Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przegub

Featured Replies

Napisano

żeby się trochę zabezpieczyć ponieważ jestem nowy to zaznaczam że korzystałem z funkcji szukaj i mało co znalazłem.

moje pytanie dotyczy chrobotania przy skręcaniu w lewo po prawej stronie. już sie dowiedziałem że przegub, ale ktoś mówił zewnętrzny wewnętrzny (nie wiem co to znaczy) oprócz tego interesuje mnie czy to jest poważna sprawa (tzn. czy mogę stanąć na drodze?)

i ewentualnie orientacyjne koszty naprawy czegoś takiego.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.niewiem.gif

Napisano

Raczej na pewno jest to przegub zewnętrzny. Jeżeli stało się to niedawno to nie ma co panikować, ale dłuższa jazda z walniętym przegubem prawdopodobnie doprowadzi do jego całkowitego zniszczenia. Koszt przegubu w zależą od wersji ze wspomaganie ceny zaczynają sie od 140-150 PLN bez wpomagania coś koło 100. Z wymianą to zależy, jak sie kolega trochę na mechanice zna to może samemu śmiało wymieniać.

Napisano

za wymiane przgubu u mnie biorą od 40 zł, tyle powiedział mi mechanior do astry i do nissana sunny... takze nawet sie nie babrałem sam ... icon_eek.gif

Napisano

generalnie przeguby kosztuja nawet do 300 zeta - zalezy czy masz ABS (Absolutny Brak Sterownosci - sprawdzilo sie na mojej astrze;( )czy nie . jesli nie to max 150 zeta jesli tak to bedzie drozej.ja do swego bolida za prawy przegub z ABS-em zaplacilem 239.99pln. co do wymiany to roznbie bywa we wrocku ceny sa od 50 zeta w gore. ale jesli chcesz mozesz samemu jak masz np ksiazke serwisowa zlosnik.gif

Napisano

Przegub zewnętrzny to ten przy kole, a wewnętrzny to ten przy skrzyni biegów.

Przegub może się rozlecieć na części, ale przy w miarę spokojnej jeździe będzie tak chrobotał jeszcze pewnie z 50-70 tyś km.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.