Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lepsze żarówki

Featured Replies

Napisano

Ostatnio czesto w nocy podróżuje i mam prblem żarówki które mam są do dupppy słabo świecą i maja mały zasięg zastanawiałem się czy takie żarówki:

http://allegro.pl/item132194912_zarowki_megalight_50_tungsram_h1_gigapromocja_.html

Sprawiły by że więcej bym widzial ?? czy nie warto kupowac takiego czegos ??

A żarówki w bravie to H1 ?? czy coś innego ? bo jeszcze nie wymienialem i nie wiem jakie są !!

Napisano

Ja jestem świeżo po wymianie na PHILIPS BlueVision i jestem zadowolony. Świecą wiele jaśniejszym światlem ale nie jest to tania zabawa bo za komplet czyli 4xh1 i 2xw5w dałem 100pln.Ale podsumowując nie obedzie się bez wymiany leflektów na soczewki bo z tych nawet najlepszymi żarowkami nie da sie oświetlić dobrze drogi te lampy są za małe na odblyśnik w oplu zauważwli to wcześniej i np w calibrze są soczewki w standardzie.

Napisano

> Ostatnio czesto w nocy podróżuje i mam prblem żarówki które mam są do

> dupppy słabo świecą i maja mały zasięg zastanawiałem się czy

> takie żarówki:

> http://allegro.pl/item132194912_zarowki_megalight_50_tungsram_h1_gigapromocja_.html

> Sprawiły by że więcej bym widzial ?? czy nie warto kupowac takiego

> czegos ??

> A żarówki w bravie to H1 ?? czy coś innego ? bo jeszcze nie

> wymienialem i nie wiem jakie są !!

H1

kupilem takie i sa duzo lepsze od zwyklych wiec polecam bo duzo nie kosztują...

Napisano

Zmieniłem ostatnio na takie tungsramy.

Cena niewielka a efekt zadowalajacy

Możesz śmiało kupować

Napisano

Ja kupiłem Philips BlueVision za 20PLN sztuka na alledrogo. Swiecą rewelacyknie a do tego wyglądają waytogo.gif

Już zmieniłem 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

Dorzucę cos od siebie.

Polecam Philips Vision +. Jestem bardzo zadowolony.

Napisano

jeżdżę na takich Tungsramach od 2 lat , świecą znacznie jaśniej od zwykłych , dając przy tym ładne biale swiatło ,

mają na pewno najlepszy przelicznik efektu do ceny ok.gif

Napisano

> jeżdżę na takich Tungsramach od 2 lat , świecą znacznie jaśniej od

> zwykłych , dając przy tym ładne biale swiatło ,

> mają na pewno najlepszy przelicznik efektu do ceny

Mam też takie od roku, jest lepiej ale i tak dalej słabo, może na wiosnę zakupię soczewki, zobaczymy.

Napisano

> Ja kupiłem Philips BlueVision za 210PLN sztuka na alledrogo. Swiecą

> rewelacyknie a do tego wyglądają

Nie wierzę że dałeś po 210 za sztukę to byłby zbytni wydatek cyba że pozłacane hehe.gif

Napisano

> Nie wierzę że dałeś po 210 za sztukę to byłby zbytni wydatek cyba że pozłacane

może kupił razem z reflektorami zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> Nie wierzę że dałeś po 210 za sztukę to byłby zbytni wydatek cyba że

> pozłacane

Już zmieniłem 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

Witam.

Miałem megalight_50_tungsram_h1 a teraz mam Philips VP+ i philipsy sa jednak lepsze - a po zmianie na soczewki jest rewelacja.

Pozdro

Napisano

> Witam.

> Miałem megalight_50_tungsram_h1 a teraz mam Philips VP+ i philipsy

> sa jednak lepsze - a po zmianie na soczewki jest rewelacja.

> Pozdro

Napewno ale stosunek jasności do ceny napewno w tungsramie jest nieporównywalnie lepszy.

Ja na takich tungsramach jeździłem w polonezie (H4) przez 3 lata i nie miałem problemów, w B miałem PV+ ale przy wymianie na soczewki jedna padła więc teraz mam tymczasowo zwykłe. Zastanawiam się czy ktoś próbował żółte żarówki w soczewkach i jakie są wady i zalety takiego rozwiązania.

Napisano

Proponuje dodatkowe swiatla. Robie to w kazdym samochodzie jaki mam.

Ja tez poprawilem sobie swiatla, ale bardziej chcialem drogowe - bo lubie miec jasno jak jezdze noca.

Dokupilem dodatkowe halogeny drogowe 2x55W. I tez proponuje kazdemu metode na krotko z aku z zabezpieczeniem bezpiecznikowym. Jak przelaczam na dlugie wlaczaja mi sie od razu 4 swiatla.

Robie odczep od przewodu + zasiljacego zarowke od drogowych i poprzez przekaznik lacze do przewodu masy ktory jest w tej wiazce. Praktycznie nie obciazam ukladu swiatel drogowych, przekaznik jest podlozony rownolegle i przynie przez niego bardzo maly prad.

Do stykow przekaznika podlaczam + z akumulatora ktory wczesniej jest zabiezpieczony bezpiecznikiem od razu przy akumulatorze i prowadze do halogenow. Uklad ten jest oddzielny na kazdy halogen. Same przekazniki od razu z gniazdami mozna kupic jako komplet do "przekaznikow do malucha" - jeszcze do dostania w POlmozbycie kosztuje to taniej niz kupowanie oddzielne.

Tutaj zdjecia, Tak wygladaja z zewnatrz:

2097.JPG

Bezpieczniki umieszczam zaraz za aku. w razie jakiekokolwiek zwarcia nic sie nie stanie.

2098.JPG

Tutaj miejsce przekaznika po stronie prawej i lewej. Troche malo estetyczne ale za to bezpieczne.

2099.JPG

2100.JPG

Napisano

> Proponuje dodatkowe swiatla

może to praktyczne ale nieco szpecące wygląd

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.