Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

elektryczne szyby sprzężone z centralnym zamkiem

Featured Replies

Napisano

Słyszałem że oryginalny zamek centralny i elektryczne szyby działają tak że po nacisnieciu pilota w celu zamknięcia auta szyb same się domukają. Pytanie moje jest takie. Jeśli chce sobie wstawić zamek centralny, a w późniejszym czasie siłowniki do szyb to musze szukać jakiegoś specjalnego zamka, specjalnych szyb, może jakiegoś układu elektronicznego czy czegos takiego by to wspólnie pracowało?

na allegro znalazłem np taki zamek: aukcja 1

Napisano

> Słyszałem że oryginalny zamek centralny i elektryczne szyby działają

> tak że po nacisnieciu pilota w celu zamknięcia auta szyb same

> się domukają. Pytanie moje jest takie. Jeśli chce sobie wstawić

> zamek centralny, a w późniejszym czasie siłowniki do szyb to

> musze szukać jakiegoś specjalnego zamka, specjalnych szyb, może

> jakiegoś układu elektronicznego czy czegos takiego by to

> wspólnie pracowało?

> na allegro znalazłem np taki zamek: aukcja 1

Kupuj zamek i zakładaj. Potem możesz dokupić szybki i też założyć. Żeby zadziałało to wszystko tak jak opisujesz potrzebujesz np czegoś takiego.

Ściągnij sobie ztej strony instrukcję montażu (pdf) i wszystko stanie się jasne.

30.GIF

Napisano

> Słyszałem że oryginalny zamek centralny i elektryczne szyby działają

> tak że po nacisnieciu pilota w celu zamknięcia auta szyb same

> się domukają. Pytanie moje jest takie. Jeśli chce sobie wstawić

> zamek centralny, a w późniejszym czasie siłowniki do szyb to

> musze szukać jakiegoś specjalnego zamka, specjalnych szyb, może

> jakiegoś układu elektronicznego czy czegos takiego by to

> wspólnie pracowało?

> na allegro znalazłem np taki zamek: aukcja 1

Musisz miec modul domykania szyb.

Czy masz alarm w swoim aucie, bo jesli tak to w wiekszosci jest wyjscie na centralny a wtedy polecam Ci kupic silowniki, ktore pasuja idealnie do sc, nie musisz nic wiercic, wyjmujesz stare i wkladasz nowe, ale narazie nie widze tego na allegro. Jesli bedziesz chcial to napisz na priva, ja ostatnio przerabialem temat centralnego, szyb i modulu domykania i moge Ci polecic kolesia, ktory to sprzedaje w rozsadnych cenach, montaz we wlasnym zakresie, ale masz choc troche pojecia o elektronice to dasz rade.

Napisano
  • Autor

Ok, dzięki, o to chodziło. Jeszcze jedno pytanko. Widziałem tutaj na centomani manual i ktoś zakładał przełączniki do szyb w CC na drzwiach. Czy moze ktos z braci centomanikaów zakładał w Seicento przełazniki w innym miejscu niz fabrycznie? Bo sie zastanawiałem czy moze jaest jakies wygodniejsze mijsce niz kolo radia.

Napisano

a czy pod alarm Eurosec da rady bez problemów podpiąć domykacz szyb??

Napisano
  • Autor

> A tak z ciekawosci jaki koszt domykacza na 2 szybki ?

60 - 70 zł, własnie sprawdziłem w kilku miejscach

Napisano

> Kupuj zamek i zakładaj. Potem możesz dokupić szybki i też założyć.

> Żeby zadziałało to wszystko tak jak opisujesz potrzebujesz np

> czegoś takiego.

> Ściągnij sobie ztej strony instrukcję montażu (pdf) i wszystko stanie

> się jasne.

a jezeli ja u siebie mam org el szyby i centralny zamek taki cosik moge podpiac i bedzie dzialac ??i wogole jesli tak to gdzie to sie wpina ??

Napisano

> a czy pod alarm Eurosec da rady bez problemów podpiąć domykacz szyb??

Domykacz szyb praktycznie mozna podpiac pod kazdy rodzaj alarmu badz np centralny zamek.

Napisano

> a jezeli ja u siebie mam org el szyby i centralny zamek taki cosik

> moge podpiac i bedzie dzialac ??i wogole jesli tak to gdzie to

> sie wpina ??

Ja dalem 50zl za procesorowy z czujnikem przeciazenia, takze jak mi pies glowe wystawi to mu nie przytne smile.gif. Ja modul podpialem pod alarm, tak samo jak centralny. Naciskam pilota, kołki w dół a szybki w gore.

Napisano

Aha, sa jeszcze takie co pamietaja ustawienie szyb przez godzine i jak wracasz do auta i rozbrajasz alarm to szyby opuszczaja sie do ostatniego poziomu, ale dla mnie to bajer, raz ze drogi (ok.120zl) to jeszcze znalazlem tylko taki co z alarmem proximy tylko działa.

Napisano

> Ja dalem 50zl za procesorowy z czujnikem przeciazenia, takze jak mi

> pies glowe wystawi to mu nie przytne . Ja modul podpialem pod

> alarm, tak samo jak centralny. Naciskam pilota, kołki w dół a

> szybki w gore.

A podnosniki instalowales sam czy komus zlecales?

Ja chce wymienic swoje, kupie nowe podnosniki , caly nowy zestaw, w skroce u mnie montaz polega tylko na wyjeciu starych podnosnikow i wlozeniu tych pod elektryke, podpieciu kostek, bo cala instalacja jest poprowadzona w aucie.

Zastanawiam sie ile ktos by wzial za taka robote

Napisano

> A podnosniki instalowales sam czy komus zlecales?

> Ja chce wymienic swoje, kupie nowe podnosniki , caly nowy zestaw, w

> skroce u mnie montaz polega tylko na wyjeciu starych podnosnikow

> i wlozeniu tych pod elektryke, podpieciu kostek, bo cala

> instalacja jest poprowadzona w aucie.

> Zastanawiam sie ile ktos by wzial za taka robote

Na allegro handluja podnosnikami idealnie pasujacymi do sc Tutaj

(ale tu sa cale komplety, a Ty elektryke podobno masz to szukaj samych prowadnic z silnikami.)

moze nie sa tanie, ale pasuja idealnie i nie trzeba nic wiercic, kombinowac, montaz jak masz cale okablowanie zajmie ze trzy godziny spokojnej roboty i szkoda komus placic.

Napisano

> Na allegro handluja podnosnikami idealnie pasujacymi do sc Tutaj

> (ale tu sa cale komplety, a Ty elektryke podobno masz to szukaj

> samych prowadnic z silnikami.)

> moze nie sa tanie, ale pasuja idealnie i nie trzeba nic wiercic,

> kombinowac, montaz jak masz cale okablowanie zajmie ze trzy

> godziny spokojnej roboty i szkoda komus placic.

No wlasnie chcialem tylko uzyskac pomoc od kogos przy montazu podnosnikow kto juz robil to np u siebie albo kto sie tym zajmuje, nie chce zlecac komus tego bo szkoda kasy, co do podnosnikow to moze wyrarguje cos na allegro, albo kupie przez alle drogo smile.gif nowy zestaw,300 zl to sporo ale jest sporo tanszy niz w sklepach innych.

Napisano
  • Autor

> Na allegro handluja podnosnikami idealnie pasujacymi do sc Tutaj

Hmm, nie chce nikogo oskarżac ale taki aukcje zawsze wzbudzają we mnie podejrzenia. Kiedys mi ukradli samochód, zapewne przerobiony został na czesci zamienne. Nie chciałbym zatem kupować czesci z nieznanego mi źródła. Ktoś wie cos wiecej o tym sprzedawcy?

Napisano

> Hmm, nie chce nikogo oskarżac ale taki aukcje zawsze wzbudzają we

> mnie podejrzenia. Kiedys mi ukradli samochód, zapewne

> przerobiony został na czesci zamienne. Nie chciałbym zatem

> kupować czesci z nieznanego mi źródła. Ktoś wie cos wiecej o tym

> sprzedawcy?

rozumiem Twoje obawy, ale tam jest kilku sprzedawcow i w wiekszosci wypadkow te produkty sa nowe. Sam takie kupilem, sprzet byl nówka i pasowal idealnie, ktos wpadl na pomysl, zeby cos takiego wytwarzac i niezle na tym zarabia. A myslisz, ze fiat to sam produkuje?, napewno tez od kogos kupuje, moze i od jednego z tych co na allegro wystawiaja, tylko oczywiscie w wiekszych ilosciach i lepszych cenach. pozdr

Napisano
  • Autor

> rozumiem Twoje obawy, ale tam jest kilku sprzedawcow i w wiekszosci

> wypadkow te produkty sa nowe. Sam takie kupilem, sprzet byl

> nówka i pasowal idealnie, ktos wpadl na pomysl, zeby cos takiego

> wytwarzac i niezle na tym zarabia. A myslisz, ze fiat to sam

> produkuje?, napewno tez od kogos kupuje, moze i od jednego z

> tych co na allegro wystawiaja, tylko oczywiscie w wiekszych

> ilosciach i lepszych cenach. pozdr

Nie mówie o tych nowych rzeczach co jest do nich fakturka i gwarancja (np ten zamek centralny co jest kilka postów wyrzej) tylko o czesciach używanych. Bo jesli chodzi o uzywne to fakt faktem nie wiadomo czy to jest z rozbitego samochodu czy z takiego co sobie grzecznie stał u kogoś na parkingu. Nigdy nie kupiłem i nie zamierzam kupić niczego gorącego - ta zasada dotyczy nie tylko czesci samochodowych.

Napisano

> A tak z ciekawosci jaki koszt domykacza na 2 szybki ?

ja dalem 50zl za mpw-2

Napisano

> a jezeli ja u siebie mam org el szyby i centralny zamek taki cosik

> moge podpiac i bedzie dzialac ??i wogole jesli tak to gdzie to

> sie wpina ??

mozesz, ja mam oryginaly (a bynajmniej zamontowane oryginalne elementy) i u mnie dziala

Napisano

> ja tam wole nowe i miec pewność ze nie dorobi sobie ktoś jakiś pilot z centralnego na boku

Napisano

a ja to nie mam ani centrala ani alarmu ani el szybek. ale mam zamiar miec zeby.GIF a jesli pisze ze alarm obsluguje domykanie szyb to i tak ten modul trzeba kupowac? czy nie?

Napisano

> a ja to nie mam ani centrala ani alarmu ani el szybek. ale mam zamiar

> miec a jesli pisze ze alarm obsluguje domykanie szyb to i tak

> ten modul trzeba kupowac? czy nie?

musi być moduł,do niego jest sygnał masa taki jak na centralny zamek a on z kolei podaje + lub - na silniczek szyby ok.gif

Napisano
  • Autor

> > ja tam wole nowe i miec pewność ze nie dorobi sobie ktoś jakiś

> pilot z centralnego na boku

Wychodzę z założenia że jk ktos ma wejść do samochodu to i tak wejdzie. Nie ma znaczenia czy bedzie go otwierac na pilota, kluczykiem czy po prostu zbije szybę. Kwestia jest tego by nim nie odjechał, nie rozmontował i nie srzedał na części, które kupi potem jakiś nieświadomy użytkownik ciesząc sie że niedużo zapłacił. Im wiecej zabezpieczeń (tylko takich sensownych - nie mówie o lasce na pedały i kierownice bo tym to sie mozna co najwyżej podeprzeć) tym wieksz szansa że złodziejowu się znudzi. Pozdrawiam CentoManiaków.

Napisano

Bo jesli chodzi o uzywne to fakt faktem nie

> wiadomo czy to jest z rozbitego samochodu czy z takiego co sobie grzecznie stał u kogoś na parkingu. Nigdy nie kupiłem i nie zamierzam kupić niczego gorącego.

No niestety tu masz racje, ale patrzac na ilosc zlomu sciagnietego z zachodu to myslisz, ze jak komus cos padnie to kupuje nowa czesc w sklepie? kupuje wlasnie "gorace" i napedza zlodziejstwo. Ale to oddzielny temat. Mnie w maluchu osiem razy kradli lusterka, mimo ze namalowalem lakierem nr rej. i kosztuja 12zl nowe w sklepie.

Napisano
  • Autor

Mnie w maluchu osiem razy kradli lusterka,

> mimo ze namalowalem lakierem nr rej. i kosztuja 12zl nowe w

> sklepie.

12 zl to bedą jakies 3 tanie wina. Sam rozumiesz że kogoś może suszyć to se wziął bo myslał ze tobie nie potrzebne.

Napisano

>w takim żyjemy kraju,2 włamki miałem zlikwidowałem zamki ,ale i tak jak beda chcieli to Ci coś gwizdną crazy.gif

Napisano
  • Autor

Właśnie zacząłem montaż elektrycznego zamka (przysłali mi go w mniej niz 24h od zamówienia) i mam mały problem. Jak zdjąć korbki od szyb by całkowicie usunąć tapicerkę? Z zatrzaskami jakoś sobieporadziłem, choć niektóre zostały w dzrwiach, jednak nie mam pomysłu na te korbki.

Napisano

> Jak zdjąć korbki od

> szyb by całkowicie usunąć tapicerkę?

raczke trzyma "sprezyna", taka zawleczka. wkladasz wkretak miedzy tapicerke a raczke od strony wydluzonej czesci raczki i musisz ja wyciagnac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.