Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1 rok- MultiJet

Featured Replies

Napisano

Czas na małe podsumowanie moich przezyć z Panda. To dopiero pierwszy rok ale owocował w liczne niespodzianki frown.gif

1. wymiana turbiny

2. wymiana lamp przednich

3. wymiana logo Fiat z przodu

4. pseudo naprawa swirszcza w dmuchawie ( dalej jest)

5. naprawa zawiasa w drzwiach kierowcy

6. wymiana ramion wycieraczek (korodowały)

Dowiedziałem sie ze kazdy serwis jest lipny

1. przy lakierowaniu obu drzwi tylnych (mała szkoda z AC) porysowali mi prawe tylne od wewnatrz

2. Przy wymianie turbinki nie dokrecili obudowy filtra powietrza

3. Przy próbie montarzu elektrycznej klamki wszystkie ASO ( w sumie 4 ) twierdziły ze sie tego nie zamontuje (nikt nawet nie zaproponował podpiecia pod kompa)- klamka działa, sam ja zamontowałem

4. W zime zamontowali mi nakładki na progi po 2 tygodniach zerwałem tylne smile.gif bo odłaziły ze wzgledu na przyklejenie w nieodpowiednich miejscach

5. Przy montarzu alarmu porozrywali osłony z pianki w drzwiach pod tapicerka i takie zostawili czyli kupiłem samochód z taka pianka (pianka zabezpiecza przed dostawaniem sie wody do wnetrza)

6.Przy lakierowaniu wspomianych juz drzwi nikt nowej pianki nie załozył mimo ze w kosztorysie jest uwzgledniona- Reakcja pracownika ASO na moje pretesje była taka "te pianki klei sie taśma samoprzylepna jak sa rozdarte" a na pytanie czemu w mojej pandzie nawet tasmy niema rozłozył rece.

7. Przy jakiejs tam wizycie w ASO dowiedziałem sie ze diler u ktorego kupiłem samochod sprzedaje wybraki i własnie taki mam frown.gif

Mino wszystkiego złego co mnie spotkało jest kilka plusów

1. Mało pali

2. Zwinny przy parkowaniu w ciasnych miejscach

3. Tanie czesci i przdlady ( w porównaniu z Yarisem kumpla 1400zł za przeglad i wymiane filtrów, oleju i klocków)

Lubie mojego miska i basta ( przy tych wszystkich bolaczkach chyba świr jestem) hehe.gif

Napisano

czyli tragicznie nie jest smile.gif

tak deko OT: o jakich nakladkach na progi piszesz ?

Napisano

mnie 2go września strzelił roczek, trochę o tym zapomniałem.

przejechałem ok. 22tyś.km, i tak jak kolega miałem pseudo-usuniętego świerszcza (przed zimą muszę się zmobilizować i do aso podjechać wymienić).

lampa przednia też oczywiście wymieniona, po naprawie szkody z AC także coś mnie się wydaję, że mi maskę chłopaki porysowali. większych i poważniejszych awarii na szczęście i jak na razie brak! i oby tak dalej... brawo.gif

Napisano

Gdyby nie to ASO to jeszcze bylo by nie najgorzej, a tak pojedzie czlowiek z jedna rzecza do kolejne zepsuja, polamia, pogna, rozedra, porysuja!!!

Martwi mnie wlasnie ten MJ i caly jego bardzo drogi osprzet, padla turbina, dobrze ze na gwarancji. Koszt takiej to cos kolo 4-5k PLN

Zycze Tobie jak namniej wizyt w ASO, ale wole sprawdzony poczciwy 1.1 niz jednak bardzo naszpikowany najnowsza technologia MJ 1.3.

Kiedys myslalem ze jadac do ASO bede milo i fachowo obsluzony przez doswiadczonych i kompetentnych pracownikow wiedzac ze autko jest profesjonalnie naprawione.

Niestety w wiekszosci ASO zatrudniaja 18-20 latkow po samochodowce, co to owszem potrafia, ale przecinakiem i mlotkiem naprawic 126p i nic poza tym. Potem sa tego efekty, ze fiat jest awaryjny i do dupy. czerwona.gif

Napisano

U mnie rok minal na przelomie czerwca/lipca

teraz misiek ma 26kkm,

przez te 26kkm trzeba bylo:

- usunac swierszcza (usuniety)

- odparowac reflektory (odparowane)

- wymienic centralke autoalarmu montowana przez rant.gif niekumatego elektryka (wymienione)

z dodatkow:

- listwy progowe przyklejone przez mnie rok temu, do dzis sie trzymaja

- ogrzewane lusterka oraz halogenki zamontowane przez fachowego elektryka z Mototransusa jakies pol roku temu - wszystko sprawne

- mieszek i galka zmiany biegow od Alessi (juz nie pamietam kiedy zamontowana ale chodzi pieknie biglaugh.gif)

ostatnio zaczal sie zacinac przycisk trip - nowy w drodze, wymiana oczywiscie na gwarancji bedzie

pali malo, jezdzi fajnie, przeglady nie robia ze mnie bankruta...

jak na razie jestem zadowolony, chociaz jak slysze o problemach z turbina to mnie troche martwi... moja nie daje zadnych powodow do obawy i oby tak zostalo... czy mozna ubezpieczyc turbine?? biglaugh.gif

Napisano

witam nojemu misiowi tez juz upłynoł roczek przejechałem 27kkm

z turbinka na razie nie mam problemow ale przrestrzegam zeby przed kazdym wyłoczeniu odczekac kilka minut

swierszcza tez miałem naprawianego

i wymieniany 2 razy nagrzewnice ( wadw fabryczna )

oswietlenie tablicy rejestracyjnej taez wymieniłem

a po zatym wszystka działa i jestem zadowolony i kazdemu bym polecił 1.3 MJ yay.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.