Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Osłona pod silnik i pasek klinowy/rozrządu ????

Featured Replies

Napisano

Witam.

Otóż przeszukałem archiwum i znałazłem, że polecacie paski firmy Contitech. No to wybrałem sie do Inter Carsu, aby zakupić takowy, bo to przecież największy dystrybutor tej firmy i okazało sie, że paska klinowego o długości 663mm do Seicento 1.1. MPI nie ma w ofercie Contitecha. pad.gif

Mają za to paski firmy Goodyear. Ma ktoś pasek tej firmy ?? Warto to kupić, czy lepszy Dayco ??

Druga sprawa to ta nieszczęsna osłona pod silnik. Z tego co wiem, to była kiedyś montowana w 1.1 SPI i pytanie do posiadaczy: w których miejscach jest to mocowane i czy osłania dobrze alternator ??

Pozatym czy da się ją łatwo zaadoptować do 1.1 MPI, a jeżeli nie, to czy macie jakiś patent na osłone ??

Napisano

Jeśli chodzi o osłony to swojego czasu były na allegro i montije się je bez żadnych przeróbek. Koszt takiego to ok 80zł. Chroni alternator tak więc mowy i dziwnych dzwiękach po przejechaniu przez kałuże niema.

Napisano
  • Autor

> Jeśli chodzi o osłony to swojego czasu były na allegro i montije się

> je bez żadnych przeróbek. Koszt takiego to ok 80zł. Chroni

> alternator tak więc mowy i dziwnych dzwiękach po przejechaniu

> przez kałuże niema.

Tyle, że zderzak od Schumachera nie ma fabrycznie mocowań do takiej osłony, więc trzeba pewnie coś kombinować. niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Tyle, że zderzak od Schumachera nie ma fabrycznie mocowań do takiej

> osłony, więc trzeba pewnie coś kombinować.

No nikt nie zakładał osłony pod silnik w MPI i nikt nie ma pojęcia o paskach firmy Goodyear ?? sciana.gif

Napisano

> No nikt nie zakładał osłony pod silnik w MPI i nikt nie ma pojęcia o

> paskach firmy Goodyear ??

ja w lodzi teraz do 1.1 mpi bede montowal taka oslone za 60zl taka jak i na allegro. tyle ze moj sei to actual, nie wiem jak jest tam z schumim.

Napisano
  • Autor

> ja w lodzi teraz do 1.1 mpi bede montowal taka oslone za 60zl taka

> jak i na allegro. tyle ze moj sei to actual, nie wiem jak jest

> tam z schumim.

Z tego co sie orientuje to ani zderzak od Schumachera (który posiadam), ani ten twój Actual, nie mają zaczepów do tej osłony.

Więc jeżeli będą ci to montowali w serwisie to patrz im na ręce i potem powiesz mi co i jak, bo mnie interesuje jak to cholerstwo sie zakłada i czy zasłania w całości alternator. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Osłona pod cały silnik ??

> Czy taka mała

Nie wiem, czy mała czy duża, ma być taka która osłoni alternator. Jeżeli ta mała osłania to może być. niewiem.gif

Napisano

Ta z fotki osłania , jest zaraz za chłodnica i dopełnia luke między nadkolem a silnikiem ok.gif

Napisano

> Ta z fotki osłania , jest zaraz za chłodnica i dopełnia luke między

> nadkolem a silnikiem

W 900 ta mała niby osłania, ale po przejechaniu przez kałużę pasek piszczy - a więc nie osłania frown.gif

Napisano
  • Autor

> W 900 ta mała niby osłania, ale po przejechaniu przez kałużę pasek

> piszczy - a więc nie osłania

No właśnie nie chciało mi sie wierzyć, że taka mała osłona uchroni alternator przed wodą i innym syfem, co w konsekwencji prowadzi do pękania jego obudowy. hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.