Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Palio 1.2 - wałek rozrządu, co robić, gdzie kupićtanio i jak

Featured Replies

Napisano

No właśnie problem miałem taki że szlag trafił uszczelkę pomiędzy tłokami pod głowicą, podczas wymiany mechanik zauważył też że wytarła się aż o 3mm krzywka na wałku rozrządu (zdaje się zawór ssący, czy jak to się tam nazywa wink.gif ).

Muszę wymienić wałek jednakże bardzo ciężko dostać używany wałek do palio 1.2 MPI 75KM, nr wałka 866 - nawet z głowicą cięzko je znaleźć.

Obszedłem dziś całą giełde w Gliwicach i zima, wałków brak frown.gif

Ma ktoś może jakieś propozycje gdzie na terenie śląska można kupić wałek uzywany w dobrym stanie? Ewentualnie z głowicą?

Nowy niestety jest bardz drogi, Intercars życzy sobie koło 1k zł, serwis fiata w Sosnowcu to samo, prywatni sprzedawcy 1300, Szczęsny w Dąbrowie ponoć 700 z hakiem...

To jest jeszcze wg mnie za dużo w porównaniu do uzywanego.

Może jakieś propozycje? Może inne wałki dobrze będą działać? Wiem że wałek z Punto 2 już mi obniży dość skutecznie moc a wolałbym ją zachować - palio jest jednak ciężkie i w dodatku mam go na gazie smile.gif

Napisano

zaczne od tego ze walek z P2 jest taki sam czyli 866 a co do miejsca zakupu to polecam gielde centomanii ostatnio kilka osob mialo na sprzedaz, a jak nie to uderz do Darcyka on napewno ma oczywiscie uzywane

Napisano

> No właśnie problem miałem taki że... [ciąć cytaty klub] zlosnik.gif

która krzywka poleciała?? skrajna prawa od strony cewek??

jeśli tak to nie pierwszy wałek tak wytarty.

Napisano
  • Autor

Na pewno poleciała krzywka od zaworu ssącego, i jak mnie nie myli pamięć to była to druga krzywka od strony paska. Przynajmniej tak mi się zdaje smile.gif a to wycierają się one jakoś hurtowo w tych modelach? smile.gif

PS dziękuję wszystkim za pomoc i Darcykowi za szybka ofertę smile.gif

Wałek na szczęscie udało mi się kupić z kompletna głowicą z aparatem i kablami nawet za 350zł na miejscu od prywatnego sprzedawcy.

Wałek od punta 1 rocznik nie pamiętam ale 95 lub 97...

Teraz tylko wymiana uszczelki pod głowicą - uszczelka jakiejś niemieckiej firmy chyba erling - ponoć dobra - jakieś opinie na jej temat są?, głowica już splanowana o 3 setki jak to mówił mechanik bo troszke się wypaliła pomiędzy tłokami i będzie można znów śmigać autkiem boozing.gif

PS2 Punto 2 zresztą jedynka chyba też jak patrzałem miała dwie wersje 60KM i 75KM - różniły się one m.in wałkami smile.gif i nie wiem czym jeszcze w każdym razie wałków od 60KM jest w trzy i troche a 866 niezbyt dużo w sprzedaży.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.