Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Planuje zakup BMW 3.16 compact - pomocy do znawcow.

Featured Replies

Napisano

witam, obecnie mam asterke 1.4 1992 rok. troszke ja ztuningowalem, dolozylem felgi no i .... dostalem prace w niemczech.

Jako ze silnik 1.4 do najmocniejszych nie nalezy wiec obawiam sie zle wplyna na niego czeste wyprawy polska niemcy ok 1000 km w 1 strone.

W warsztacie w ktorym pracuje stoi na sprzedaz BMW 316 compact 1994rok 106 tys przebiegu !!

Jest obnizona, ma wymienione klocki, tarcze, amortyzatory, filtry, plyny

Przedni zderzak to oryginalny zderzak Mpowera.

W srodku jest zadbana, nie palil nikt w niej. ma elektryczne lusterka, elektryczny szyber i szybki. szyby z tylu sa przyciemnione.

Kolor taki jakis ciemny fioletowy, tapicerka czarna w srodku.

Dodatkowo ma zalozony gaz w niemeckim warsztacie. Instalacje to sirocco i butla w bagazniku o poj 60l.

Wszystko wbite w brief, wazny przeglad tech i ubezpieczenie niemieckie.

Szef robil ja dla siebie, ale pozniej odstawil i kupil 525.

Auto jest zadbane, nie ma problemow z nia. teraz sluzy jako samochod zastepczy na czas napraw dla klientow.

teraz pytania:

ile mozna by bylo za nia dac... musze jakos ja wycenic i mu dac propozycje.On chce 4000euro za nia ale tak mysle o 3000 euro.

jak wyglada sprawa sprowadzenia auto z niemiec. co i jak zalatwiac i ile to kosztuje.

jak by bylo najlepioej to zorganizowac. jezdzic na jego tablicach, a w miedzy czasie zalatwic sobie w polsce dokumenty? szef bez problemu wypisze mi upowaznienie ze moge jezdzic jego samochodem.

odpiszcie i pomozcie, bo bardzo mi sie podoba ten samochodzik zlosnik.gif

Napisano

Wybacz bo wprawdzie ja nie widzę , ale za to widzialem i ogladalem dzis 316 compacta na gieldzie , z roku 1998 z klimatyzacja o poduchach nie wspomne , elektrykę pomine , czarną na zajebistych felgach z przebiegiem 134 tys , serwis kniga , sprowadzona , do rejestracji , ale za nią gosc chciał 14000zł + OPłATY TRZEBA DOLICZYC , wiec za 94 rok chocby miala złote klamki , ale jak nie ma auto klimy to jest to szajs , to oczywiscie moje zdanie , a gaz sekwencje ta samą co on tam ma w swojej u nas załozysz za 2700zł , wiec teraz policz . i sam sobie odpowiedz

upowaznienie moze sobie w buty wsadzic , nie jest ci do niczego potrzebne , masz p[apiery i ubezpieczenie i jezdzisz ile chcesz ! i gdzie chcesz , i wcale wlascicielem jej byc nie musisz ! ja juz 2 lata jezdze espejsem a wlascicelem jest ktos inny zlosnik.gif

do ceny którą zapłacisz musisz doliczyc gdzies około 13000-15000zł w polsce ...to są akcyza , VAT (zwolnienie z niego) recykling karta pojazdu , pzreglad zerowy , tłumaczenia dowod rejestracyjny , znaczki skarbowe . i masz zarejestrowaną w polsce 275123014-zielony.gif20.GIF

odpusc compacta , tosz to samochód dla kobiet bł zrobiony , ku jak juz to coupe-- je

Napisano

> do ceny którą zapłacisz musisz doliczyc gdzies około

> 13000-15000zł w polsce ...to są akcyza , VAT (zwolnienie z

> niego) recykling karta pojazdu , pzreglad zerowy ,

> tłumaczenia dowod rejestracyjny , znaczki skarbowe . i masz

> zarejestrowaną w polsce

13000 -15000 z_lol1.gif sporo biglaugh.gifrotfl.gif001.gif

Napisano
  • Autor

hehe wiadomo ze chodzilo o kwote 1300-1500zl

co do tego ze to damski samochod... hmmm mzoe i tak, ale mi sie podoba.

tak samo jak corsa, tigra.. wiadomo ze to tez damski samochod, a jezdza nim faceci.

postanowilem, ze kupie albo compacta 1.6 , albo zostane przy astrze. mzoecie mi pomoc wycenic ta beeme co napisalem wyzej. dodam ze ma 2 poduszki powietrzne.

nie piszcze ze mam szukac na allegro...

po prostu chcialbym wiedziec po ile chodza one na gileldach. takie zadbane i czysciutkie oraz gotowe do jazdy

Napisano

> po prostu chcialbym wiedziec po ile chodza one na gileldach. >takie

> zadbane i czysciutkie oraz gotowe do jazdy

dzisiaj tylko rzucalem okiem na gieldzie na trojki, jest ich jak psow. za ten rok to z tego co pamietam okolo 10000-12000 trzeba dac.

Napisano

> po prostu chcialbym wiedziec po ile chodza one na gileldach. takie

> zadbane i czysciutkie oraz gotowe do jazdy

gotowe do jazdy czyli przerejestrowane. biglaugh.gif

za ten rocznik i to wyposażenie max 12000 palacz.gif

Napisano
  • Autor

czyli jak dam im 3000 euro - 12 tys zl

za to auto z tym wyposazeniem, gazem i wogole, to sie oplaci jeszcze ?? kola zimowe gratis.

Napisano

> czyli jak dam im 3000 euro - 12 tys zl

> za to auto z tym wyposazeniem, gazem i wogole, to sie oplaci jeszcze

> ?? kola zimowe gratis.

ja bym zmienial, zreszta tez mialem astre, tyle ze gsi. po zmianie nie narzekam zeby.GIF 1.6 do gsi to nie ma co porownywac bo i mniej mocy i 1/3 ciezsze (mam sedana), ale bmw prowadzi sie 100 razy lepiej no i wogole zeby.GIF jak jestes pewny co do dobrego stanu tego auta to bierz i za te 3000 chociaz rzeczywiscie mogloby byc ciut taniej szczegolnie jak na compacta bez klimy - takie jest moje zdanie.

edit: z drugiej strony taka wyzsza troche cene ratuje przebieg i gazik...

Napisano
  • Autor

wlasnie znam pochodzenie tego auta, wiem co bylo robione i kto to wymienial. wiec mam pewnosc, ze nie musze teog robic zaraz po kupnie, wiec koszty odchodza.

Napisano

> wlasnie znam pochodzenie tego auta, wiem co bylo robione i kto to

> wymienial. wiec mam pewnosc, ze nie musze teog robic zaraz po

> kupnie, wiec koszty odchodza.

witam kolege, ja tez mam taka sama asterke, i zamierzam zamienic na 316 z gazem i mam pytanko na co zwrocic w tym uwage niby 1.6 to malo ale taka z gazem bym chcial wiec nad moca sie nie zastanawiajmy, pytanko jest takie; co w nim sprawdzic na 1szym miejscu, bo jak wiadomo kazdy model ma swoje + i - a Wy jako eksperci wiecie jakie smile.gif

Napisano

> witam kolege, ja tez mam taka sama asterke, i zamierzam zamienic na

> 316 z gazem i mam pytanko na co zwrocic w tym uwage niby 1.6 to

> malo ale taka z gazem bym chcial wiec nad moca sie nie

> zastanawiajmy, pytanko jest takie; co w nim sprawdzic na 1szym

> miejscu, bo jak wiadomo kazdy model ma swoje + i - a Wy jako

> eksperci wiecie jakie

http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=275130164&page=0&vc=1

no i najlepiej do jakiegos zaufanego mechanika podjechac biglaugh.gif

Napisano

Nie czytajcie tych "bzdur" a juz napewno nie bierzcie to jako wykładnie przy zakupie , mowa o tym co kolega dał linka , pzrednia szyba inna ?? i co z tego !! ja w swej omedze na przestrzeni 17 tys kilometrów wymienialem jzu szybę dwa razy , kuzwa mialem pecha ! poprostu i walnoł mi na naszej autostradzie (która sie czesto poruszam ) kamien spod Tira i pekła ! wiec jak mozna pzrednią szybe traktować jako wykładnie przy zakupie samochodu ? Ktos sie tam w tym poscie pzrejoł rolą ! zlosnik.gif

Przednie lampy .... jako ze to jest np. 10 latni samochód moga one byc wymienione z racji iż np mnie sie nie podobały (były zniszczone optycznie l;ustra słabe ) i sobie wymienilem na nówki !! i co samochód bł bity ? bzdura !!

Lakier ...jeseli samochód bedzie w swietnym stanie nie bity ale pomalowane znajdziesz jakies elementy bo czujnik tak wykaze ...to co ? odejdziesz od niego ? zdyskwalifikujesz takowy , a moze ktos mu bok z zazdrosci gwozdziem przelecial i trzeba było malowac ..jest to pomalowane dobrze , ale czujka pokazuje ? wiec zastanówcie sie , bo według tych kryteriów nawet ciezko nowego w salonie kupic ! grinser006.gif

Trzeba wziasc kogoś przy zakupie kto sie na tym zna by nam to jesli sie nie znamy poogladał , inaczej sie nie da ! i nalezy pamietac iz to samochód uzywany , który poruszał sie po dzungli ruchu ulicznego , która to jak by nie było wywarła na niego wpływ , mniejszy lub wiekszy .Pewnie ze sa okazy pzresliczne bez skazy , i jesli szukasz wlasnie takiego , to oki , tylko musisz miec czas na znalezienie takiego , a to są rodzynki , jest ich mało .A te ładne zadbane z wymienioną pzrednią czy boczną szybą , pomalowane czesciowo nie nalezy dyskryminowac , to tylko samochód ma slicznie wygladac byc bezwypadkowym (choc jak mial błotnik wymienionmy z racji jego uszkodzenia to tragedi pzreciez nie ma ) w bardzo dobrym stanie technicznym i to jest wszystko dodac nalezy bez wad prawnych

uwaga na wpis współwłasnosc !! to nie oznacza iż ma takowe wspułwłasciciela zlosnik.gif

Smieszą mnie tez testy drogowe samochodu , od tego jest ciag technologiczny , ze tak powiem na stacji diagnostycznej , który jak by nie było mierzy zbiierznosc kół , czy tez geometrie , i nalezy sie udac na takową stacje która to posiada .

Napisano

Ja bym tam bral. Sam widzisz ze jest zadbana.Jedynie co mnie martwi jezeli to jest autko zastepcze w dupe moze dostalo.(ale z drugiej strony czasami musi zlosnik.gif) Ja jezdze Compact-em tylko z 1.9 i jestem zadowolony.

Jaka instalacja?? Sekwencja ????

Napisano
  • Autor

> Ja bym tam bral. Sam widzisz ze jest zadbana.Jedynie co mnie martwi

> jezeli to jest autko zastepcze w dupe moze dostalo.(ale z

> drugiej strony czasami musi ) Ja jezdze Compact-em tylko z 1.9 i

> jestem zadowolony.

> Jaka instalacja?? Sekwencja ????

jako zastepczy samochod bmw robi dopiero 3 tydzien. gaz ma zalozony od 5 tygodni dopiero. instalacja to sekwencja sirocco z butla 60l w bagazniku.

Napisano
  • Autor

> jako zastepczy samochod bmw robi dopiero 3 tydzien. gaz ma zalozony

> od 5 tygodni dopiero. instalacja to sekwencja sirocco z butla

> 60l w bagazniku.

no i sie ugadalem z szefem, na 2000Euro, ale odda mi ja bez aluskow, za to na zimowych kapciach.

jak na razie sie ciesze, bo przez jakis czas bede mogl jezdzic na jego blachach, tzn do czas uaz nie przerejestruje jej na siebie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.