Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klocki hamulcowe - dziwny przypadek? [long]

Featured Replies

Napisano

niedawno oddalem auto do mechanika, bo przez tylny lewy tloczek wylecial mi caly plyn hamulcowy (zrobilbym to sam, albo z czyjas pomoca, ale nie mialem czasu:/). powiedzialem mu zeby sprawdzil drugi, ale jak sie dzisiaj okazalo (calkiem przypadkiem) jednak nie sprawdzil. no wiec jak juz dzisiaj sciagnalem beben i zobaczylem ze tloczek cieknie, to postanowilismy z kuzynek go wymienic (ledwo udalo nam sie zdazyc do sklepu:) ). po udanej wymianie wyruszylem w droge zeby wszystko sprawdzic. rozpedzilem sie do 100 i zaczalem hamowac, cos mi troche szorowalo- pomysalem ze szczeki sie dobrze nie ulozyly. dojechalem pod dom i cos zaczelo szorowac coraz bardziej, i nie byly do tylne szczeki. postanowilismy sprawdzic przod, sciagnelismy lewe kolo, i co sie okazalo?? okladziny na klockach po prostu sie rozlecialy, i tarl metal o tarcze :/ troche sie wkurzylem, bo klocki byly dopiero w polowie zdarte, ale na szczescie udalo nam sie ublagac pania mieszkajaca nad sklepem zeby o 18 sprzedala nam klocki:) kolo dziewietnastej wszystko bylo zrobione smile.gif klocki z drugiej strony jeszcze sie trzymaly, ale byly w polowie pekniete, z delikatna pomoca sie rozlecialy. nie wiem dlaczego tak sie stalo, wcale nie kupowalem bardzo tanich podrobek, zaplacilem za nie ok 70zl.

to tyle moich opowiesci, musialem sie troche wyzalic smile.gif

Napisano

Ja kiedyś w mondeo wymieniałem i po 2 miesiącach podczas zmiany opon na zimowe przy okazji zaglądnełem do nich i okazało sie że klocki odkleiły sie od swojej podstawy!!! wrrr.gif

Zaniosłem klocki do sklepu i mówie do kolesia że sa do bani a on na to co z nimi nie tak?

A ja biore klocka w ręke i w rękach odklejam ten materiał cierny od podstawy. wpysk.gif

Napisano
  • Autor

> i co sprzedawca oddal kase za klocki?

nawet nie probowalem ich oddawac bo nie wiem czy mialy jakas gwarancje, poza tym nie mialem paragonu.

Napisano

> tak sie stalo, wcale nie kupowalem bardzo tanich podrobek,

> zaplacilem za nie ok 70zl.

Następnym razem kup markowe klocki. Prawdopodobieństwo odklejenia okładziny będzie mniejsze. Ja nigdy nie kupowałem innych niż Ferodo, Textar, ATE lub podobne.

BTW

Nawet oryginały potrafią się odkleić. Mi kiedyś odkleiła się okładzina od szczeki oryginalnej hamulcowej w Golfie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.