Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z altkiem- pilne pytanie!!!

Featured Replies

Napisano

Witam, altek mi siada, co jakiś czas zapala się kontrolka ładowania i śmierdzi spalenizną. Mam pytanie, jak go odłącze to ile km można przejechać na samym akumulatorze na światłach? 30 km przejadę po mieście?

Napisano

Doładuj sobie aku zawsze to wtedy lepiej bo na rozladowanym prawie do konca bedziesz jechal ale juz nie zpalisz i moze już się nie udać załadować.

Unikaj wysokich obrotów (zwiększa się pobór prądu przez cewki wraz ze wzrostem obrotów), nie stój na światłach na wciśniętym hamulcu, ale na ręcznym, nie używaj nadmuchu ani radia.

Najważniejsze żebyś w jaknajmniejszym stopniu rozładował aku (taka jazda jest dla niego znacznie bardziej szkodliwa niż rozławoanie przez pozostawione radio lub oświetlenie bo pobór prądu jest znacznie większy.

Ogólnie to niepowinieneś mieć problemów na takim dystansie pod warunkiem że aku w porządku.

Dodatkowo jeżeli jedziesz w dzień a masz wątpliwości co do aku to możesz odłączyć przednie pozycyjne i oświetlenie tablicy zaoszczędzisz tak dodatkowo 20W.

Napisano

> Witam, altek mi siada,

Pamiętaj,że od dziś jeździmy na włączonych światłach mijania shocked.gif no i możesz się tłumaczyć dla władzy...Znając problem czeka Cię wydatek...Ja też miałem problem z altkiem mad.gifale już siedzi nóweks drive.gif

Napisano

> Mam pytanie, jak go odłącze to ile km można

> przejechać na samym akumulatorze na światłach? 30 km przejadę

> po mieście?

Tego nie wie nikt. Mi się udało w zime zrobić jakieś 15 km i akumulator umarł. Ale słyszałem o takich, co robili po kilkadziesiąt km. Wszystko zalezy od stanu aku.

Napisano

hihihih na samym aku i na swiatlach to daleko nie ujedziesz zlosnik.gif

Napisano

> Witam, altek mi siada, co jakiś czas zapala się kontrolka ładowania i

> śmierdzi spalenizną. Mam pytanie, jak go odłącze to ile km można

> przejechać na samym akumulatorze na światłach? 30 km przejadę

> po mieście?

jak mi wykończył się altek to na full naładowanym nowym akumulatorze w zimie i na światłach , z przerwą w jeździe i drugim odpaleniem , bez problemu przejechałem prawie 20km , ale różnie to bywa ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.