Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

OC - Pilne

Featured Replies

Napisano

Mam do was takie pilne pytanko: czy można wykupić ubezp. OC np na 1 dzien czy trzeba na cały rok ?? Chodzi mi o to żeby sprowadzony samochód z Niemiec, który nie ma OC wziąć od gościa i przejechać się z nim do serwisu smile.gif

Sprawa pilna, więc czekam na szybką odpowiedź 893goodvibes.gif

I drugie pytanie do szczecinian:

Dajcie jakieś namiary na zaufany warsztat gdzie można sprawdzić samochów (Lancia Ypsilon) z okolic szczcina

Napisano

> Mam do was takie pilne pytanko: czy można wykupić ubezp. OC np na 1

> dzien czy trzeba na cały rok ?? Chodzi mi o to żeby sprowadzony

> samochód z Niemiec, który nie ma OC wziąć od gościa i przejechać

> się z nim do serwisu

> Sprawa pilna, więc czekam na szybką odpowiedź

nie jestem specjalistą ale chyba sie tak nie da, dzwoń do jakiegos agenta ubezpieczeniowego to sie wszystkiego dowiesz

Napisano

> dzien czy trzeba na cały rok ?? Chodzi mi o to żeby sprowadzony

> samochód z Niemiec, który nie ma OC wziąć od gościa i przejechać

> się z nim do serwisu

> Sprawa pilna, więc czekam na szybką odpowiedź

ja sprowadziłem ponad trzy tygodnie temu samochód na niemieckich rejestracjach i pytałem sie wszedzie na jeden dzień nieda rady to jest dla cudzoziemcow i zapłaciłem na pół roku możesz opłacić ubezpieczenie na pół roku naj mniej oni niewpisują tablic rejestracyjnych tylko nr.podwozia (win]i tak możesz jezdzić i jak go przerejestrujesz to wtedy idziesz tam gdzie go ubezpieczyłeś i wpisuja polską rejestracjie ja tak ubezpieczyłem wszysko skserowałem załatwiałem sobie i jezdziłem cały czas i dzisiaj przerejestrowałem dopiero . na jeden dzień nik ci nieubezpieczy nono.gif zobacz na dowodzie rejestracyjnym kiedy był wyrejestrowany bo jest 5dni na zapłate akcyzy a pózniej jest spory mandat.

Napisano

> bo jest 5dni na zapłate akcyzy a pózniej jest spory mandat.

na to jest sposób, w urzędzie celnym powinni miec gotowe wnioski w których piszesz ze przekroczyles granice kołami tego auta np. 2 dni temu, bo inaczej faktycznie mandacik moze być

Napisano

> samochów (Lancia Ypsilon) z okolic szczcina

jeżeli masz na mysli stary model to one się nie psują, przynajmniej mi się nigdy nie popsuł Elefantino

tylna belka belka wali, ale to norma - tylna zawiech z Punto I

moze akurat ZeteSowiec będzie miał autohaus otwarty....

Napisano

Z tego co się orientuję, to jest możliwość wykupienia ubezpieczenia na chyba miesięc. Koszt chyba około 180 zł, ale nie jestem pewien. Zadzwoń do Warty i zapytaj.

Napisano
  • Autor

OOOOOOOOOO!!!!!!!!!

Ja tu szukam wszędzie info o tej lanci a widzę że ty jesteś w posiadaniu takiego autka smile.gif

Chodzi o ten stary model, silnik 1.2 60KM z 2003r

Proszę o wszystko co wiesz o tym autku, jak się sprawuje, jak z awaryjnością, na co zwrócić uwagę przy kupnie, słabe i dobre strony itd.....

Będę bardzo wdzięczny

Napisano

> OOOOOOOOOO!!!!!!!!!

> Ja tu szukam wszędzie info o tej lanci a widzę że ty jesteś w

> posiadaniu takiego autka

> Chodzi o ten stary model, silnik 1.2 60KM z 2003r

> Proszę o wszystko co wiesz o tym autku, jak się sprawuje, jak z

> awaryjnością, na co zwrócić uwagę przy kupnie, słabe i dobre

> strony itd.....

> Będę bardzo wdzięczny

zaraz nas na towarzyski wywalą smile.gif

miałem 1.1 55 kucy a raczej 65 devil.gif

od nowości widziałem jak auto jeździło przez 5 lat i się nie chciało popsuć.

jedyne co szwankowało to tylna belka jak już napisałem, takto rewelacja, moze dlatego, ze jeździła nim bardzo świadoma kobieta.

na gwarancji wlew paliwa był wymieniany, bo nie dało się zatankować - non stop pistolet odbijał

kolega miał identyczną wersję (Elefantino) i też nic mu się nie działo, poza pogniecionymi blachami.

ja skończyłem na przebiegu niecałe 70 albo 80k km. kolega jeździ dalej i nic mu się nie dzieje.

z tego co wiem nowi właściciele są bardzo zadowoleni. są to sąsiedzi pierwszej właścicielki

Napisano

> Z tego co się orientuję, to jest możliwość wykupienia ubezpieczenia

> na chyba miesięc. Koszt chyba około 180 zł, ale nie jestem

> pewien. Zadzwoń do Warty i zapytaj.

nie ma napewno to jest dla cudzoziemców pytałem wszedzie 270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za info, jutro jadę oglądać, jak będzie wyglądać na OK to napewno się pochwalę smile.gif

Napisano

> Dajcie jakieś namiary na zaufany warsztat gdzie można sprawdzić

Patre prawdę Ci powie, ale napisałeś szczcin to może dlatego się nie odzywa... wink.gif

Napisano

> czy można wykupić ubezp. OC np na 1 dzien czy trzeba na cały rok ??

Art. 27 ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych

Quote:

1. Umowę ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych na czas krótszy niż 12 miesięcy, zwaną dalej "umową ubezpieczenia krótkoterminowego", można zawrzeć, jeżeli pojazd mechaniczny jest:

1) zarejestrowany na stałe, w przypadkach określonych w ust. 2;

2) zarejestrowany czasowo;

3) zarejestrowany za granicą;

4) pojazdem wolnobieżnym określonym w art. 2 pkt 10 lit. b;

5) pojazdem historycznym.

2. Umowę ubezpieczenia krótkoterminowego na czas nie krótszy niż 30 dni, w odniesieniu do pojazdów mechanicznych zarejestrowanych na stałe, może zawrzeć podmiot prowadzący działalność gospodarczą polegającą na pośredniczeniu w kupnie i sprzedaży pojazdów mechanicznych w zakresie pojazdów przeznaczonych do kupna lub sprzedaży lub polegającą na kupnie i sprzedaży pojazdów mechanicznych.

3. Umowę ubezpieczenia krótkoterminowego, w odniesieniu do pojazdów mechanicznych zarejestrowanych czasowo, zawiera się na czas nie krótszy niż okres tej rejestracji, określony w decyzji starosty właściwego ze względu na miejsce zamieszkania właściciela pojazdu mechanicznego, nie krótszy jednak niż 30 dni.

Napisano

> Dajcie jakieś namiary na zaufany warsztat gdzie można sprawdzić

aso fiat mozga ul wrocławska

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.