Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

HERTZ DSK 165 i Opel Astra I (F)

Featured Replies

Napisano

Mam zamiar zomontować głosniki w drzwi przednie mojego autka tj ASTRY I (F). Głośniki firmowe grają raczej średnio a naczytałem się duzo dobrych opini na temat zestawu HERTZ DSK 165. Moje pytanie brzmi:

Czy te głośniki da sie zamontować bez wpływu na mechanizm opuszczania szyby?

Drzwi mam zamiar wygłuszyć, a głośniki zamontować na plastikowym pierścieniu dystanowym który widziałem w sklepie NURAUTO. No właśnie plastikowym. Czy to dobry wybór, czy lepiej bawic się z MDF? Tylko że nie chce mi się męczyć z wyżynarkę. Jeśli lepiej stosować MDF to może jest w Warszawie jakiś dobry punkt gdzie sprzedają takie pierścienie gotowe?

Za odpowiedzi serdecznie dziękuję.

Napisano

Ja tam za wiele dobrego o DSK nie slyszalem raczej ludzie ESK chwalili.To czy nie bedzie zawadzal magnes o szybe zalezy od teog ile masz miejsca ale sadze ze nie powinno byc problemu szczegolnie jka wezmiesz zestaw z literka S bo maja mniejsza gleboosc montazowa.W punto 1 jest malo miejsca a ESK 165S mieszcza sie bez problemu.

Napisano
  • Autor

Nikt nie montował tych głośników do tego autka? Pomóżcie proszę : confused.gif

Napisano

DSK nie słyszałem to się nie wypowiadam.

Co do Astry to miałem kiedyś w A1 sedan w drzwiach Helixy HXS 136 na plastikowych pierścieniach i mimo ich dosć sporej głębokości (66 mm o ile mnie pamięć nie myli) nic nie przeszkadzało w opuszczaniu szyb. A dystans lepiej zrobić z MDFu - możesz kupić gotowe na allegro albo w sklepie CA choć zrobienie ich samemu da Ci satysfakcję i pozwoli oszczędzić pare zł ok.gif

Napisano

Z własnego doświadczenia wiem że w astrze 1 jest mało miejsca na głębokość bo z jednej strony ogranicza szyba (prowadnica szyby jest bezpośrednio zgrzewana od tyłu do blachy do której mocujemy głośnik!!) a z drugiej strony ogranicza przeprofilowanie tapicerki na schowek głębokość montażowa to około 45mm (na upartego 52-55mm z drobnymi korektami ale bez widocznych ingerencji w tapicerkę).

Kolega wyżej chyba pomylił astre 1 z 2 bo w 2 nie ma takich ograniczeń i spokojnie mieszczą się głośniki 65mm (oczywiście na dystansie)

Poniżej fotka z astry jedynki niestety nie mam z opuszczoną szybą ale czarnym kolorem zaznaczyłem prowadnicę

[image]http://powe.pl/1/astra.jpeg[/image]

fotka się nie odpala nie wiem dlaczego?

wrzuciłem ją w załącznik

• 3 tygodnie później...
Napisano

Kolegoa RoboP napissał ze można kupić gotowe na allegro mógłbym dostać link

??

POZDRAWIAM

i Niech ktoś napisze czy zamontował juz takie głosniki w/w modelu astry bez ingerowania w tapicerke

Napisano

www.powe.pl

Polecam, kupilem u nich ringi uniwersalne. Zamontowalem w Pugu 406, trzeba byla tylko trochę dociac brzeszczotem i wyciać kawalek tapicerki. Z zewnątrz nic nie widac.

pozdrawiam,

Tomek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.