Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zimny nie pali

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie.Prosze o radę w kwestii zapalania autka.Po nocy w okilicach temp.10 stopni ale nie tylko, za nic lub po ciezkich bólach prawie do wyladowania akumulatora nie odpale astry.Natomiast po przelaczeniu na gaz zapala chociaz tez nie od razu.co moze byc tego przyczyna?.Auto to Asdtra 1,4 z 87 r.Pozdrawiaim

Napisano
  • Autor

pompa nowa czujnik tez.Mam auto miesiac poprzedni własciciel tez tak mial a wiem bo to sasiad.On wymienial pompe a ja po kupnie czujnik.Nie ma problemu jak postoi w garazu.ale nie mam własnego tylko na probe zaparkowalem i było ok.Gdzie szukac przyczyn?poza tym zadnych innych objawow nie widac.Tzn wchodzi na obroty nie szarpie nie gasnie czy to na PB czy LPG

Napisano

Skoro nie pompa i nie czujnik hmm.gif

Układ zapłonowy jest wspólny dla obu paliw więc odpada.

Przewody paliwa i filtr za pewne też ok.

Pozostaje przekaźnik pompy (poproś drugą osobę, żeby posłuchała czy pompa pracuje podczas próby rozruchu).

Albo wtryskiwacz, zdejmij chwyt powietrza, niech druga osoba próbuje odpalać, a ty patrz czy wtryskiwacz pracuje (wtryskuje paliwo).

Rozumiem, że po rozgrzaniu silnika nie ma problemów z pracą na Pb.

Napisano
  • Autor

Witam,jest tak faktycznie jak cieply i w czasie dnia np po kilku godz postoju {w pracy jestem np} to zapala ok,na benzynie bo taki uklad przelaczania w instalacji LPG. Moze to cos z silnikiem?

Napisano

> Albo wtryskiwacz, zdejmij chwyt powietrza, niech druga osoba próbuje

> odpalać, a ty patrz czy wtryskiwacz pracuje (wtryskuje paliwo).

A czy mógłbyś opisać jak wygląda pracujący wtryskiwacz? Tzn czy widać jakiś pracujący tłoczek albo inną ruchomą część?

Napisano
  • Autor

Wiotam.no coz nie sprawdzalem jeszcze wedlug opisu kolegi Orochimaru, ale od dwoch dni objaw ustapil.Tzn akurat poprawila sie pogoda,cvzyli nie ma takiej wilgoci chyba to mialo wplyw jednak.w kazdym razie dotankowalem troche paliwa tak kolo 10 litrow i teraz za drugim przekreceniem kluczyka odpala.poczekam na zalaamnie pogody czyli deszcz i ziąb i opisze czy cos sie dzieje.Dziekuje za uwagi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.