Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszkodzenia drobne ,ale uciążliwe

Featured Replies

Napisano

Od razu zaznaczam ,przeszukałem forum .

Chodzi mi o kilka drobnych spraw:

-po wymianie klocków z przodu i z tyłu pozostał mi napis przy uruchamianiu Astry o tym ,że mam klocki do wymiany (MID) Wymieniłem oba czujniki w przednich kołach i bez zmian .

-istnieje luz na kolumnie kierowniczej (góra-dół) który przenosi się nieprzyjemnie podczas jazdy z mała predkoscią po nierównościach ,kierownica sprawdzona ,na widocznych od strony kabiny 2 przegubach nie ma luzu,nie odkręcalem kierownicy bo na razie nie widze takiej potrzeby ,wygląda na dokręconą.

-lekkie falowanie obrotów ,czasami wydaje mi sie ,ze ma to zwiazek z alternatorem ,ponieważ zbyt czesto dzieje sie tak ,ze obroty spadają razem z przygasjącymi swiatłami a jak wlaczę klimę to są bardzo stabilne ,sprawdzilem i wyczyscilem juz krokowca i egr .Zaślepilem EGR-a i wróciłem do poprzedniego stanu poniewaz brak bylo efektu poprawy w zwiazku z falowaniem ,chociaż muszę przyznac ,ze autko zbierało się lepiej .

-no i ostatnia rzecz to wrażenie ,że mam gdzieś przypadkowo uruchamiające się Turbo hehe.gif Nie wiem jak powinno sie zbierac to autko ,ale czasami pracuje zupelnie inaczej ,reaguje znacznie lepiej na pedał gazu i po jakims czasie powrót do normy ,czy tez własnie te chwilowe stany są normalne a pozniej pracuje caly czas źle ,nie umiem tego ustalić.

Dla pełnego obrazu ,mam wyciek oleju od strony rozrządu i podczas ostrego ruszania bez poślizgu kół słychać od strony przeniesienia napędu dziwne głośne buczenie , z tym że nie wiem czy TTTM .

czekam na sugestie i jak uporam sie z tymi fantami przy Waszej pomocy to na pewno opiszę jak mi sie to udało ,ponieważ dużo postów na tym forum pozostaje bez odpowiedzi i tak naprawdę to nie mają żadnej wartości . mad.gif

Napisano

> -po wymianie klocków z przodu i z tyłu pozostał mi napis przy

> uruchamianiu Astry o tym ,że mam klocki do wymiany (MID)

> Wymieniłem oba czujniki w przednich kołach i bez zmian .

Wygląda, że masz gdzieś uszkodzony przewód. Aby MID nie wyświetlał tego komunikatu, odpowiednie wyjście jest zwarte do masy poprzez czujnik. Gdy klocki się kończą, przeciera się końcówka czujnika i robi sie przerwa. Należy poszukać miejsca przerwy zwierając odpowiednie wyjście MID do masy w różnych punktach, aż do ustapienia błędu. Dla ułatwienia dodam, że od strony MID-a i między czujnikami jest to żółto-czerwony przewód, a od strony masy brązowy. Czujniki są połączone szeregowo, jeden za drugim, lewy bliżej MIDa ma oba końce żółto-czerwone, prawy od strony masy, ma jeden z przewodów brązowy, drugi żółto-czerwony. Może nie masz tam masy, albo między nimi nie ma połączenia? Można też odpiąć czujnik bliższy MIDowi i omomierzem sprawdzić, czy ma połączenie z masą i już będziesz wiedział, w którą stronę szukać przerwy.

> -lekkie falowanie obrotów ,czasami wydaje mi sie ,ze ma to zwiazek z

> alternatorem ,ponieważ zbyt czesto dzieje sie tak ,ze obroty

> spadają razem z przygasjącymi swiatłami a jak wlaczę klimę to

> są bardzo stabilne... ,sprawdzilem i wyczyscilem juz krokowca i egr

> .Zaślepilem EGR-a i wróciłem do poprzedniego stanu poniewaz brak

> bylo efektu poprawy w zwiazku z falowaniem ...

Mam dokładnie to samo, robiłem dokładnie to samo i podobnie nic nie zdziałałem. Zwalam te objawy na instalację LPG, na benzynie długo nie jeżdżę, więc nie wypowiem się, czy też to występuje.

> -no i ostatnia rzecz to wrażenie ,że mam gdzieś przypadkowo

> uruchamiające się Turbo Nie wiem jak powinno sie zbierac to

> autko ,ale czasami pracuje zupelnie inaczej ,reaguje znacznie

> lepiej na pedał gazu i po jakims czasie powrót do normy ,czy tez

> własnie te chwilowe stany są normalne a pozniej pracuje caly

> czas źle ,nie umiem tego ustalić.

Również mam to samo, czasem wydaje mi się, że to subiektywne odczucie, bo gdy długo jadę i wydaje mi się że auto jest mułowate przy ruszaniu spod świateł, to po dłuższym, kilkunastominutowym postoju i ruszeniu odnoszę wrażenie, że jest żwawsze. Zwalam to na temperaturę powietrza, na gorącym chodzi gorzej, na zimnym lepiej, ito na noPb, a szczególnie na LPG. Zauważyłem, że latem podczas upałów auto mi częściej słabnie, niż np. teraz. A może czujnik temperatury powietrza źle działa? Nawet chciałem go pomierzyć w aucie, ale jak mu podawać do pomiarów powietrze o różnych temperaturach? A wymontować go nie potrafię, siedzi mocno w takiej uszczelce, tylko się obraca, nie chcę na siłę, żeby nie uszkodzić, może ktoś podpowie, to go wymontuję i pomierzę rezystację w wodzie o różnej temperaturze.

Pozdrawiam i czekam na rady.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.