Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Fiesta] Jak się nazywa ta część?

Featured Replies

Napisano

witam

czy ktos wie jak sie nazywa ten element przed dzwignia zmiany biegow?

i ewentulanie gdzie (poza szrotami) mozna go poszukac i jaka cena nie jest zbyt wysoka?

to byl element montowany jako opcja czy byl na wyposazeniu konkretnej wersji?

post-61754-14352473732222_thumb.jpg

Napisano

> witam

> czy ktos wie jak sie nazywa ten element przed dzwignia zmiany biegow?

> i ewentulanie gdzie (poza szrotami) mozna go poszukac i jaka cena nie

> jest zbyt wysoka?

> to byl element montowany jako opcja czy byl na wyposazeniu konkretnej

> wersji?

chodzi ci o sterowanie elektr. szybami i przycisk elektr. otwierania bagaznika? bylo to na wyposazeniu wyzszych wersji, ale zdaje sie tylko poczatkowych rocznikow (89-92). pozniej przyciski zostaly przeniesione na schowek w drzwiach a otw. bagaznika na konsole zaraz obok dzwigni biegow. chociaz nie mam pewnosci jak to bylo dokladnie...

pamietaj ze elektryka wystepowala rzadko w fiestach ze słabymi silnikami. minimum w 1.3i a dalej to wszystkie wersje sportowe xr2i, si itp. wiec znalezc moze byc ciezko nawet na szrocie. predzej znajdziesz boczne schowki z przyciskami.

Napisano

ale widzialem tez w komisie fieste diesel z tym elementem lecz nie bylo tam nic elektrycznego tylko jakby dwie male polki-schowki (patrz zalaczniki)...

pomyslalem wiec, ze to byl element wyposazenia ktory mogl miec rozna konfiguracje a na taka polke-schowek mozna zawsze polozyc cos "pod reka"...

a propos elektr szyb to czy jest duzo kombinowania z przerobieniem szyb recznych na elektr majac do dyspozycji kompletne drzwi z elektr szybami (sterowanie przy drzwiach)? sa innego koloru i wyszlo mi, ze chyba bedzie prosciej (taniej) przelozyc orginalne wnetrze niz przemalowywac drzwi...

post-61754-14352473732653_thumb.jpg

Napisano

a no to mow od razu ze o cala konsole chodzi smile.gif nie bylo jej w najbiedniejszych wersjach w rocznikach 89-92, a jak byly to w kolorze szarym. od koncowki 92 roku byly juz chyba zawsze i w kolorze czarnym.

a mozna ja kupic na allegro, pojawiaja sie od czasu do czasu. tutaj przyklad ale chyba nienajlepszy tongue.gif

co do przekladania elektrycznych szyb, mysle ze nie ma sensu bawic sie z drzwiami. wystarczy przelozyc podnosniki, zaslepic dziure albo zmienic boczki, pobawic sie z elektryką i tyle...

Napisano

wlasnie zabraklo mi tego slowa - konsola... tak chodzi o caly element i jak mniemam nie ma problemu z montazem bo jest jasne gdzie przykrecic...?

a co do szyb elektr to tak chcemy zrobic - przelozyc sam srodek (rozumiem, ze mocowanie jest bezproblemowe ze wzgledu na obecnosc w drzwiach otworow do montazu i wystarczy skopiowac to co bylo w dodatkowych drzwiach... a elektryka to masa i +12V przez bezpiecznik - cos wiecej?

Napisano

> wlasnie zabraklo mi tego slowa - konsola... tak chodzi o caly element

> i jak mniemam nie ma problemu z montazem bo jest jasne gdzie

> przykrecic...?

szczerze to nie mam pojecia jak to jest zamocowane, u mnie jest fabrycznie i jeszcze tego nie sciagalem

> a co do szyb elektr to tak chcemy zrobic - przelozyc sam srodek

> (rozumiem, ze mocowanie jest bezproblemowe ze wzgledu na

> obecnosc w drzwiach otworow do montazu i wystarczy skopiowac to

> co bylo w dodatkowych drzwiach... a elektryka to masa i +12V

> przez bezpiecznik - cos wiecej?

raczej nic wink.gif na wszelki wypadek poszukaj w archiwum na forum fkp, moze ktos napisal wiecej na ten temat

Napisano

a wymieniales uszczelniacze zaworowe? ponoc nie trzeba ruszac glowicy...

Napisano

> a wymieniales uszczelniacze zaworowe? ponoc nie trzeba ruszac

> glowicy...

u mnie sa wymienione przez poprzedniego wlasciciela.

a jesli pytasz o 1.1i albo 1.3i to nie trzeba sciagac glowicy, trzeba tylko podwiesic zawory. a do tego potrzeba przyrzad do sciskania sprezyn na zaworach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.