Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Olej GM

Featured Replies

Napisano

Czesc!

Czy mial ktos doczynienia z olejem GM, takim jak na tej aukcji: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=127737725 ??

Przy ostatniej wymianie wlalem taki olej i okazalo sie ze dosyc czesto musze go dolewac. Bierze dobry 1 litr na 1000km...

Przed wymiana wszystko bylo OK. Nie bral ani grama...

Dane z etykietki:

10W-40

ACEA A3, B3, API SL/CF. GENUINE GM

Prosze o opinie na temat tego oleju...

Pozdrawiam

Napisano

Nie znam tego oleju i nigdy nie kupiłbym na allegro nic co się wlewa do silnika . Moje odpowiedzi są dwie , albo ten olej to jakaś ściema podróbka jakiś nieznany płyn napewno nie to co jest napisane na opakowaniu , albo miałeś w aucie olej o parametrach smoły więć silnik nie pochłaniał go w tak dużej ilości jak tego GM-a . Dobry litr na 1000km czyli jakieś 1,2 litra spuśc to i wlej coś normalnego np mobil 10w40 tylko nie kupuj olejów na allegro ceny są super i tylko ceny .POZDRAWIAM ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie znam tego oleju i nigdy nie kupiłbym na allegro nic co się wlewa do silnika

Olej kupilem w normalnym sklepie motoryzacyjnym. Link z allegro podalem tylko po to aby pokazac Wam to co wlalem...

Napisano

> Czesc!

> Czy mial ktos doczynienia z olejem GM, takim jak na tej aukcji: ...

Typowy olej zalewany w serwisach OPLA - w.g. wiarygodnego źródła to ELF!

Napisano

miesiac temu cos podobnego zalalem, coprawda nie kupilem go w takiej cenie, bo w sklepie sobie wiecej krzykneli. Poki co nic sie nie dzieje ok.gif Ponoc to Castrol w butelce GM, ale ile w tym prawdy niewiem.gif

Napisano

> Nie znam tego oleju i nigdy nie kupiłbym na allegro nic co się wlewa

> do silnika .

A ja własnie bardzo często kupuję na allegro olej, płyny chłodzące, filtry i inne rzeczy i jak dotąd jestem zadowolony. A do tego mam przyniesione do domu i w porównaniu z cenami sklepowymi, zostaje mi na kilka browarków. Oczywiscie, nie kupuję bele czego.

co tego oleju - szereg producentów samochodów sprzedaje oleje pod swoja marką (patrz Daewoo, Opel i inni)

Napisano

> Typowy olej zalewany w serwisach OPLA - w.g. wiarygodnego źródła to

> ELF!

Castrol, ELF może jeszcze Mobil a może Lotos? ludzie za każdym razem słysze coś innego i komu tu wierzyć?

Może i ten olej jest rozlewany tam gdzie Elf czy Castrol ale napewno nie ma tych samych właściwości - dodatków i inych elementów co oryginalne oleje typu Mobil, Elf czy Castrol

Napisano

> Castrol, ELF może jeszcze Mobil a może Lotos? ludzie za każdym razem

> słysze coś innego i komu tu wierzyć?

> Może i ten olej jest rozlewany tam gdzie Elf czy Castrol ale napewno

> nie ma tych samych właściwości - dodatków i inych elementów co

> oryginalne oleje typu Mobil, Elf czy Castrol

opel jak wyjezdza z fabryki wyjezdza z takim olejem nie innym, jezdza ople ?? ktos nazeka na jakosc oleju zalanego w fabryce lub w ASO ??

Napisano

> opel jak wyjezdza z fabryki wyjezdza z takim olejem nie innym, jezdza

> ople ?? ktos nazeka na jakosc oleju zalanego w fabryce lub w ASO

> ??

Nie wiem jak Ty ale większość ludzi których znam i kupują nowe auta na oryginalnym oleju jeźdzą najwyżej 1000 - 2000 km a potem zmieniają na syntetyki bo oryginalnie przeważnie leje się gęstszy olej np. 10W-40.

Napisano

> Nie wiem jak Ty ale większość ludzi których znam i kupują nowe auta

> na oryginalnym oleju jeźdzą najwyżej 1000 - 2000 km a potem

> zmieniają na syntetyki bo oryginalnie przeważnie leje się

> gęstszy olej np. 10W-40.

a ja jezdze od wymiany do wymiany i nie znam nikogo kto by zmienial olej po 1000 km. Uwazam ze do normalnej jazdy, nie jakies szczegolnie obciazajacej jednostke nie sa potrzebne rzadne bi tri sri gtx za niewiadomo jakie pieniadze

Napisano

> a ja jezdze od wymiany do wymiany i nie znam nikogo kto by zmienial

> olej po 1000 km. Uwazam ze do normalnej jazdy, nie jakies

> szczegolnie obciazajacej jednostke nie sa potrzebne rzadne bi

> tri sri gtx za niewiadomo jakie pieniadze

Chodziło mi o to że producent do nowego silnika leje gęstszy olej na dotarcie.

Jeśli ja bym kupował nowy samochód wolałbym aby po dotarciu jeździł on na pełnym syntetyku to chyba zrozumiałe.

Oryginalnie opel leje olej bodajże 5W-30, a Fiat 10W-50 - tak słyszałem od właścicieli, a oni od serwisu.

Napisano

> Typowy olej zalewany w serwisach OPLA - w.g. wiarygodnego źródła to

> ELF!

Olej zalewany w uoplach ma deko inne opakowanie i jest na nim napisane...OPEL zlosnik.gif

Napisano

> Olej zalewany w uoplach ma deko inne opakowanie i jest na nim

> napisane...OPEL

Z tego co się orientuję to było inne, teraz jest takie jak pokazano zlosnik.gif

Napisano

> Czesc!

> Czy mial ktos doczynienia z olejem GM, takim jak na tej aukcji:

> http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=127737725 ??

> Przy ostatniej wymianie wlalem taki olej i okazalo sie ze dosyc

> czesto musze go dolewac. Bierze dobry 1 litr na 1000km...

> Przed wymiana wszystko bylo OK. Nie bral ani grama...

> Dane z etykietki:

> 10W-40

> ACEA A3, B3, API SL/CF. GENUINE GM

> Prosze o opinie na temat tego oleju...

> Pozdrawiam

mam ten sam silnik i dokladnie to samo z tym olejem, poprzednio na syntetycznym lotosie bral malo, po przejsciu na semisyntetyk od gm bierze ok 0,7l na 1000km, ten olej nie nadaje sie do naszych silnikow, jeszcze troche na nim pociagne i wracam do lotosa

Napisano

> ... oryginalne oleje typu Mobil, Elf czy Castrol

a na jakiej podstawie należy sądzić, ze wymienione firmy mają dobre oleje? bo nazwa jest znana i kosztują drogo a co drogie to lepsze?

nie polecam oleju z biedronki za 36zł/5l ale jeśli olej ma wysoką klasę jakości i na dodatek - ale to tylko moje widzimisie - dobrze, że nie jest rozlewany w polsce tak np jak carlube, który ostatnio zalałem to czemu nie? miał dokładnie taką samą klasę jakościową wg obu norm co elf a kosztował 50zł taniej za bańkę 5l

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.