Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CAR-300

Featured Replies

Napisano

Witam

Może ktoś z Was orientuje się jak sprawdzić czy radio CAR 300 posiada kod aktywny.

Musze odłączyć je od zasilania i mam obawy czy przy ponownym podłączeniu radyjko nie poprosi mnie o podanie kodu, którego nie znam

Napisano

> Witam

> Może ktoś z Was orientuje się jak sprawdzić czy radio CAR 300 posiada

> kod aktywny.

> Musze odłączyć je od zasilania i mam obawy czy przy ponownym

> podłączeniu radyjko nie poprosi mnie o podanie kodu, którego nie

> znam

jezeli po wyłączeniu stacyjki miga czerwona dioda to ma aktywny

jeżeli jest on wyłączony to dioda nie miga...

Napisano
  • Autor

> jezeli po wyłączeniu stacyjki miga czerwona dioda to ma aktywny

> jeżeli jest on wyłączony to dioda nie miga...

Dioda nie miga po włączeniu stacyjki radio załącza się automatycznie i nie trzeba podawać żadnego kodu. Czy jesteś pewien na 100% że po odłączeniu zasilania i ponownym podłączeniu radyjko odpali się bez podawania kodu confused.gif

Napisano

> Dioda nie miga po włączeniu stacyjki radio załącza się automatycznie

> i nie trzeba podawać żadnego kodu. Czy jesteś pewien na 100% że

> po odłączeniu zasilania i ponownym podłączeniu radyjko odpali

> się bez podawania kodu

załączanie automatyczne po włożeniu i przekręceniu kluczyka w stacyjce nie ma nic wspólnego z kodowaniem a tym bardziej z podawaniem kodu za każdym razem po uruchomieniu silnika - ja takie radio użytkowałem przez 5 lat i ono tak właśnie miało, że można było funkcję kodowania wyłączyć ale trzeba było ten kod znać ( i podać przy wyłączaniu kodowania ) i wtedy dioda po wyjęciu klucza ze stacyjki nie migała...

pytanie kolejne czy przekładasz radio czy akumulator - bo jeżeli akumulator to możesz podpiąć do kabli dodatkowy aku - tak aby zasilić instalację na czas zmiany podstawowego źródła prądu...

co do CAR 300 to były bodajże wersje BLAUPUNKTA jak i PHILIPSA a czy były identyczne co do zachowania się elektroniki niewiem.gif

zresztą

TU

masz wszystko wyjaśnione... jak na dłoni

Napisano

Ja w swoim CAR 300 nie podaje kodu za każdym razem po włączeniu i dioda miga zawsze gdy radio jest wyłączone co jest prawidłowym objawem.Po odłączeniu zasilania i ponownym podlączeniu napewno zostaniesz poproszony o podanie kodu.

Napisano
  • Autor

Aku wymieniałem wcześniej i właśnie tak zrobiłem, teraz chcę zrobić w tym radyjku BLAUPUNKT wejście audio z cd i muszę odłączyć zasilanie aby je wyjąć i zamontować gniazdo. No i chciałbym mieć pewność że po tej operacji nie będę musiał szukać warsztatu aby je rozkodować. Czy w tym radiu można wyłączyć kod tak aby nawet po odłączeniu zasilania nie musiałbym podawać kodu. W instrukcji doczytałem się że jeśli jest zabezpieczenie przed kradzieżą wyłączone ( u mnie jest dioda nie mruga i brak napisu kod) to można je odłączyć od zasilania lecz tylko na chwile po dłuższym wypięciu zasilania trzeba podać kod lub udać się do autoryzowanego serwisu gdzie odpłatnie (no i tego chcę uniknąć) odblokują. Czy macie jakiś pomysł aby bezpiecznie je wyjąć przerobić na radyjko z wejściem audio smile.gif podłączyć z powrotem i nie stresować się że wyskoczy mi napis informujący o potrzebie wpisania kodu

PS. Dzięki za instrukcje car 300pl 20.GIF

Napisano

> kradzieżą wyłączone ( u mnie jest dioda nie mruga i brak napisu

> kod) to można je odłączyć od zasilania lecz tylko na chwile

shocked.gif

?????

> dłuższym wypięciu zasilania trzeba podać kod

??? hmm.gif

w instrukcji tak nie pisze

poczytaj dokładnie str 14 kol 3

> PS. Dzięki za instrukcje car 300pl

ok.gif

Napisano

Witam

Mam CAR 300, przy każdym odłączeniu zasilania prosi o kod, a dioda nie mryga! Niestety dioda nie jest pewnym wykładnikiem.

Napisano

> Witam

> Mam CAR 300, przy każdym odłączeniu zasilania prosi o kod, a dioda

> nie mryga! Niestety dioda nie jest pewnym wykładnikiem.

no jak każda rzecz mogła się zepsuć - spalić

drugim takim czynnikiem jest napis code na wyświetlaczu zaraz po włączeniu stacyjki

kiedy blokada kradzieżowa jest zniesiona napis ten się nie pojawia....

a może masz car 300 Philipsa?

Napisano

U mnie to wygląda w ten sposób:

- przy włączaniu stacyjki dioda mrugnie

- przy włączaniu oprócz wspomnianej wyżej diody nie mam żadnych dodatkowych informacji, jak np. napis na wyświtlaczu

- przy montażu wejścia AUX wypiąłem normalnie radio i nie wpisywałem żadnego kodu

Napisano
  • Autor

Cytat z instrukcji Odbiornik nie jest odtąd zabezpieczony przed kradzieżą, może być więc użytkowany także po chwilowym odłączeniu napięcia zasilania zastanawia mnie słowo chwilowym chyba znaczy że, np. można podmienić akumulator, a czy po dłuższym odłączeniu zasilania konieczne będzie wpisanie kodu niewiem.gif

Na 100% blaupunkt.

Czy można w działającym radiu zmienić kod na nowy nie znając starego hmm.gif

Napisano

> odłączeniu napięcia zasilania zastanawia mnie słowo chwilowym

u mnie te chwile trwały niejednokrotnie i po kika dni

i nigdy nie było potrzeby podania kodu....

Napisano
  • Autor

> U mnie to wygląda w ten sposób:

> - przy włączaniu stacyjki dioda mrugnie

> - przy włączaniu oprócz wspomnianej wyżej diody nie mam żadnych

> dodatkowych informacji, jak np. napis na wyświtlaczu

> - przy montażu wejścia AUX wypiąłem normalnie radio i nie wpisywałem

> żadnego kodu

Jak Ci działa te wejście, gdzie podłączyłeś wejście a gdzie przełącznik

Napisano

Jak Ci działa te wejście, gdzie podłączyłeś wejście a gdzie przełącznik

Na forum jest gdzieś na pewno ten post, ponieważ sam z niego korzystałem. Możesz podpatrzyc tutaj:[LINK]

Zdjęcia te nie są mojego autorstwa, ale mam nadzieje, że ich Autor nie będzie miał nic przeciwko.

Napisano
  • Autor

> Na forum jest gdzieś na pewno ten post, ponieważ sam z niego

> korzystałem. Możesz podpatrzyc tutaj:[LINK]

> Zdjęcia te nie są mojego autorstwa, ale mam nadzieje, że ich Autor

> nie będzie miał nic przeciwko.

Przewody od kondensatorów ich nóżek podłączyłeś do przełącznika czyli rozwierając je odcinasz sygnał z radia i wtedy podajesz sygnał z zewnętrznego źródła np. mp3 na przewód idący bezpośrednio do płytki a gdy zewrzesz je sygnał jest podawany z radia i wtedy gra radio. Czy może jest inaczej confused.gif

Napisano
  • Autor

> Tak dokładnie jest. Nic dodać, nic ująć.

Wielkie dzięki jak będę miał chwilkę czasu to zabieram się do roboty i mam nadzieje że następny post nie będzie zaczynał się Jak rozkodować radio car-300 wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.