Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ubyło płynu....

Featured Replies

Napisano

Witam ,chciałem sprawdzic poziom oleju ale pierwsze moje spojrzenie padło na zbiorniczek z płynem , odkrecam mocno zassany a tam pusciutko , jaka moze byc przyczyna??

Napisano

> Witam ,chciałem sprawdzic poziom oleju ale pierwsze moje spojrzenie

> padło na zbiorniczek z płynem , odkrecam mocno zassany a tam

> pusciutko , jaka moze byc przyczyna??

sprawdz czy ci chlodnica nie cieknie, jak tak to mam do odsprzedania srodek STP na wycieki, jak bys chcial.

Napisano

Jeśli nie kopci na biało ani olej nie wygląda jak majonez to raczej gdzieś jest wyciek, może pompa albo chłodnica cieknie.

Napisano

> Jeśli nie kopci na biało ani olej nie wygląda jak majonez to raczej

> gdzieś jest wyciek, może pompa albo chłodnica cieknie.

Malutka uwaga z mojej strony. Skoro Kolega maro 38 napisał, (że zasysa) to wskazuje nato, iż ma podciśnienie w układzie, zatem IMHO wyciek jest mało prawdopodobny. Proszę poprawić mnie jeśli się mylę confused.gif

Pzdr.

Napisano
  • Autor

> A oleju przybyło, czy nie???!!!

nie sprawdzałem juz tego oleju bo sie wku....i cisnienie mi skoczyło frown.gif , a co do wyciekow to jutro posprawdzam ale raczej nie zauwazyłem zadnych plam , a na biało nie kopci .pozdr.

Napisano

> Malutka uwaga z mojej strony. Skoro Kolega maro 38 napisał, (że

> zasysa) to wskazuje nato, iż ma podciśnienie w układzie, zatem

> IMHO wyciek jest mało prawdopodobny. Proszę poprawić mnie jeśli

> się mylę

Trafna uwaga. Nie znam się na tyle na obiegu chłodzenia żeby wiedzieć czy resztka płynu w okolicach pompy może spowodować podciśnienie w układzie... Czyli chłodziwo wessał któryś z cylindrów i odparowało przez wydech, a więc musiał kopcić na biało. Chyba że jest jakieś inne rozwiązanie tej zagadki?

Napisano

U mnie też ubyło... Mam tak z 4 cm poniżej stanu nominalnego. Czy płynu może ubywać bo.... ot tak, po prostu sobie odparowywuje, czy raczej nie?

No i jeszcze, to zaczął mi rzygać olejem (z produ silnika). Dolina. A od 2 lat nie było żadnego wycieku.

Chyba zaczyna się sezon na naprawy angryfire.gif

Napisano
  • Autor

Hm ,dolałem płynu do stanu , znaczy zalałem zbiorniczek bo miał suchara i przez 2 dzionki nic nie ubyło ,zadnych wyciekow nie widac ,oleju tez nie przybyło ,wygląda wszystko ok. Ale w poniedziałek udaje sie w dłuzszą trase i wtedy po obserwuje. oslabiony.gif

Napisano

> Witam ,chciałem sprawdzic poziom oleju ale pierwsze moje spojrzenie

> padło na zbiorniczek z płynem , odkrecam mocno zassany a tam

> pusciutko , jaka moze byc przyczyna??

Też to przerabiałem - u mnie akurat ciekła chłodnica. Zrobiłem (wymieniłem) chłodnicę, ale też ubywało - tym razem z trójnikó od LPG. Pod autem było widać lekkie plamki po nocnym postoju w garażu. Wymieniłem trójniki i trzyma poziom płynu. Musisz dokładnie obadać szczelność układu, dokładnie sprawdzić czy nigdzie nic nie wycieka, nie sączy itd. Chociaż przyczyna może też leżeć w UPG, może płyn dostaje się do oleju - czy nie podnosi się Tobie poziom oleju?

Pozdrawiam,

sebak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.