Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płaskie wycieraczki

Featured Replies

Napisano

j.w ma ktoś?

Napisano

> j.w ma ktoś?

miał - firmy ALCA - wyrzucił, valeo lepsze ale drogie....

Napisano
  • Autor

> miał - firmy ALCA - wyrzucił, valeo lepsze ale drogie....

szukam wlasnie valeo do fiata marea i nigdzie nie moge znalezc niewiem.gif rozmiar wycieraczki po stronie kierowcy: 575 mm po stronie pasazera 480 mm

Napisano

> szukam wlasnie valeo do fiata marea i nigdzie nie moge znalezc

> rozmiar wycieraczki po stronie kierowcy: 575 mm po stronie

> pasazera 480 mm

nie ma ich w takich rozmiarach musisz kupić z tego co pamiętam 550 i 450

Napisano

> szukam wlasnie valeo do fiata marea i nigdzie nie moge znalezc

> rozmiar wycieraczki po stronie kierowcy: 575 mm po stronie

> pasazera 480 mm

Ciężko dostać, mi dobierał facet w zwykłym sklepie motoryzacyjnym i tej 585 tyz nie mial dał krótszą a tą po prawej za to dłuższą i nie widzę większej różnicy

cool.gifjeśli skrócisz obydwie to będziesz miał lipe 270751858-jezyk.gif

Napisano

ja mam takie, 580 i 480, nie valeo, jakiejs innej firmy, nazwy nie pamietam smile.gif i puki co sa ok, mam je 2 tygodnie i nie padalo za bardzo 270751858-jezyk.gif z reszta nawet jakby padalo to i tak bym nie mial z nich pozytku bo mi mechanizm wycieraczek nie dziala wink.gif takze jak na razie jedyny potwierdzony pozytyw to to, ze nie szumia tak jak stare przy predkosci powyzej 120 hm/h

Napisano

> j.w ma ktoś?

Słyszałem kilka negatywnych opinii, że efekt mizerny bo do tego wynalazku musi być dopasowana całość ramię siła dociskuitp. Czyli jeżeli fabryka nie przewidziała to montaż samych piórek mija się z celem

Napisano

> Słyszałem kilka negatywnych opinii, że efekt mizerny bo do tego

> wynalazku musi być dopasowana całość ramię siła dociskuitp.

> Czyli jeżeli fabryka nie przewidziała to montaż samych piórek

> mija się z celem

Jest coś na rzeczy. Jeździłem z takimi fordem. Serwis Forda podczas przeglądu zaproponował jako nowość - że niby takie super. Kosztowały prawie stówke więcej niż standard. O ile fajnie to wyglądało i w deszczu się sprawdzało (jak każde nowe wycieraczki) to później miałem okazję jeździć z nimi zimą podczas opadów śniegu. Nie dawały sobie rady ze śniegiem, nie wycierały dokładnie i w niektórych miejscach na szybie zbierały go i ubijały. Efekt był taki że co jakiś czas ( na trasie 500 km) musialem zatrzymywać się i zgarniać ubity przez wycieraczke śnieg. Wycierały dobrze dopóki coś się nie przylepiło bardziej do szyby potem juz tylko nalepiały nalepiały i tak do nastepnego postoju z czyszczeniem szyb. W śnieżycę koszmar.

Żeby nie było niedomówień to piszę o czymś takim: 277576855-wycieraczka.jpg

Apropo's wycieraczek to na wiosnę zaszalałem i kupiłem sobie Valeo (w sklepie sieci NorAuto) kierowcy była za ponad 80pln a pasażera około 60. Mowa o tradycyjnych wycieraczkach ze stelażem metalowym. Maja wskaźnik zużycia. W życiu nie miałem lepszych piór do wycieraczek a dzialają bez zmian do teraz (zrobiłem dobre 6000km)

Do weekendowej kupilem teraz tez Valeo ale parę za 45pln (w zestawie) Wycieraja poprawnie ale to nie to samo co te na Maryśce Blue. Jescze mam problem z tylną teraz ale tam chyba tylko gumę się podmienia - jakoś mi wcale nie dociska tego pióra do szyby.

post-21281-14352474397933_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.