Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opel Omega "A" kombi 2,3 D.

Featured Replies

Napisano

Na prośbę kolegi zbieram info. na temat takiego auta - roczek 93 .

Typowe pytania - słabe punkty omegi , na co zwracać szczególną uwagę przy oględzinach ? Jakie spalanie ? confused.gif

Ceny i dostęp do części zamiennych .

Napisano

... 2.3D to cale 73 KM zlosnik.gif ... jazda troche mulasta tongue.gif ale jak komus nie zalezy na szybkim wyprzedzaniu to daje rade ... przejechalem nim troche wlócząc sie tu i ówdzie i w sumie nigdy mnie nie zawiodl , a w 2 osoby to mozna w nim "mieszkac" ok.gif ... silnik wbrew opiniom "znachorow" odpala ponizej temp. 0 stopni shocked.gif ... ale w ostatnie mrozy -30 nawet nie pierdnol hehe.gif , natomiast potrafi jezdzic na czymkolwiek palacz.gif . Co do mankamentow modelu to przedewszystkim rdza rdza i jeszcze raz rdza oslabiony.gif , zawieszenie przod jest troche delikatne , ale przy naszych drogach to nic nie potrafi dlugo wytrzymac sick.gifok.gif , silnik aktualnie ma 320 tkm spala okolo 1,5 litra na 10000 km , przy spokojnej jezdzie po miescie mozna osiagnac okolo 9 l , w trasie przy predkosci 90-110 km/h spokojnie ponizej 8 l , uwage trzeba zwrocic na wspomaganie hamulcow , poniewaz lubi troche napsuc nerwow . Ogolnie fajny samochod tyle tylko ze ciezko kupic cos rozsadnego co ma juz nie mniej niz 12 lat i w wiekszosci przypadkow albo trafialo po wypadku do kraju albo/i ciezko tyralo w firmie .

Napisano

ja miałem przyjemność jeździć dwoma benzyniakami 2.0 (115km)... więc na temat motoru się nie wypoiwiem. Co do nadwozia to tak jak pisał poprzednik: rdza żre aż miło... i to w miejscach najmniej spodziewanych. W obu samochodach występoawał stały problem z regulacją zbieżności. Co kilkadziesiąt tysięcy trza było robić geometrię. Generalnie starsze Omegi mają to do siebie, ze nadgryzione zębem rudej potrafią już się załamywać. Efektem jest stale pękająca przednia szyba. Oczywiście nie jest to regułą, ale w obu tych autach którymi jeździłem problem taki istniał. Przejechałem nimi jakieś 250 tyś i przyznam, że nigdy mnie nie zawiodły. Uciążliwy jest hałas dobiegający z tylnego mostu, ale w klekocie łatwiej będzie się do niego przyzwyczaić.

Podsumowując: kaaaawał bryki, komfort jazdy, wygoda, stosunkowo tanie naprawy, apetyt? hmm.. benzyniaki brały jakieś 12-14 l gazu po mieście. W trasie 9,5-10.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.