirelli to wybierz snow control sa dobre( ma kolega). zreszta klasy tych opon to jakbby porownywac mercedesa (ug 7) z fiacikem (carwving). po jednym sezonie ktory przejezdzilem napewno nie wroce do pirelli.

alaternatywa dla ug 7 sa dunlopy w sport m3, pirelli snow control .

Napisano

Moimi następnymi zimówkami też będą UG7 smile.gif

Napisano

zdecydowanie NOKIAN WR

Nokian WR cechuje się dobra przyczepnością na mokrym oraz na śniegu. Niemniej komfort jazdy jest także zapewniony w równie dobry sposób na suchej nawierzchni. Kąty nacięć rowków zostały odpowiednio zaprojektowane dla każdego rozmiaru opony z osobna , wszystko po to by zapewnić bardziej pewne prowadzenie i większą efektywność w zapobieganiu zjawisku aquaplaningu.

Nokian WR jest wyjątkowo wytrzymałą oponą. Dzięki zastosowaniu zaawansowanego wzoru HAKA, właściwości opony pozostają doskonałe przez cały okres użytkowania.

mam ja sprawdzona w baaardzi ciezkich warunkach zastanawialem sie nad tymi co Ty, nie zaluje ze dolozylem prawie 400 zl .... i dalem 1370 za 185/65/15 w zeszlym roku, oponki nigdy mnie nie zawiodly, trakcja wspaniala, hamowanie itp tez git, a nie mam ABS

Napisano

> Witam

> Zaczynam myśleć o zimówkach. Chce kupić cały komplet 4 sztuki.

> Rozmiar 195/60 R15

> Mam dwa typy jak w tytule.

> Co sądzicie. Który lepszy waszym zdaniem. Może inne propozycje

Wczoraj kupiłem 4 szt Good Year UG 7. Nie mogę jeszcze nic o nich powiedzieć bo i sezonu jescze nie ma zimówki, ale do zakupu skłonił mnie fakt, że o ile o innych oponach uzytkownicy wypowiadają się raz dobrze raz źle, to o UG 7 nie czytałem żadnej negatywnej wypowiedzi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.