Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marea 2.0, 155 KM - UBYTEK MOCY I MOMENTU.HELP!!!

Featured Replies

Napisano

Witam. Ostatnio odwiedzilem krakowska f-me V-tech Tuning w celu modyfikacji oprogramowania sterownika ECU. Podczas hamowania okazalo sie, ze z danych pomiarowych wynika ubytek 27 KM i 20 Nm od deklarowanych przez producenta 155 KM i 187 Nm. Egzaminer w ASO nic wlasciwie nie pokazal. Nikt nic pewnego nie wie, co najwyzej sie domysla. Wedlug niektorych opinii podejrzane sa: wariator faz rozrzadu, przelacznik podcisnieniowy zmiennej geometrii dolotu powietrza. Raczej wykluczono: przeplywomierz, przepustnice, inne usterki widoczne dla systemu diagnostycznego. Dla ulatwienia dodam, ze wykluczony jest na 100 % paliwowy uklad zasilania. Jednym slowem TRAGEDIA !!! sciana.gif Moze ktos sie juz zetknal z podobnym problemem?? Ewentualnie zna w okolicach Wroclawia jakis serwis gdzie mogliby mi pomoc?? Mechanicy z ASO unikaja mnie jak ognia bo auto chodzi jak zegarek, zapala , itd , a ten sie czepia.Wykresy z hamowni moge zeskanowac i przeslac mailem. Bede zobowiazany za jakakolwiek pomoc. Pozdro......

Napisano
  • Autor

> pokaż wykres momentu...

2 wykresy przesle mailem w pdf-ie . Dla PB i LPG . Lamie sie w tym samym momencie zarowno moment jak i moc. LPG po Blueboxie jest wyraznie gorszy ale to szczegol. Byc moze centralka gazu jeszcze sie nie zaadaptowala.

Napisano

prześlij i mi a oto jak wygląda z wykres z dwójki mojej w bravo:

277441693-FiatBRAVO20a%28Small%29.jpg

zaniedługo wykres z długiej budy smile.gif

oto i on:

277441693-FiatMAREA-2.0BENZIN%28Small%29.jpg

sprzedam chyba padakę

post-22814-14352473670765_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> prześlij i mi a oto jak wygląda z wykres z dwójki mojej w bravo:

> zaniedługo wykres z długiej budy

niezle , przesle.

Napisano
  • Autor

> prześlij i mi a oto jak wygląda z wykres z dwójki mojej w bravo:

> zaniedługo wykres z długiej budy

Prosze tez o podpowiedz jak i w jakim formacie moge zamiescic obrazek. W pdf-ie nie wchodzi to moze w jpg-u albo w gif-ie? Aha i jak podac adres URL skoro plik znajduje sie na twardym dysku?

Napisano

> Prosze tez o podpowiedz jak i w jakim formacie moge zamiescic

> obrazek.

Może być zarówno gif, jak i jpg. Szerokość nie może być większa niż 900 px.

A jak wklejac obrazki do postów przeczytasz >>>TU<<<

Napisano

> 2 wykresy przesle mailem w pdf-ie . Dla PB i LPG . Lamie sie w tym

> samym momencie zarowno moment jak i moc. LPG po Blueboxie jest

> wyraznie gorszy ale to szczegol. Byc moze centralka gazu jeszcze

> sie nie zaadaptowala.

masz odwórcony ten wykres... czyli vis działa...

wypnij przepływke i sprawdź czy nie przybyło ci mocy...

Napisano
  • Autor

> masz odwórcony ten wykres... czyli vis działa...

> wypnij przepływke i sprawdź czy nie przybyło ci mocy...

dzis bylem u kolejnego diagnosty, sprawdzil wiele elementow i raczej je wykluczyl sklania sie ku temu samemu. przeplywomierz. zamowielm juz i bedzie na srode . wkrotce wszystko sie okaze. dzieki za podpowiedz. na rka

Napisano

sprawdzales stan silnika ? cisnienie w cylindrach, walki...

ile lat ma auto ? masz kata - moze kat juz zatkany jest...

jaki jest wydech ? fabryczny czy dorabiany...

Napisano
  • Autor

> sprawdzales stan silnika ? cisnienie w cylindrach, walki...

> ile lat ma auto ? masz kata - moze kat juz zatkany jest...

> jaki jest wydech ? fabryczny czy dorabiany...

Witam. Wymienilem przeplywomierz i.........inne auto. W ocenie diagnosty stary przeplywomierz dzialal ale przeklamywal. Niewiele ale zawsze. Stad niespelna 20% spadek mocy i podobny momentu. Wada przeplywomierza ujawniala sie przy dodaniu gazu na biegu jalowym w ten sposob, ze zdaniem diagnosty napiecie dochodzilo do 3500 mv, a powinno siegac 4000 mv. Tego rodzaju usterka nie jest oczywiscie wykazywana przez egzaminer. Pozostaje intepretacja danych pomiarowych przez diagnoste. Co do wymienionych przez Ciebie mozliwosci , to w opini diagnosty nie bylo potrzeby ich sprawdzania z uwagi na bardzo dobre wyniki analizy spalin, ( z wlasnych obserwacji dodam, ze nigdy nie bylo problemow z uruchomieniem silnika nawet podczas srogich mrozow o ile byl prad w akumulatorze) dane egzaminera i przeprowadzone testy aktywne przelacznika faz rozrzadu jak i urzadzenia podcisnieniowego zmiennej geometri dolotu. Zdaje sie ze wczesniejsze wyeliminowanie przeplywomierza przez innego diagnoste bylo bledem. W tej chwili auto zachowuje sie zupelnie inaczej tzn. lepiej zarowno podczas jazdy miejskiej jak i na autostradzie. Pozostaje jeszcze weryfikacja osiagow na hamowni V-techu w Krakowie ale to dopiero przy okazji.

Napisano

czemu diagnosta nie wypiął przypływki na samym początku?

pokazywałeś mu wykresy z hamowni?

Napisano
  • Autor

> czemu diagnosta nie wypiął przypływki na samym początku?

> pokazywałeś mu wykresy z hamowni?

Nie wiem czemu? Jasne, ze pokazywalem. Pierwszemu i drugiemu. Ten drugi chyba bardziej sluchal co do niego mowie i staral sie pomoc. w mojej ocenie pomogl. Co do podejscia to na korzysc tego poprzedniego moge tylko powiedziec, ze w V-techu tez nie wpadli na to, ze trzeba schamowac auto z nowym przeplywomierzem. Wpadlismy na to wspolnie podczas rozmowy telefonicznej juz po moim powrocie do wrocka. Paranoja polega na tym, ze o ile podczas mojej pierwszej wizyty w V-techu nie mieli akurat na stanie zadnej przeplywki ale za drugim razem mieli jakies przeplywomierze i mozne bylo sprobowac, a nikt o tym nie pomyslal. Ja tez. Co do hamowania bez przeplywki to chyba nie ma ono zbyt duzego sensu bo podobno centralka w takiej sytuacji i tak daje gora 80% mocy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.