Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprawa honoru - plz o konsultację

Featured Replies

Napisano

Uniak kumpeli z pracy. Silnik 1.0, '99r.

Odpalamy silnik. Pracuje miarowo - ok. Wrzucamy jednynke, ruszamy - wszystko ok. Wrzucamy dwójkę - V ok. 30km/h - bieg wrzucony siedzi, ale na drążku zaczyna się coś dziać ... zaczyna lekko 'kiwać' się w lewo i prawo, ale bieg nie wyskakuje ... wraz ze wzrostem prędkości to kiwanie jest coraz szybsze ...lewo,prawo,lewo,prawo... wciskam sprzęgło bez wyrzucania biegu - cisza ... puszczam sprzęgło - lewo prawo.... obajw jest taki sam na wyższych biegach... powiem tak - przy prędkości 70km/h na IV biegu tak napier*a że nie da się jechać ... łapę to myślałem że mi wyrwie ze stawu, auto totalnie nie nadaje sie do jazdy ... podskakuje, fajere zaczyna wybijać z ręki, ogłuszający huk 'DUK!DUK!DUK!' zlosnik.gif - wciskam sprzęgło nawet bez wyrzucania biegu - cisza totalna... fajera równiutko, drążek przestaje latać jak żyd po pustym sklepie...

moje propozycje :

- zwichrowana tarcza sprzęgła

- docisk, łapa ???

- wał ??

Sprawa honorowa - obiecałem że jej to zdiagnozuje ... jechałem tym autem - no katastrofa ... kobita totalnie się nie zna, mechesy robią ją w konia, i wyciągają kupe szmalu za naprawę .... trza jej pomóc .. liczę na 'starą' sprawdzoną gwardię, 'młodziki' nie spamować mi tu nono.gif

Napisano

myśle że to może być tarcza sprzęgłą (uszkodzona mechanicznie) albo pęknięty docisk sprzęgła - wał czy łapę bym wykluczył - autko nie jest stare przecież to '99 więc winy poszukałbym przy tarczy, docisku ok.gif

Napisano
  • Autor

..przyszedł mi jeszcze na myśl łącznik skrzyni hmm.gif ... o to to - to bym chyba obstawiał na początek hmm.gif co myślisz o tym ?? .... kurcze, może jeszcze poduszki pod skrzynią ?? ... ale raczej to chyba nie taki objaw hmm.gif

Napisano

> liczę na 'starą' sprawdzoną gwardię, 'młodziki' nie

> spamować mi tu

Ja miałem podobne objawy przy skrzywionej leciutko przedniej łapie - generalnie wibracje silnie przenosiły sie na budę, ale tylko przy puszczonym sprzęgle.

Napisano

> ..przyszedł mi jeszcze na myśl łącznik skrzyni ... o to to - to bym

> chyba obstawiał na początek co myślisz o tym ?? .... kurcze,

jaki łącznik? wink.gif uniak nie ma jako takiego łącznika (tylko system cięgien, wodzików) jaki np. posiada 126p. - więc to bym raczej wykluczył aby było coś z cięgnami.

> może jeszcze poduszki pod skrzynią ?? ... ale raczej to chyba

> nie taki objaw

co do oberwanych poduszek to warto sprawdzić ok.gif - tym bardziej że jesli to one to przy tak mocnym "stuku" powinny być mocno uszkodzone i moze uda się je sprawdzić wjeżdzając na kanał lub podnośnik.

Może też być inny wariant - poluzowały się śrubki w kole zamachowym - mała szansa ale możliwość taka istnieje oslabiony.gif

Podobny objaw wiadziałem kiedyś w uniaku kiedy krzyżak na półosi był na wykończeniu

Możliwości jest kilka - mam nadzieję że uda się jak najszybciej zlokalizować usterkę ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.