Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[info] Nanotechnologia do lakieru - reklamacja

Featured Replies

Napisano

W nawiazaniu do tego watku prosze wszystkich kolegow ktorym to mleczko sie "zwazylo" o kontakt ze sprzedawca i opisanie tego problemu. Od wczoraj prowadze korespondencje z ecolack, dzisiaj otrzymalem od niego info ze ma juz 4 inne zgloszenia o tym przypadku (podejrzewam ze od nas z AK) i ze nie pozostawi bez odzewu tej sprawy. Tak wiec koledzy dzialajcie bo w qpie siła grinser006.gif

Napisano

> W nawiazaniu do tego watku prosze wszystkich kolegow ktorym to

> mleczko sie "zwazylo" o kontakt ze sprzedawca i opisanie tego

> problemu. Od wczoraj prowadze korespondencje z ecolack, dzisiaj

> otrzymalem od niego info ze ma juz 4 inne zgloszenia o tym

> przypadku (podejrzewam ze od nas z AK) i ze nie pozostawi bez

> odzewu tej sprawy. Tak wiec koledzy dzialajcie bo w qpie siła

Już mu ładnego maila napisałem. Wg. jego opisu mleczko ma starczyć teoretycznie na min 4 razy max 6? zależy jak kto u żywa a una raptem 2 razy, z czego ten drógi to naprawde nieciekawy. Śmiało powinien, podesłać jeszcze raz nam ten produkt tylko nie tunigowany z wodą, moze być w mniejszej ilości, i w ostateczności mozemy zapałcić za przysyłkę?

Napisano

ode mnie tez polecial mail wczoraj, ma sie skontaktowac z producentem (renault ? hehe.gif) i prosil o fotki tego zsiadlego mleczka hehe.gif niestety nie posiadam cyfrowki, bede musial cos skombinowac, a za przesylke drugi raz nie mam ochoty placic bo to nie moja wina ze ktos shit sprzedaje, ja na to zadnego wplywu nie mialem ! grinser006.gif

Napisano

Ja swoje wyrzuciłem do śmieci w sobote więc raczej nie mam co reklamować sick.gif

Napisano

> Ja swoje wyrzuciłem do śmieci w sobote więc raczej nie mam co

> reklamować

moje mleczko tez poszlo precz biglaugh.gif

moze mu copy topiku o tym mleczku podeslac?

Napisano
  • Autor

> moje mleczko tez poszlo precz

> moze mu copy topiku o tym mleczku podeslac?

Nie trzeba - juz sam odnalazl AK (lub ktos z probujacych reklamowac podal linka) i przeczytal o wciskaniu w gardlo mleczka 270751858-jezyk.gif i chyba troche sie tym zdenerwowal wink.gif

Napisano

> Nie trzeba - juz sam odnalazl AK (lub ktos z probujacych reklamowac

> podal linka) i przeczytal o wciskaniu w gardlo mleczka i chyba

> troche sie tym zdenerwowal

Ja mam zdjęcie i mu podeśle, to ja go wystraszyłem smile.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

tak potwierdzam nieco sie uniosl grinser006.gif

u mnie to mleczko wyglada tak:

277482436-mleczko1.JPG

post-31684-14352473898771_thumb.jpg

Napisano

> tak potwierdzam nieco sie uniosl

sprawa prosta: dla tych co jeszcze maja butelki: zwrot 100% kosztow badz mleczka w dobrej jakosci

dla tych co wyrzucili koszt nastepnej butelki 50% wartosci..

co Wy na to?

piszemy jedno pismo..kazdy wali pod tym swoj podpis i dane nabywcy i sru do goscia

Napisano

> sprawa prosta: dla tych co jeszcze maja butelki: zwrot 100% kosztow

> badz mleczka w dobrej jakosci

> dla tych co wyrzucili koszt nastepnej butelki 50% wartosci..

> co Wy na to?

> piszemy jedno pismo..kazdy wali pod tym swoj podpis i dane nabywcy i

> sru do goscia

Ja mam buteleczke, wystarczy chyba ze mu wyśle zdjecie i powinno wystarczyć.

Napisano

> sprawa prosta: dla tych co jeszcze maja butelki: zwrot 100% kosztow

> badz mleczka w dobrej jakosci

> dla tych co wyrzucili koszt nastepnej butelki 50% wartosci..

> co Wy na to?

> piszemy jedno pismo..kazdy wali pod tym swoj podpis i dane nabywcy i

> sru do goscia

ja jestem za ale w mailu ktory otrzymalem proponowal jedynie pol buteleczki, a moim zdaniem caly produkt byl wadliwy a nie pol, wiec jestem za tym co kolega wyzej napisal

pozdro

Napisano

> ja jestem za ale w mailu ktory otrzymalem proponowal jedynie pol

> buteleczki, a moim zdaniem caly produkt byl wadliwy a nie pol,

> wiec jestem za tym co kolega wyzej napisal

> pozdro

Faktem jest to ze przy zakupie miało być 250ml, okazło się zę jest bynajmniej u mnie ok 200ml, raz uzyłem i zostało na ok160ml, po miesiącu, zostaje nadal 160ml z czego 80ml to woda i ta nieropuszczalna pasta - jedynie co można to wylać wode rozciąć butelke i wysmarować reszte, ja nozykiem wyskrobałem i starczyło na 2 raz. A w butelce zostawiłem moze 40ml pasty i wlałem spowrotem wode. Więc reklamacja się nalezy jak nic a ile to kwestia sprzedawcy, mysle ze te 150ml dobrego mleczka powinien wysłać bez niczego.!!

Napisano
  • Autor

U mnie wyglada to tak. Wczoraj do okolo polowy pojemnika byla woda ktora odlalem i zostalo to co widac

277482627-1mleczk.JPG

277482627-mleczk.JPG

post-19699-14352473900036_thumb.jpg

Napisano

> U mnie wyglada to tak. Wczoraj do okolo polowy pojemnika byla woda

> ktora odlalem i zostalo to co widac

i sprawa prosta..napisze ktos pismo i podwiesi do edycji na podpisy od poniedzialku?

nie musimy podawac adresow..wystarczy sam numer aukcji z alledrogo

Napisano

mi wlasnie sprzedawca zaproponowal 125ml mleczka ze mi przesle i zastanawiam sie czy na to przystac, bo przeciez chyba cale nie bylo pelnowartosciowe skoro po dwoch miesiacach wyglada jak na zdjeciu hmm.gif

Napisano

> i sprawa prosta..napisze ktos pismo i podwiesi do edycji na podpisy

> od poniedzialku?

> nie musimy podawac adresow..wystarczy sam numer aukcji z alledrogo

albo nick z allegro! Wysałć mu z 3/4 zdjęć i powiedizeć że tak ma każdy i tyle, co mnie obchodzi zę on wyśle to do zakąłdu renauta oni to oleją ciepłym moczem z góry, bo widzą ze miesza z wodą! Nie wierze że francuzi robią taki kicz! A jak nie pomoze to specjalnie kupie coś u niego i mu wyskocz z takim negatywem że już nikt u niego mleczka nie kupi - w zasadzie mozemy zrobić to razem:) chłopak zmieknie napewno!

Napisano

> albo nick z allegro! Wysałć mu z 3/4 zdjęć i powiedizeć że tak ma

> każdy i tyle, co mnie obchodzi zę on wyśle to do zakąłdu renauta

> oni to oleją ciepłym moczem z góry, bo widzą ze miesza z wodą!

> Nie wierze że francuzi robią taki kicz! A jak nie pomoze to

> specjalnie kupie coś u niego i mu wyskocz z takim negatywem że

> już nikt u niego mleczka nie kupi - w zasadzie mozemy zrobić to

> razem:) chłopak zmieknie napewno!

i tez jest to jakis pomysl

tak czy siak zarobil na nas elegancko

moge mu teraz wystawic negatywa bo wtedy nic nie wpisalem

Napisano

> i tez jest to jakis pomysl

> tak czy siak zarobil na nas elegancko

> moge mu teraz wystawic negatywa bo wtedy nic nie wpisalem

poczekaj z tym negatywem, moze zrozumie ze warto podeslac nowe mleczka (cale) w ilosci kilku sztuk niz zostac obsmarowanym na wszystkich kacikach autokacika, na tyle sztuk co w kazdej aukcji sprzedaje mysle ze to go po kieszeni nie uderzy

Napisano

> i tez jest to jakis pomysl

> tak czy siak zarobil na nas elegancko

> moge mu teraz wystawic negatywa bo wtedy nic nie wpisalem

wstrzymajmy się z negatywami, jak coś to przyatakujemy wszyscy razem w wybranym terminie, aby ich nie rozrzucać no i trzeba znaleźć kilka osób poszkodowanych. jak ktoś teraz bedzei kupował i zobaczy skupisko negatywów to już nie kupi, a on traci klienta i kase, wiec musi pójśc nam na ręke!

Napisano

> poczekaj z tym negatywem, moze zrozumie ze warto podeslac nowe

> mleczka (cale) w ilosci kilku sztuk niz zostac obsmarowanym na

> wszystkich kacikach autokacika, na tyle sztuk co w kazdej aukcji

> sprzedaje mysle ze to go po kieszeni nie uderzy

dobra

poszedl mail z prosba o wyjasnienie i znalezieniem rozwiazania problemu.

Napisano

Cholera! Czuję się teraz trochę winny bo to JA z tym badziewiem wyjechałem tutak na forum kliken

później RobertV664 opisał swoje wrazenia, ja swoje tez dopisałem i wielu innych. Teraz pare dni nie bylem na AK, dzisiaj czytam i yikes.gif

Zaraz pójdę do pwinicy sprawdzic jak moje mleczko wygląda.

Mam nadzieje ,ze mnie nie mlotek.gif za to, że to tu niechcący zreklamowałem mlot.gif

Napisano

> Cholera! Czuję się teraz trochę winny bo to JA z tym badziewiem

> wyjechałem tutak na forum kliken

> później RobertV664 opisał swoje wrazenia, ja swoje tez dopisałem i

> wielu innych. Teraz pare dni nie bylem na AK, dzisiaj czytam i

> Zaraz pójdę do pwinicy sprawdzic jak moje mleczko wygląda.

> Mam nadzieje ,ze mnie nie za to, że to tu niechcący zreklamowałem

no i jest [kurza twarz] mlot.gif było jakieś skawalone, próbowałem to rozbełtać to się zrobiła taka serwatka jak na Roberta zdjęciu. Nie wiem czy jest sens reklamować to gówno zolta.gifczerwona.gif

Napisano

> no i jest [kurza twarz] było jakieś skawalone, próbowałem to rozbełtać to

> się zrobiła taka serwatka jak na Roberta zdjęciu. Nie wiem czy

> jest sens reklamować to gówno

dlaczego masz nie reklamowac, gosc sprzedaje tego po 60 lub wiecej sztuk na kazdej aukcji, a to ze dostales towar slabej jakosci to nie Twoja wina, kazdy odpowiada za to co robi i co sprzedaje!

Napisano

> no i jest [kurza twarz] było jakieś skawalone, próbowałem to rozbełtać to

> się zrobiła taka serwatka jak na Roberta zdjęciu. Nie wiem czy

> jest sens reklamować to gówno

Hehe. Dostałem bardzo bulwersujacy list: panowie co robimy, robimy to po mojemu czy czekamy na przesyłkem w formie 125ml mleczka??? a o to list

=======

Cześć

Mistrzu, mleczka przychodzą z Francji w zaplombowanych opakowaniach. Nikt nic nie chrzci. Nie ma nawet takiej możliwości. Towar zamawiam na bieżąco, z rocznym terminem ważności. Jeżeli coś było nie tak z mleczkiem, nie jestem alfa i omega i nie siedzę w środku? Dlaczego tylko kilku z was ma ten problem. Przecież mleczko kupiło znacznie więcej osób. Były duże upały. Może tu tkwi problem? Zresztą w tym czasie miałem dostarczone ok. 12 opakowań 5 litrowych. Licząc po 250 ml to 240 szt. mleczek. Jak na razie mam 4 reklamacje. A gdzie pozostałości?. Jakbym chciał was wszystkich olać to nawet z Tobą bym nie rozmawiał. Co byś zrobił? Nic. Tak więc nie posądzaj kogoś po szczegółach. Naliczyłem was na forum dokładnie 4 niezadowolonych. Wiesz jaki to jest procent w stosunku do sprzedanego towaru? 0,004%!!!

Użyj kilka razy mleczka, a zobaczysz z biegiem czasu, że auto się tak szybko nie brudzi. Że czasami starczy przetrzec lakier czystą szmatką i będzie wyglądał jak nowy. To mleczko nie jest jakimś badziewiem w stylu tempo lub amwej. Może Renault nie jest liderem motoryzacji, ale też na pewno nie jest koncernem który dostarcza towar słabej jakości.

Mleczko nie jest dopuszczone do sprzedaży detalicznej. Nawet na oficjalnej stronie IXELL http://www.ixell.co.uk/productguide/ nie jest zaznaczone jako produkt do sprzedaży. Myślisz, że Reno robi tak po to, żeby gorzej sprzedawały się jego samochody? Myślę, że wręcz odwrotnie. Jest zabronione najwyżej ze względu na konkurencję. Ten sam produkt jest sprzedawany w mieszalniach lakierów DuPont kosztuje 120 zł za 1 litr! Chcesz sprawdź.

Czy będziesz zadowolony jak prześlę do Ciebie 125 ml mleczka?

Jeżeli wszystko będzie OK., napiszesz to na forum.

======

Co mnie obchodzi co to jest skąd jest brane, ma być skuteczne i jest, i ma być trwałe aż do wyczerpania, nie piszemy tutaj że to nie robi na nas wrażenia tylko ze jest do nieczego, znalazł 4 osoby ja już policzyłem 10 biglaugh.gif , a conajmniej dziesiatki osób dało sobie spokój lub jeszcze nie zajżało do tego baniaczka. Mozemy sobie powalczyć biglaugh.gif my AK wygramy!

Napisano

widze ze polecialo "kopiuj & wklej" grinser006.gif dostalem list o takiej samej tresci, nie wiem dlaczego tak sie kolega zbulwersowal, gdyby sprzedal mi to o czym pisze na aukcji to by nie bylo sprawy, najlepsze jest jego procentowe podejscie do sprawy i tekst "Jeżeli wszystko będzie OK., napiszesz to na forum." - zrobie co bede uwazal, ale na pewno napisze prawde, wiec wszystko teraz zalezy od sprzedawcy i pamietajcie zadowolony klient przyprowadzi kolejnego a niezadowolony zniecheci dziesieciu ! cfaniak.gif

Napisano

> widze ze polecialo "kopiuj & wklej" dostalem list o takiej

> samej tresci, nie wiem dlaczego tak sie kolega zbulwersowal,

> gdyby sprzedal mi to o czym pisze na aukcji to by nie bylo

> sprawy, najlepsze jest jego procentowe podejscie do sprawy i

> tekst "Jeżeli wszystko będzie OK., napiszesz to na forum." -

> zrobie co bede uwazal, ale na pewno napisze prawde, wiec

> wszystko teraz zalezy od sprzedawcy i pamietajcie zadowolony

> klient przyprowadzi kolejnego a niezadowolony zniecheci

> dziesieciu !

Ja żadam 150ml!!! Albo rzuci sie 10 negatywów i opcja z dorobieniem się na melczku odpada! Żywotnośc 1rok, owszem ale chyab sprzedany 12 miesiaca - żenada!

Napisano
  • Autor

> widze ze polecialo "kopiuj & wklej" dostalem list o takiej

> samej tresci, nie wiem dlaczego tak sie kolega zbulwersowal,

Otrzymalem bardzo podobna odpowiedz (fragmenty wyciete) nono.gif

Napisano

> Otrzymalem bardzo podobna odpowiedz (fragmenty wyciete)

ja do niego spokojnie a on jakby z bólem frown.gif ?? , widac którys z naszych troszke pojechał... i słał do każdego jak poleci...

Napisano
  • Autor

> ja do niego spokojnie a on jakby z bólem ?? , widac którys z naszych

> troszke pojechał... i słał do każdego jak poleci...

Dokladnie. Jesli mam byc szczery to mam w dupie te jego 125ml. I goowno mnie obchodzi czy czyta to forum i moja wypowiedz czy tez nie. Zostalismy Panowie najnormalniej wydymani (nie wiem tylko przez kogo) a gosc probuje sie teraz wykrecic ze to niby temp zrobila swoje. A co mnie to obchodzi ??? Moje mleczko akurat stalo w pomieszczeniu gdzie temp nie przekracza 20st C. I takie pierdzielenie mnie smieszy. Nie mam mozliwosci ale z checia dalbym cale te mleczko do analizy - wtedy wyszloby naprawde z czego sie sklada. I jak sie wqr@#$ie bardziej to sie poswiece i napisze 500emali do ludzi ktorzy to u niego kupili i wystawili komentarze (lub nie). Zobaczymy co oni maja do powiedzenia. Moze sie okaze ze "poszkodowanych" jest wiecej niz 0,04% ktore to my podobno stanowimy i tylko facetowi doope zawracamy. Sorry ale mnie ponioslo deko ale taka jest okrutna prawda.

Napisano

> Dokladnie. Jesli mam byc szczery to mam w dupie te jego 125ml. I

> goowno mnie obchodzi czy czyta to forum i moja wypowiedz czy tez

> nie. Zostalismy Panowie najnormalniej wydymani (nie wiem tylko

> przez kogo) a gosc probuje sie teraz wykrecic ze to niby temp

> zrobila swoje. A co mnie to obchodzi ??? Moje mleczko akurat

> stalo w pomieszczeniu gdzie temp nie przekracza 20st C. I takie

> pierdzielenie mnie smieszy. Nie mam mozliwosci ale z checia

> dalbym cale te mleczko do analizy - wtedy wyszloby naprawde z

> czego sie sklada. I jak sie wqr@#$ie bardziej to sie poswiece i

> napisze 500emali do ludzi ktorzy to u niego kupili i wystawili

> komentarze (lub nie). Zobaczymy co oni maja do powiedzenia. Moze

> sie okaze ze "poszkodowanych" jest wiecej niz 0,04% ktore to my

> podobno stanowimy i tylko facetowi doope zawracamy. Sorry ale

> mnie ponioslo deko ale taka jest okrutna prawda.

Właśnie! Ja trzymałem to w tem nie przekraczajacej 20 stopni. Chcesz wyniki czy to jest woda to co tam pływa: mam wystarczy dać papierek lakmusowy i mi się zabarwiło na ideał woda. Co do tego to niemam wątpliwości kiedyś kupiłeze sklepu tez w takim pojemniu miałem go aż do wyczerpania czyli prawie 2 lata a tu co?? Jestem skłonny napisac tez tych 500 maili i zobaczymy, a zawsze ozna kupić u niego to samo i nie wziaść tego a wanac negatywa, allegro stoi po naszej stronie, opis tego co tam było napisane troszke odbiega: podkreslam efekt moze i jest dobry po nałozeniu, ale to co się z tym stało... :/ , ciekawe co odpisze...

Napisano
  • Autor

Wlasnie Pan przeslal mi info ze moge wypelnic protokol reklamacyjny i przeslac pozostalosc mleczka na adres firmy. W ciagu 14 dni bedzie rozpatrzona reklamacja. Jesli bedzie pozytywnie to otrzymam 250ml w nowym szczelniejszym opakowaniu. Dziekuje nie skorzystam z propozycji. Nie mam ochoty ponosic dodatkowych kosztow bez wlasnej winy. Co sadze na ten temat napisalem juz wyzej i tej wersji bede sie trzymal.

Napisano

> Wlasnie Pan przeslal mi info ze moge wypelnic protokol reklamacyjny i

> przeslac pozostalosc mleczka na adres firmy. W ciagu 14 dni

> bedzie rozpatrzona reklamacja. Jesli bedzie pozytywnie to

> otrzymam 250ml w nowym szczelniejszym opakowaniu. Dziekuje nie

> skorzystam z propozycji. Nie mam ochoty ponosic dodatkowych

> kosztow bez wlasnej winy. Co sadze na ten temat napisalem juz

> wyzej i tej wersji bede sie trzymal.

To samo dostałem. Myślę ze jedynym sensownym rozwiązanie jest wysłanie na jego koszt 150ml. Ponieważ reszte już uzyliśmy, podkreslam że miało być 250ml a było ledwie 200ml, zmierzyłem, a to jest jedno smarowanie, już na samym wstepie powinienem alarmować.

Napisano
  • Autor

> To samo dostałem. Myślę ze jedynym sensownym rozwiązanie jest

> wysłanie na jego koszt 150ml. Ponieważ reszte już uzyliśmy,

> podkreslam że miało być 250ml a było ledwie 200ml, zmierzyłem, a

> to jest jedno smarowanie, już na samym wstepie powinienem

> alarmować.

Robta co chceta. Ja nie ide na taki uklad. Dlaczego mam teraz dostac 125ml skoro otrzymalem produktu mniej niz bylo mowa w tresci aukcji, nie ma wydajnosci takiej jak byla opisana (ja na 1 polerowanie zuzylem okolo 1/3 tego co otrzymalem a opisane bylo ze jest bardziej wydajny) i w dodatku jest z czyms wymiieszany.

Napisano

Powiedzieć wam coś?

NANOFRAJERZY

Mleczka,pasty,nano cos tam...

Lepiej zacznijcie wnikac jak wygląda wasz lakier to przestanieci wywalać kasę w błoto,powaga.Od pewnego czasu zewnętrzna warstwa to lakier bezbarwny pokrywający bazę i to bez względu czy to metalik czy nie.Jest go kole 70um.Więc jak niby te wszystkie syfy maja wpłynąć na jakość koloru?Jk sie ma błyszczeć to tylko polerka mechaniczna plus pasta ścierna a na koniec mleczko co by smug nie było.Od lat stosuję ten patent lakiernika i nie narzekam.

A te wszystkie cuda...psu na bude,to tylko marketing i wyłudzanie kasy.

Napisano

Na szczescie mnie nie dotknela ta granda, ale cos Wam poradze, krotko i na temat. Niczego kolesiowi nie trzeba wysylac. Poproscie go o Karte charakterystyki preparatu. Musi ja miec, jesli wprowadza do handlu ww preparat. Wiecej dowiecie sie TUTAJ Jesli nie - piszcie do Federacji Konsumentow. Klopoty gwarantowane.

Jesli Wam sie nie chce glowy zawracac, to bierzcie kolesia za glowe, bo to jest fotka z tej aukcji KLIK zakonczonej 22 czerwca.

Na tej fotce nieco powiekszonej i podostrzonej widac wyraznie, ze produktu nalezy uzyc do 18 maja 2006 r. Swiadomie wprowadzil Was w blad. Komentowac chyba nie trzeba.

277483721-mleczko.jpg

I jeszcze jedno. Wrzucona fraza "Polish renovateur rapide" w Google daje jedna odpowidz. Sprawdzcie sami. To chyba niemozliwe.

post-61095-14352473909276_thumb.jpg

Napisano

> Powiedzieć wam coś?

> NANOFRAJERZY

> Mleczka,pasty,nano cos tam...

> Lepiej zacznijcie wnikac jak wygląda wasz lakier to przestanieci

> wywalać kasę w błoto,powaga.Od pewnego czasu zewnętrzna warstwa

> to lakier bezbarwny pokrywający bazę i to bez względu czy to

> metalik czy nie.Jest go kole 70um.Więc jak niby te wszystkie

> syfy maja wpłynąć na jakość koloru?Jk sie ma błyszczeć to tylko

> polerka mechaniczna plus pasta ścierna a na koniec mleczko co by

> smug nie było.Od lat stosuję ten patent lakiernika i nie

> narzekam.

> A te wszystkie cuda...psu na bude,to tylko marketing i wyłudzanie

> kasy.

Frajerem jesteś chyba Ty, bez urazy, my nie piszemy o tym że te mleczko jest do kitu, tylko o tym że nie trzyma się terminu wazności, robi się jakaś maź którą nie idzie rozmieszać. Mój lakierek jest połozony nowo, i jak posmaruje mleczkiem to widać róznice (lustro poprostu), i mechanicznie tutaj nie trzeba nic robić...

Napisano

> Frajerem jesteś chyba Ty, bez urazy, my nie piszemy o tym że te

> mleczko jest do kitu, tylko o tym że nie trzyma się terminu

> wazności, robi się jakaś maź którą nie idzie rozmieszać. Mój

> lakierek jest połozony nowo, i jak posmaruje mleczkiem to widać

> róznice (lustro poprostu), i mechanicznie tutaj nie trzeba nic

> robić...

Ej tam,żebym się obrażał,no coś ty...

Raczej miałem na myśli starsze roczniki gdzie idzie walka o wygląd lakieru po wielu latach.Lakier jak lakier,cuda mu nie pomogą,jedynie gładka powierzchnia a tej nie zapewni żaden cudowny preparat nawet z aledrogo i tyle.Oczywiście mam na myśli te modele które posiadają bazę i lakier bezbarwny.W innych przypadkach to już nic nie pomorze.To tak z praktyki.

A co do terminu,ciekaw jestem kiedy brać autokącikowa kapnie się że ich ktoś bystry w rogi zawalił,macie chęć to się sądźcie,powodzenia.

Napisano

> Ej tam,żebym się obrażał,no coś ty...

> Raczej miałem na myśli starsze roczniki gdzie idzie walka o wygląd

> lakieru po wielu latach.Lakier jak lakier,cuda mu nie

> pomogą,jedynie gładka powierzchnia a tej nie zapewni żaden

> cudowny preparat nawet z aledrogo i tyle.Oczywiście mam na myśli

> te modele które posiadają bazę i lakier bezbarwny.W innych

> przypadkach to już nic nie pomorze.To tak z praktyki.

> A co do terminu,ciekaw jestem kiedy brać autokącikowa kapnie się że

> ich ktoś bystry w rogi zawalił,macie chęć to się

> sądźcie,powodzenia.

Wiem że takie mleczko jest dobre do dobrego gładkiego lakieru, i takowy mam. Nie bedziemy się sądzić, ja wywalczyłem swoje 250ml za free...

Napisano

to co ja napisałem :

Treść wiadomości:

Witam

właśnie przeczytałem na autokąciku, że ludziom coś niedobrego się dzieje z tym preparatem do polerowania kupionym u Pana. Poszedłem do piwnicy, sprawdziłem i faktycznie jest lipa. Było to skawalone, jak próbowalem to wstrząsnąć to jakby się zważyło i wygląda jak jakaś serwatka z oddzieloną wodą. Preparat zdążyłem raz użyc zaraz po zakupie. Zużyłem może 1/4 - 1/5 buteleczki. Co robimy ? Wiem, że dostał Pan już kilka skarg od innych którzy to kupili. Oczywiście mogę przesłać fotki tego jak to teraz wygląda, no i nawet wysłać to do Pana. Wszystko zależy od tego co Pan w tej sytuacji proponuje wszystkim którzy to "coś" kupili.

pozdrawiam

to co dostałem w odpowiedzi:

Cześć

Tak, znam problem. Jak na razie nic nie wiem. Oczywiście towar jest objęty 1 roczną gwarancją. W załączniku dostaniesz protokół reklamacyjny. Proszę o jego wypełnienie i odesłanie na niżej podany adres wraz z pozostałym mleczkiem. Czas rozpatrzenia reklamacji to 14 dni. Po tym czasie i pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji, dostanie Pan z najnowszej dostwwy nowe mleczko w nowym bardziej szczelnym opakowaniu

sprawdź w moim e-sklepie inne materiały lakiernicze w super cenach :

http://autolakier.xx.pl

Nie wiem jak Wy, ale ja pieprze te reklamację !!! Za 16pln nie bede wojował i łaził po pocztach robić wysyłki. Mam to gdzieś. Wszystkim znajomym zareklamuję ów produkt coby się nie nacięli jak ja i my. A tym czasem kupmy sobie jakiegoś sonaxa na shellu to będziw większy pożytek zlosnik.gif A tak BTW , moje mleczko leżało w piwnicy w temp. max 18-20 st.C i jest [kurza twarz]. Ewidentnie widać, że jest tu jakiś wałek. Nie chce wnikać, mam to w d... Szkoda prądu.

Napisano

> A co do terminu,ciekaw jestem kiedy brać autokącikowa kapnie się że

> ich ktoś bystry w rogi zawalił,macie chęć to się

> sądźcie,powodzenia.

ale jestes niepowazny, to pewnie nic nawet w sklepie nie kupujesz, nie jesz nie pijesz, chodzisz nagi, bo wszystko moze byc wadliwe hehe.gif czlowieku opanuj sie takie sytuacje sie zwyczajnie zdarzaja i wcale nie mowie ze to wina sprzedawcy (choc jesli sprzedawal po terminie to oczywiscie tak, tyle ze zdjecie moglo byc robione i rok temu, a potem juz tylko wystawial aukcje na "jedno kopyto" czytaj "wystaw ponownie)

tu raczej chodzi o podejscie, ja rozumiem, ze nikt nie chcialby miec reklamacji sprzedajac cos, ale trzeba sie z tym liczyc i odpowiednio do tego podchodzic

a z ostatniej chwili to widze ze sprzedawca zmienil podejscie i jest w stanie przyslac mi nowe mleczko bez uprzykrzania sobie wzajemnie zycia, stwierdzil ze wysle mu tylko mailem wypelniony formularz i bedzie po sprawie (wysle nowy pelny pojemnik), szkoda ze dopiero teraz, ale i to sie chwali ok.gif

Napisano

masz tak jak każdy z nas. Mi powiedział ze wysle jutro! 250ml. i czekam... Ale mysle że jakies info powinno się gdzieś zamieścić nawet w jego komentarzach że jest coś nie tak, aby innym darować tych chwil..

Napisano

> ale jestes niepowazny, to pewnie nic nawet w sklepie nie kupujesz,

> nie jesz nie pijesz, chodzisz nagi, bo wszystko moze byc wadliwe

> czlowieku opanuj sie takie sytuacje sie zwyczajnie zdarzaja i

> wcale nie mowie ze to wina sprzedawcy (choc jesli sprzedawal po

> terminie to oczywiscie tak, tyle ze zdjecie moglo byc robione i

> rok temu, a potem juz tylko wystawial aukcje na "jedno kopyto"

> czytaj "wystaw ponownie)

> tu raczej chodzi o podejscie, ja rozumiem, ze nikt nie chcialby miec

> reklamacji sprzedajac cos, ale trzeba sie z tym liczyc i

> odpowiednio do tego podchodzic

> a z ostatniej chwili to widze ze sprzedawca zmienil podejscie i jest

> w stanie przyslac mi nowe mleczko bez uprzykrzania sobie

> wzajemnie zycia, stwierdzil ze wysle mu tylko mailem wypelniony

> formularz i bedzie po sprawie (wysle nowy pelny pojemnik),

> szkoda ze dopiero teraz, ale i to sie chwali

NO mi już niby wysłała. Zobaczymy co z tego będzie, dajmy teraz na looz, jak będzie kicz, atakujemy po swojemu, mam siostre prawniczke niech mi prawem nie grozi bo go zniszcze!

Napisano

> NO mi już niby wysłała. Zobaczymy co z tego będzie, dajmy teraz na

> looz, jak będzie kicz, atakujemy po swojemu, mam siostre

> prawniczke niech mi prawem nie grozi bo go zniszcze!

czy warto? imho szkoda czasu i nerwow

Napisano
  • Autor

> NO mi już niby wysłała. Zobaczymy co z tego będzie, dajmy teraz na

> looz, jak będzie kicz, atakujemy po swojemu, mam siostre

> prawniczke niech mi prawem nie grozi bo go zniszcze!

Daj spokoj, szkoda zdrowia. Nie warto tyle zachodu za cos co kosztuje 16zeta

Napisano

> Daj spokoj, szkoda zdrowia. Nie warto tyle zachodu za cos co kosztuje

> 16zeta

No to był taki odemnie odezw, na jego atak ze obrażam jego firme, czy ja/my to robimy?? Produkt nie spełnił się w 100%, koleś cos kręci, sami to zauwazyliście, więc czepaimy sie jego ale nie firmy...

Napisano

Dopiero teraz przeczytałem, jestem następny któremu się rozwarstwiło i jeszcze nic z tym nie zrobiłem angryfire.gif

Napisano

> Dopiero teraz przeczytałem, jestem następny któremu się rozwarstwiło

> i jeszcze nic z tym nie zrobiłem

poszedl mail z reklamacja

ma racje koles,ze samochod mniej sie brudzi niz chocby po zwyklym woskowaniu..samo mleczko jesli by nie bylo krecone byloby naprawde dobrym produktem IMO

zobaczymy co dalej

Napisano

Dostałem mleczko!!!! Teraz widze ze jest to całkiem coś innego jak ostatnio, nowe twarde opakowanie, 250ml a nie 200 jak ostatnio, mozę tym razem bedzie dobre, ale najprawdopodobniej przeleje do jakiejść szklanej butelki... zobaczymy co z tego wyjdzie!

Napisano

Cześć.Panowie chłop dostał na napęd,wczoraj wysłałem reklamacje i zdjęcia a dziś dostałem meila że nowe mleczko wysyła jutro.Dam znać czy doszło.

Napisano

Witam wszystkich.

To ode mnie kupiliście to mleczko. Jestem na forum, ponieważ dyskutujecie tutaj o mnie beze mnie. Dodatkowo oskarżacie mnie i moją firmę o oszustwo.

Podaję wszystkim do wiadomości; nigdy nie dolewałem wody, ani innego związku chemicznego do oferowanych produktów. Każdy ze sprzedawanych przeze mnie materiałów, objęty jest 12 miesięcznym terminem gwarancyjnym. Jeżeli ktoś jest niezadowolony z zakupionego towaru, ma prawo do zwrotu lub w przypadku zakupu wadliwego towaru, do wymiany na nowy, pełnowartościowy.

Nigdy nie miałem zamiaru oszukiwać kogokolwiek lub wzbogacać się na nieuczciwym podejściu do handlu.

Sprawa rozwarstwiania się mleczka oraz wytrącania się płynu podobnego do wody, została zgłoszona do producenta. Wg wstępnych ustaleń, bezpośrednią przyczyną były opakowania, które zawierały związek chemiczny wchodzący w reakcję z mleczkiem. Reakcja ta została spotęgowana przez wysoką temperaturę.

Nie mówię tutaj o złej temperaturze przechowywania przez Was mleczka, tylko o temperaturze, w jakiej produkowano półprodukty i opakowania oraz magazynowano je.

W związku z tym zmieniłem opakowania na bardziej trwałe, wykonane z materiału HDPE i wyposażone w skalę (nikt nie będzie miał wątpliwości, że dostał 250ml, a nie 200ml).

Dla wszystkich zainteresowanych załączam link do karty charakterystyki mleczka. Są tam wszelkie potrzebne dane, łącznie z danymi producenta towaru.

http://ixell.ovh.org/MLECZKO.htm

Jeżeli ktoś "ma chemię w małym palcu" to bez problemu sprawdzi sobie skład chemiczny mleczka.

Mam nadzieję, że wyjaśniłem wszystkim przyczynę w/w problemu. Jeżeli ktoś będzie potrzebował bardziej szczegółowych wyjaśnień, to proszę o maila.

Pozdrawiam

Sławek - ECOLACK

PS Nie dostałem nic na napęd. Każdy z reklamujących dostał nowe opakowanie mleczka. Nie musieliście wysyłać wadliwego towaru, ani czekać 14 dni na rozpatrzenie reklamacji (zgodnie z naszym prawem). Jeżeli ktoś ma problem, może zawsze pozwać mnie lub moją firmę do sądu. Jeden z kolegów ma nawet siostrę prawniczkę, na pewno pomoże.

Jestem poważną firmą i do każdego problemu również poważnie podchodzę. I o to proszę również Was.

Starałem się wyjaśni sprawę w jak najkrótszym czasie i mam nadzieję, że mi się to udało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.