Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieraczki..............REAKTYWACJA!

Featured Replies

Napisano

> Jak niemożliwe? Jedno i drugie równolegle jest na szczęście jak

> najbardziej możliwe.

Przykro mi - ale pióra, które w stanie nienaruszony przeżywają dłużej niż 10 tygodni (z odchyłkami w obie strony - powiedzmy max. 15 tygodni) po prostu nie istnieją. A te, które aż tyle wytrzymują (większość nieststey nie zeby.GIF) - są świetne.

Po takim okresie normalnego użytkowania w polskich warunkach zaczyna być po prostu widać drobne problemy z jakością oczyszczania szyby - i tu jest już kwestia indywidualnej wrażliwości użytkownika co i jak długo jest w stanie znosić zanim skusi się na wymianę. ok.gif

Napisano

> Swoje mam od 5 miechów - ścierają cały czas idealnie!

Valeo XTRM jak dobrze pamiętam? hmm.gif Im wprost po wyjęciu z pudełka do ideału jest trochę daleko zeby.GIF

Napisano

> Valeo XTRM jak dobrze pamiętam? Im wprost po wyjęciu z pudełka do

> ideału jest trochę daleko

Tak, Valeo XTRM, nie wiem, czy do ideału im daleko czy nie, natomiast od ponad 5 miechów ich używam, a (proszę uwierz mi) nienawidzę mieć żadnyh smug, smużek, czy zawirowań gdziekolwiek - czyli na przedniej szybie również, a jest ona miejscem, na które chcąc nie chcąc patrzę codziennie przez długie chwile wink.gif

Nie mam żadnych przesłanek ku temu, aby kłamać, pisać nieprawdę, obstawać przy swoim. One po prostu rewelacyjnie pracują (czytaj: ścierają).

Jeden minusik zauważyłem jakiś miesiąc tyemu, że przy ich uruchomieniu zaczynają skrzypieć - i tu również nie jestem przekonany, czy to one, czy może ramię wycieraczki.

Skrzypią, czy nie, ścierają niesamowicie dobrze (czytaj: żadnych smug, smużek, itp).

Dodam, że na zimę wstaei jakieś najtańsze gumki, ale tuż po niej ponownie zakłądam XTRM wink.gifbrawo.gif

Napisano

> Tak, Valeo XTRM, nie wiem, czy do ideału im daleko czy nie, natomiast

> od ponad 5 miechów ich używam, a (proszę uwierz mi) nienawidzę

> mieć żadnyh smug, smużek, czy zawirowań gdziekolwiek - czyli na

> przedniej szybie również, a jest ona miejscem, na które chcąc

> nie chcąc patrzę codziennie przez długie chwile

Od nowości zostawiają delikatną mgiełkę po przetarciu (mgiełka znika po jakiejś sekundzie - ale przez chwilę jest) - w Stilo miałem trzy komplety, każdy zachowywał się identycznie ok.gif W sumie to nie przeszkadza za bardzo, ale ... przeszkadza biglaugh.gif - widać to w pewnych konkretnyuch warunkach (po ciemku, gdy światło pada z góry), w innych przypadkach nie. No i czasem czujnik deszczu od tego głupieje (wycieraczki zaczynają się włączać w najdziwniejszych momentach).

Przeszkadzało mi też skakanie po szybie - na początku myślałem, że ta mgiełka wynika z jakichś niewidocznych osadów i próbowałem odtłuszczać szybę na różne sposoby, ale to spotęgowało tylko efekt skokowej pracy.

Po jakichś dwóch miesiącach z kawałkiem ten problem z mgiełką na szybie po przetarciu robi się trochę bardziej widoczny - i to też regularnie we wszystkich trzech kompletach, jeżdżenie po ciemku robiło się trochę bardziej nieprzyjemne i nadchodził czas na wymianę.

W służbowym aucie też miałem XTRM-y - jeden komplet. Spostrzeżenia (poza czujnikiem deszczu - w służbówce go nie było zeby.GIF) w zasadzie identyczne. ok.gif

IMO ogólnie nie są złe, ale daleko im np. do tego, co zamontowano w fabryce. ok.gif

PS: W ogóle problem z piórami które idą na pierwszy montaż jest taki, że mają one jakby wyższą jakość w porównaniu z tym, co potem można kupić w sklepie. I nie ma tu znaczenia czy kupi się komplet dedykowany do danego auta w ASO, czy też dowie się kto produkuje wycieraczki dla danego producenta do tego konkretnego modelu i kupi się takie same poza siecią dystrybucyjną producenta samochodu - i tak będzie gorzej. hmm.gif Pamiętam, jak jeszcze wycieraczki do Fiatów dostarczał Champion - ani te w opakowaniu Championa, ani te "oryginalne" fiatowskie (też Championy, tylko obrandowane logo Fiata) nie mogły się równać z tymi z pierwszego montażu. Z Valeo było praktycznie to samo...

Napisano

> Od nowości zostawiają delikatną mgiełkę po przetarciu (mgiełka znika

> po jakiejś sekundzie - ale przez chwilę jest)

Zgadza się, taka minimalna mgiełka, która po chwili znika, dla mnie nie jest to wadą (na szczęście)

reasumując i nie przedłużając - używając wielu wycieraczek w wielu autach z tych jestm najbardziej zadowolony. Za taką cenę nie mogło być inaczej swiety.gif

Każdy ma swoje typy i różne wymagania, jedym wystarczają gumy za 10zł, innym nie, jednym nie przeszkadzają smugi i przeskoki wycieraczek, innym tak, jedni wymieniają wycieraczki co miesiąc, innu jeżdżą cały rok.

I niech tak zostanie

ok.gif

I tymoptymistycznym akcentem zakończmy ten dłuuugi temat wink.gif

p.s

co to znaczy IMO lub IMHO???

Napisano

> co to znaczy IMO lub IMHO???

IMHO - In My Humble Opinion - znaczy "moim skromnym zdaniem"

IMO - In My Opinion

ciesze sie ze moglem pomoc smile.gif

Napisano

ciekawe ze jak wymienialem wycieraczki w sowim aucie po raz pierwszy to serwis nie mogl znalezc wersji ze spoilerkami po obu stronach; byla tylko z pletewka po stronie kierowcy... w sumie to sie z toba daniel zgadzam XTRM-om do idealu brakuje ; po pierwszym komplecie mam wrazenie ze przytarta jest szyba na zewnetrznej stronie piora; klopot jest taki ze brak jakiejs zasadniczej opcji - poczekam co napisza ci co teraz zaufali bosch-owi

Napisano

<poczekam co napisza ci co teraz zaufali

< bosch-owi

Kolego czy to było potrzebne?

• 1 miesiąc później...
Napisano

> i cosik nowego !!!!!! Ma ktos takie

Nie chcę zapeszać, ale jeśli ktoś stosuje prawie identyczne obrazki do reklamowania produktów dwóch różnych producentów, to należy podejść do tego z ostrożnością. zlosnik.gif Zjedźcie na dół stron:

View Max

RainTech

Ten sam przekrój pióra, identyczne mocowanie, ten sam układ fal w zbieranej wodzie... grinser006.gif Marketing i nic poza tym. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Cena inna hehe.gif

1. 60pln za komplet

2 .17 za szt ............................. palacz.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.