Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Latający lewarek biegów

Featured Replies

Napisano

Cześć

Jestem tu po raz pierwszy tak więc Wszystkim Hejka!!

Kupiłem zonie CC 700, 97r, 55 tys km. Niestety dziwnie luźno lata lewarek biegów. Biegi wchodzą ok, ale drążek nie jest sztywny. Może ktoś wie co z tym zrobić?

Napisano

> Cześć

> Jestem tu po raz pierwszy tak więc Wszystkim Hejka!!

> Kupiłem zonie CC 700, 97r, 55 tys km. Niestety dziwnie luźno lata

> lewarek biegów. Biegi wchodzą ok, ale drążek nie jest sztywny.

> Może ktoś wie co z tym zrobić?

przykleic rzywicą zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> przykleic rzywicą

Pomysł mało orginalny ale dzieki.

Może cos konstruktywnego, co?

Napisano

> Pomysł mało orginalny ale dzieki.

> Może cos konstruktywnego, co?

Ja też kupiłem żonie 700-tke oink.gif I też lata lewarek - jutro idę do mechaniora, który kazał mi zakupić "zestaw do regeneracji lewarka" za całe 18 zł: siakieś plasticzki i sprężynki. Ponoć montuje się to wszystko od dołu.

A jakie jeszcze masz dolegliwości w cc, bo ja właśnie jestem na etapie usuwania i wk....rzam się na pozorną i bezsensowną "oszczędność" poprzedniego właściciela... icon_eek.gif

Napisano

Możliwe ze wystarczy tylko zestaw naprawczy do mechanizmu zmiany biegów.

W gorszym wypadku masz luz na połaczeniach krzyzakowych drazka reakcyjnego i zmiany biegow.

Napisano

> Może ktoś wie co z tym zrobić?

przyzwyczaic sie.......to wraca niczym bumerang i jest jak walka z wiatrakami hehe.gifpalacz.gif

Napisano

to samo miałem u siebie sam zesttaw naprawczy nie wystarczył... musiałęm wymienic łacznik ten co pisze kolega wyzej. kosztował cos około 80 zł z 8 mc temu

Napisano

TTTM zlosnik.gif

mnie lewarek latał przez pare miechów, w końcu przy okazji wymiany łożyska oporowego sie zdecydowałem kupić i zestawik naprawczy,....

ze dwa miechy pojeździłem i znów zaczął się miotać w każdą strone.. 270751858-jezyk.gif

ale może ja nie potrafiłem zmieniać biegów ? grinser006.gif

Napisano

W sumie nie wiem, ale... kiedyś jeździłem przez jakieś niecałe 2 lata CC700, zrobiłem wtedy blisko 50.000 km i nic się z biegami nie popsuło (ale gaźnik co 3 m-ce zmieniali na nowy). Może te zestawy naprawcze są do p.py...? hmm.gif

Napisano

U mnie niestety d.pa sick.gif

Zestaw naprawczy na nic się nie przydał, bo okazało się, że jakiś tam krzyżak ma duży luz i dlatego lewarek goni. angryfire.gif Ponoć nowy 140 zł, a na szrocie 30 zł, więc będę szukał... icon_eek.gif

A poza tym stuki co miałem to okazało się, że nie poduszka silnika jak myślałem, a wahacze z przodu... się kończą po prostu i trzeba zmienić albo zregenerować. mad.gif

A tak na marginesie - tył też tak szybko leci, czy raczej głównie przód? Te gąbki jak sprężyna dobija mam z tyłu w marnym stanie, ale nie wiem czy to istotne....

Napisano
  • Autor

No to kiłka.

U mnie mam nadzieje magiczny zestaw pomoże. Mam chyba do zrobienia jeszcze prawdopodobnie hamulce z przodu i może wystarczy.....................................

Mam nadzieję.

Napisano

i może

> wystarczy.....................................

> Mam nadzieję.

Nigdy nie wystarcza... ZAWSZE bedzie cos do zrobienia... a ja ma byc bezobsługowe cento to w salonach sa jeszcze seie smile.gif

Napisano

> i może

> Nigdy nie wystarcza... ZAWSZE bedzie cos do zrobienia... a ja ma byc

> bezobsługowe cento to w salonach sa jeszcze seie

A to akurat prawda... tak to jest z używanymi "tanimi" autami. ok.gif

Napisano
  • Autor

Jak chcecie mieć "bezobsługowe" auto to polecam służbówkę. Pytanie: Jakie auto wjedzie na 20 cm krawężnik>

Odpowiedź: służbowe

He he

A CC to "pasja " ma być. Nie??

Napisano

> Jakie auto wjedzie na 20 cm krawężnikOdpowiedź: służbowe

> He he

> A CC to "pasja " ma być. Nie??

U nas w firmie sluzbowe niedosc, ze pokonalo row i prawa fizyki to jeszcze jezdzi ;p

Napisano
  • Autor

DZięki Wszystkim za porady.

Będzie cięzko ale damy radę, tak myslę.

Jakby co to walę tu i szukam, pytam. waytogo.gif

Napisano

nie masz szans naprawy tego na stałe

kupić trzeba zestaw naprawczy ale nie na Przędzalnianej (bo ten na 2 miechy starczy) tylko w ASO (chyba jeszcze jest dostępny) a najlepiej to cały mechanizm... różnica jest taka że po wymiane na zestaw taki taniutki zaraz się te plastiki zowu wyrabiają i od poczatku...

roboty jest na 30min jak się nauczysz... za pierwszym razem 2 godziny zlosnik.gif

Napisano

witam tez miałem ten sam problem najprawdopodobniej na krzyzakach masz luz na allegro gdzies sa taniej niz w sklepie

Napisano
  • Autor

To znaczy że musze wymienic zestaw naprawczy ( te plastiki czy cos tam...) czy zlikwidować luz na krzyżakach, czy może i to i to?? hmm.gif

Napisano

> To znaczy że musze wymienic zestaw naprawczy ( te plastiki czy cos

> tam...) czy zlikwidować luz na krzyżakach, czy może i to i to??

Najlepiej zrobić od razu to i to i powinno być po problemie wink.gif

Napisano

ja tez kupilem zonie jak sie ludzilem, niestety, ile razy wezmie tyle razy jest cos do zrobienia wiec jezdze nim ja i sie nie psuje...prawie, a lewarek lata, ale idzie sie przyzwyczaic...

pozdro

Napisano
  • Autor

No to chyba juz posiadłem całą wiedzę tajemna o CC. ?!

Dzieki.

Tak jak myslałem . CC to pasja ma być!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.