Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ssanie w Aisan cc700

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich i proszę o pomoc

Bylem juz u dwóch super speców od gaźników i wyregulowany niby. Świece nowe,kable też,cewka,pompa paliwa. Problem z zapaleniem zimnego silnika rano.Za pierwszym razem łapie,ale gaśnie,za 2 razem próbuje podtrzymac gazem to udaje się na 2 sekundy moze i gaśnie,podejrzewam ssanie. Jak to samemu sprawdzić czy jest dobrze??(nie jestem mechanikiem nie znam się ale troche wiem)Albo jakiegoś dobrego mechanika ze Śląska.Proszę o porady:( frown.gif

Napisano

> Witam wszystkich i proszę o pomoc

> Bylem juz u dwóch super speców od gaźników i wyregulowany niby.

> Świece nowe,kable też,cewka,pompa paliwa. Problem z zapaleniem

> zimnego silnika rano.Za pierwszym razem łapie,ale gaśnie,za 2

> razem próbuje podtrzymac gazem to udaje się na 2 sekundy moze i

> gaśnie,podejrzewam ssanie. Jak to samemu sprawdzić czy jest

> dobrze??(nie jestem mechanikiem nie znam się ale troche

> wiem)Albo jakiegoś dobrego mechanika ze Śląska.Proszę o porady:(

A masz ta rure, ktora ciagnie cieple powietrze znad kolektora?

Napisano
  • Autor

> A masz ta rure, ktora ciagnie cieple powietrze znad kolektora?

tak mam tę rurkę, a ona m,a jakis wpływ na zapalanie zimnego silnika? dzieki za odpowiedź

Napisano
  • Autor

Pisze na forum ponieważ mam juz dosc wydawania pieniędzy w błoto mechanikom którzy sie nie znają i biorą tylko kase frown.gif

Napisano

> tak mam tę rurkę, a ona m,a jakis wpływ na zapalanie zimnego silnika?

> dzieki za odpowiedź

Rura ma duzy wplyw smile.gif Mozesz sprobowac zablokowac przy filtrze powietrza ten termostat, tak aby silnik dostawal tylko cieple powietrze. Co do sprawdzenia ssania, to sprawdz w TEJ . W necie znajdziesz wersje w pdf'ie. Nie wiem czy nawet na centomanii nie ma.

Tez mialem takie problemy, u mnie pomogla wymiana gaznika.

A tak OT: uzupelnij profil!

Napisano
  • Autor

Nie wiedziałem że ta rura ma wpływ, no ale ja mam smile.gif, a termostat to wydaje mi sie ze nie działa i ostatnio wlasnie zrobiłem go na tylko ciepłe powietrze, dziekuje za podpowiedzi.Ciagle chodzi mi po glowie to ssanie, ta książkę mam, ale skomplikowana jest:)

Napisano

> Nie wiedziałem że ta rura ma wpływ, no ale ja mam , a termostat to

> wydaje mi sie ze nie działa i ostatnio wlasnie zrobiłem go na

> tylko ciepłe powietrze, dziekuje za podpowiedzi.Ciagle chodzi mi

> po glowie to ssanie, ta książkę mam, ale skomplikowana jest:)

Sprawdz jeszcze czy kableki na czujniku 15 stopnii (wkręcony w rure od chłodnicy znajduję się obok pompki paliwa) czasem lubia sie urywać i auto na zimnym ma bardzo duże problemy z zapaleniem.

Napisano
  • Autor

> Sprawdz jeszcze czy kableki na czujniku 15 stopnii (wkręcony w rure

> od chłodnicy znajduję się obok pompki paliwa) czasem lubia sie

> urywać i auto na zimnym ma bardzo duże problemy z zapaleniem.

Czy chodzi o czujnik temperatury który jest blisko świecy?

Napisano

Mam podobnie. Kiedyś chyba na tym forum ktoś napisał że jak jest zimny silnik a tęperatura otoczenia powyzej, czy około 15 stopni to wyciągnąć ssanie do oporu, depnąć na gaz i wcisnąć ssanie do pozycji w którą samo wraca i wtedy dopiero kręcić. U mnie to działa.

Napisano
  • Autor

> Mam podobnie. Kiedyś chyba na tym forum ktoś napisał że jak jest

> zimny silnik a tęperatura otoczenia powyzej, czy około 15 stopni

> to wyciągnąć ssanie do oporu, depnąć na gaz i wcisnąć ssanie do

> pozycji w którą samo wraca i wtedy dopiero kręcić. U mnie to

> działa.

Wypróbuje ten sposób:)dzieki, ale to jest jak temperatura jest ok 15 stopni, u mnie czy jest zimno czy ciepło na zewnątrz to mu ciężko zapalić,ja zawsze wyciagam ssanie i wciskam pedał gazu i pale,nie wiedzialem ze mozna cownąc troche to ssanie i dopiero palic. A rano jak jest temp ok 7st tez tak można wyciagnac ssanie a potem troche wsunąć??

Napisano

Jak jest zimno to mój zapala lepiej niż jak jest cieplo i wtedy nie cofam ssania. Nie mam też tej rury do cieplego powietrza, termostatu ani puszki smile.gif

Napisano

> Rura ma duzy wplyw

mylisz sie. ma znikomy wplyw...

> Mozesz sprobowac zablokowac przy filtrze

> powietrza ten termostat, tak aby silnik dostawal tylko cieple

> powietrze.

zwroc uwage na fakt, ze kolega pyta o odpalanie zimnego samochodu. wowczas nie ma zadnego znaczenia, czy powietrze idzie ze zderzaka, czy znad rury, bo jest tak samo zimne.

Napisano

Znalazłem jeszcze coś takiego

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=277456695&page=0&fpart=all&vc=1

W archiwum jest pełno tego typu postów i wiele osób ma własne sposoby na odpalenie agenta na asianie. Poszukaj moze coś dopasujesz do siebie.

O teraz dopiero widze ze to nie chodzilo o wciśnięcie ssania do 1/4 tylko gazu ale u mnie to z saniem działa.

Napisano
  • Autor

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, wlasnie bylem w samochodzie i zobaczylem ze czujnik 15 stopni kolo pompy paliwa ma troche oberwany kabelek, naprawię go. tylko troche mnie dziwi, bo rano nie pali,ale jak go juz zapale jakos to nawet jak pochodzi z 30 sek zgasze go i pojde wieczorem zapalic to zapali od kopa za 1 razem(czyli jakby zostawiony na ssaniu)czy to wina tego czujnika??

Napisano

> czy to wina tego czujnika??

czujnik dziala w ten sposob, ze jak dlugo plyn chlodzacy silnik ma mniej niz 15 stopni Celsujusza, to nie dziala elektroniczne sterowanie mieszkanka paliwa z centralki elektronicznej Aisana. gdy silnik rozgrzeje sie powyzej 15 stopni Celsjusza, to zaczyna dzialac "inteligencja" gaznika. moze masz zly skad mieszanki ustawiony ta sruba w gazniku i do momentu rozgrzania zle sie dzieje?

Napisano
  • Autor

wiecie co, sprawdziłem czujnik 15st kolo pompy paliwa, ma naderwany jeden kabelek,ledwie sie trzyma, naprawię go, czy to on moze byc temu winny??(dodam ze rano nie da sie zapalic,ale jak juz go odpalilem to chodził jakby na ssaniu,mial wysokie obroty, ale zgasilem go po 30 sek, w ciagu dnia, pod wieczor zapali za 1 razem(czyli jakby ssanie jest wlaczone i tak zostało zostawione od rana na ssaniu)macie jeszcze jakies pomysly?:)z gory sredecznie dziekuje za rady

Napisano

> Tez mialem takie problemy, u mnie pomogla wymiana gaznika.

am pytanie zmieniles gaznik na mechaniczny (weber lub FOS) czy na jakis mniej uzywany aisan???

Napisano
  • Autor

> czujnik dziala w ten sposob, ze jak dlugo plyn chlodzacy silnik ma

> mniej niz 15 stopni Celsujusza, to nie dziala elektroniczne

> sterowanie mieszkanka paliwa z centralki elektronicznej Aisana.

> gdy silnik rozgrzeje sie powyzej 15 stopni Celsjusza, to zaczyna

> dzialac "inteligencja" gaznika. moze masz zly skad mieszanki

> ustawiony ta sruba w gazniku i do momentu rozgrzania zle sie

> dzieje?

wiesz mozliwe,ale jak go juz zapale i moge nawet za 5 sek od zapalenie zgasic i pod wieczor zapali bez problemu za 1 razem, to wina tego czujnika i naderwanego kabelka??

Napisano
  • Autor

> am pytanie zmieniles gaznik na mechaniczny (weber lub FOS) czy na

> jakis mniej uzywany aisan???

Nie ,gaznik nie byl zmieniany. Problem z nim mam tylko z zapaleniem,a tak pozatym nie narzekam na niego, to jest jego rpoblem:(

Napisano

> wiesz mozliwe,ale jak go juz zapale i moge nawet za 5 sek od

> zapalenie zgasic i pod wieczor zapali bez problemu za 1 razem,

> to wina tego czujnika i naderwanego kabelka??

nie sadze. a czy probowales przed pierwszym odpaleniem wcisnac ze 2-3 razy pedal gazu?

Napisano

> Wypróbuje ten sposób:)dzieki, ale to jest jak temperatura jest ok 15

> stopni, u mnie czy jest zimno czy ciepło na zewnątrz to mu

> ciężko zapalić,ja zawsze wyciagam ssanie i wciskam pedał gazu i

> pale,nie wiedzialem ze mozna cownąc troche to ssanie i dopiero

> palic. A rano jak jest temp ok 7st tez tak można wyciagnac

> ssanie a potem troche wsunąć??

od jakiegoś czasu przez przypadek a miałem wcześniej problemy z odpalaniem rano , nie wyciągnąłem do końca ssania i zapalił ok od kopa i wszedł do razu na wysokie obroty , od tego czasu przed odpaleniem po wyciągnięciu ssanie do końca max cofam go troche z powrotem i jest ok , u mnie też to działa

Napisano
  • Autor

> nie sadze. a czy probowales przed pierwszym odpaleniem wcisnac ze 2-3

> razy pedal gazu?

To znaczy zawsze robie tak: wsiadam, wyciagam ssanie,zapalam kontrolki, wciskam pedał gazu2-3 razy i potem kręcę. Juz mi rece od tego opadają:(...

Napisano

> am pytanie zmieniles gaznik na mechaniczny (weber lub FOS) czy na

> jakis mniej uzywany aisan???

Zmienilem na aisana, ale na prawie nowke (mial przejechane 8tys km).

Napisano
  • Autor

> Zmienilem na aisana, ale na prawie nowke (mial przejechane 8tys km).

Zmienic gaxnik to troszke wydatek:) zastanawia mnie to, bo rano jak nie chciuał zapalić,zdjałem górna pokrywę gaźnika,jak zaciągnąlem ssanie, to ta przepustnica o góry(klapka-nie znam się) całkowicie zakryła dalsze "wnętrze gaźnika" czy to tak powinno byc??ze całkowicie sie zamyka??

Napisano
  • Autor

spytam was jeszcze o jedną rzecz, słyszałem gdzieś ze wyrabia się cięgno ssania, jakis plastikowy element i mogą być takie objawy,gdzie to sie znajduje?Jutro rano zobacze jak zapali po zrobieniu tego kabelka od czujnika 15 st.Pozdrawiam wszysstkich i dziekuje za rady i czekam na wiecej:)

Napisano
  • Autor

Witam wszystkich

Wróciłem z samochodu, wyglada to tak: wyciagnąlem ssanie do konca,nacisnąłem pedał gazu, potem ująłem ssanie o ok 5mm, efekt był taki ze zadnej reakcji,kręcił ale nie zapalał wogule,zero zycia, i tak chyba z 3 razy bylo.Za czwartym razem wsunąłem dzwignię ssania do połowy i zapalił od kopa icon_eek.gif . Czy zapalając go powinienem tylko do polowy wyciagac ssanie?. Nie wiem wydaje mi sie ze chyba tak, bo jeśli by ssanie dobrze działało jak jest wyciagniete ssanie i po n-próbach nie zapaliłbny to świece byly by zalane i nie zapaliłby prawda??Juz sam nie wiem czy na max wyciagnietym ssaniu , ssanie nie działa, czy działa jak jest połowa tylko wyciagnieta.Prosze o pomoc:(

Napisano
  • Autor

Dzis juz nie wytrzymałem i odwiozłem go do mechanika, jutro odbieram to napisze co to bylo

Napisano

1. Odkręc czujnik położenia wału i przeczyść go! W książce pisze aby zrobić to denaturatem. Ale ja zeskrobałem brud tak że zobaczyłęm miedz. Zreszta można wsprawdzić jego odległość od tycz wypustek na wale obrotowym. Powinna być 0,5 -1 mm.

2. Sprawdz czy przewód do czunijnika temperatury cieczy chłodzacej jest sprawny. (Obok wlewu oleju i pompy paliwa)

3. Wlej 0,25 L Denaturatu na Bak. Przeczysci syfy i wode. Wydaje mi sie ze w gazniku w tej wanience zbieraja sie syfy.

4. Sprawdz czy są drożne 2 przewody odchodzące od plastikowej rury doprowadzającej powietrze z filtra do gaznika. Te 2 przewody wchodzą do silniczka krokowego (chyba tka to sie nazywa) ktory jest odpowiedzialny za otwieranie przeplywu przez jeden (ten ktory idzie na doł gaznika) podczas wolnych obrotów i otwieranie drugiego podczas przyspieszenia.

5. Kolejna sprawa to to czy obroty są dobrze ustawione. Jak juz odpalisz to czy gasnie czy tez nie np. podczas hamowania.

6. Czy przewody są drożne lub nie przerwane. Ogólnie wszystkie.

Zrób te 6 spraw i napisz czy pomogło. Jak nie to będziemy myśleć dalej. Ale wydaje mi sie ze na 100% czujnik połozenia wału jest brudny no i te kabelki od czujnika temp cieczy chłodzącej (15 C).

Napisano

> 1. Odkręc czujnik położenia wału i przeczyść go! W książce pisze aby

> zrobić to denaturatem. Ale ja zeskrobałem brud tak że zobaczyłęm

> miedz. Zreszta można wsprawdzić jego odległość od tycz wypustek

> na wale obrotowym. Powinna być 0,5 -1 mm.

> 2. Sprawdz czy przewód do czunijnika temperatury cieczy chłodzacej

> jest sprawny. (Obok wlewu oleju i pompy paliwa)

> 3. Wlej 0,25 L Denaturatu na Bak. Przeczysci syfy i wode. Wydaje mi

> sie ze w gazniku w tej wanience zbieraja sie syfy.

> 4. Sprawdz czy są drożne 2 przewody odchodzące od plastikowej rury

> doprowadzającej powietrze z filtra do gaznika. Te 2 przewody

> wchodzą do silniczka krokowego (chyba tka to sie nazywa) ktory

> jest odpowiedzialny za otwieranie przeplywu przez jeden (ten

> ktory idzie na doł gaznika) podczas wolnych obrotów i otwieranie

> drugiego podczas przyspieszenia.

> 5. Kolejna sprawa to to czy obroty są dobrze ustawione. Jak juz

> odpalisz to czy gasnie czy tez nie np. podczas hamowania.

> 6. Czy przewody są drożne lub nie przerwane. Ogólnie wszystkie.

> Zrób te 6 spraw i napisz czy pomogło. Jak nie to będziemy myśleć

> dalej. Ale wydaje mi sie ze na 100% czujnik połozenia wału jest

> brudny no i te kabelki od czujnika temp cieczy chłodzącej (15

> C).

ja dodam do regulacji obrotów i ssania załączając ssanie mechanizm steruje dwoma przepustnicami jedną na górze drugą na dole ta dolna ma regulację przyśpieszonego biegu jałowego istotnego przy ssaniu źle wyregulowana będzie powodować gaśnięcie silnika przy odpale a co do czujnika wału też miałem zapieprzony syfem a objaw to długie (2-3 min) kręcenie rozrusznikiem nawet jak było ciepło z ssaniem czy bez i zero reakcji silnik nie odpalał

Napisano
  • Autor

Witam Wszystkich

Jestem w plecy 200zł, ponoć nie odpalał bo gaźnik był źle wyregulowany,koszt regulacji i regulacji ssania 150, zobaczyli ze nie mam chwytu cieplego powietrza(łapak) 50 zł. Jutro rano zobacze czy odpali, to dam wam znać.Dziękuje za zaangażowanie i uwage moim tematem!.Mam do was pytanie,nie bylo juz tego gościa co to naprawiał tylko szef.Pytanie takie: czy przed odpaleniem depnąć tylko raz na gaz czy wiecej razy?

Napisano

> Witam Wszystkich

> Jestem w plecy 200zł, ponoć nie odpalał bo gaźnik był źle

> wyregulowany,koszt regulacji i regulacji ssania 150, zobaczyli

> ze nie mam chwytu cieplego powietrza(łapak) 50 zł. Jutro rano

> zobacze czy odpali, to dam wam znać.Dziękuje za zaangażowanie i

> uwage moim tematem!.Mam do was pytanie,nie bylo juz tego gościa

> co to naprawiał tylko szef.Pytanie takie: czy przed odpaleniem

> depnąć tylko raz na gaz czy wiecej razy?

Raz wystarczy jak mialem aisana dzialalo cool.gif

PS 200ziko powiadasz, mnie wymian gaznika na mechaniczny z ktorym nie mam problemów kosztowalo 160ziko

Pozdrawiam i zycze powodzenia ok.gif

Napisano
  • Autor

> Raz wystarczy jak mialem aisana dzialalo

> PS 200ziko powiadasz, mnie wymian gaznika na mechaniczny z ktorym nie

> mam problemów kosztowalo 160ziko

> Pozdrawiam i zycze powodzenia

Odpalałem rano,i jak myślicie? Za pierwszym razem zero reakcji, a za drugim juz coś było i zeby odpalił trzeba bylo gazem utrzymać, dopiero za 3 razem zapalił. Ja tego tak nie zostawię, 200zł wyrzucone w błoto,a problem dalej!!!!

Napisano

> Odpalałem rano,i jak myślicie? Za pierwszym razem zero reakcji, a za

> drugim juz coś było i zeby odpalił trzeba bylo gazem utrzymać,

> dopiero za 3 razem zapalił. Ja tego tak nie zostawię, 200zł

> wyrzucone w błoto,a problem dalej!!!!

tto jest wlasnie aisan jak chodzi to naprawde wzorowy gaznik ale jak sie zacznie pier.....c to malo osob moze sobie z nim poradzic. Zycze powodzenia.

Napisano
  • Autor

> tto jest wlasnie aisan jak chodzi to naprawde wzorowy gaznik ale jak

> sie zacznie pier.....c to malo osob moze sobie z nim poradzic.

> Zycze powodzenia.

Dzieki za zainteresowanie i odpowiedź,mozna z tym zyc ze za 3 razem bedzie palił,moze wiecej razu wcisnąć pedał gazu przed odpaleniem??aha jesli mozesz wymieniłeś gaźnik za 160 zl, czy to jest cena gaznika plus zalozenie??

Napisano

> Dzieki za zainteresowanie i odpowiedź,mozna z tym zyc ze za 3 razem

> bedzie palił,moze wiecej razu wcisnąć pedał gazu przed

> odpaleniem??aha jesli mozesz wymieniłeś gaźnik za 160 zl, czy to

> jest cena gaznika plus zalozenie??

160zl jest cena za gaznik kolektor pod gaznik i plastikowa pokrywke na gaznika przlozylem sobie sam bo to jest banalnie proste wystarczy odkreci kolektor z aisanem i w to miejsce przykrecic kolektor z fosem lub weberem jak co to sluze rada ja jestem zadowolony

Napisano

> tto jest wlasnie aisan jak chodzi to naprawde wzorowy gaznik ale jak

> sie zacznie pier.....c to malo osob moze sobie z nim poradzic.

> Zycze powodzenia.

ja myśle że za dużo jest elementów ruchomych które mogą się zużyć w aisanie czyli oprócz przepustnic dochodzi tarcza obrotowa z występami która działa przy ssaniu siłowniki i kompensatory podciśnienia no i nieszczęsne wężyki podciśnienia dalej trzeba sprawdzić drożność dysz najlepiej dmuchnąć w wężyki które idą od silnika krokowego do gaźnika następna sprawa to elektrozawór biegu jałowego czy działa oraz czujnik biegu jałowego jeśli te rzeczy są sprawne pozostaje zbadać czujnik 15 C i sondę lambda jeśli i to jest sprawne pozostaje zagrzać silnik aż do włączenia wentylatora chłodnicy i wyregulować dwoma śrubami bieg jałowy i przyśpieszony bieg jałowy i ewentualnie skład mieszanki po tych zabiegach jeśli mamy czysty filtr powietrza , czujnik położenia wału , sprawna cewka - przewody - świece zapłonowe to nie ma bata powinien odpalić za pierwszym razem

Napisano
  • Autor

> ja myśle że za dużo jest elementów ruchomych które mogą się zużyć w

> aisanie czyli oprócz przepustnic dochodzi tarcza obrotowa z

> występami która działa przy ssaniu siłowniki i kompensatory

> podciśnienia no i nieszczęsne wężyki podciśnienia dalej trzeba

> sprawdzić drożność dysz najlepiej dmuchnąć w wężyki które idą od

> silnika krokowego do gaźnika następna sprawa to elektrozawór

> biegu jałowego czy działa oraz czujnik biegu jałowego jeśli te

> rzeczy są sprawne pozostaje zbadać czujnik 15 C i sondę lambda

> jeśli i to jest sprawne pozostaje zagrzać silnik aż do włączenia

> wentylatora chłodnicy i wyregulować dwoma śrubami bieg jałowy i

> przyśpieszony bieg jałowy i ewentualnie skład mieszanki po tych

> zabiegach jeśli mamy czysty filtr powietrza , czujnik położenia

> wału , sprawna cewka - przewody - świece zapłonowe to nie ma

> bata powinien odpalić za pierwszym razem

Wiesz wszystko juz jest tam robione,posprawdzane,a ja juz nie wiem co mam robic...pomecze sie z tym 1 odpalaniem jeszcze jakieś 2 miesiące i wymienie na webera lub fosa...problem w tym ze rano jak juz zapalem,pojde na wieczor i zapale za 1 razem,to jest smieszne,pozdrawiam i dziekuje za porady

Napisano

A nie ubywa ci płynu chłodniczego? Jak kiedyś rano będziesz miał czas to wykręć świece i zobacz czy nie są słodkie, a narazie odkręć korek ze zbiornika wyrównawczego zaraz jak przyjedziesz i zostaw otwarty, niech stoi tak do rana. Rano zakręć zbiornik i zapal.

Napisano

> A nie ubywa ci płynu chłodniczego? Jak kiedyś rano będziesz miał czas

> to wykręć świece i zobacz czy nie są słodkie, a narazie odkręć

> korek ze zbiornika wyrównawczego zaraz jak przyjedziesz i zostaw

> otwarty, niech stoi tak do rana. Rano zakręć zbiornik i zapal.

tak toez jest racja z plynem tylko nie otwieraj szybko bo ci moze plyn sie wylac. BADZ OSTROZNY ja nie bylem i o malo co bym sobie lapy zalatwil

Napisano
  • Autor

> tak toez jest racja z plynem tylko nie otwieraj szybko bo ci moze

> plyn sie wylac. BADZ OSTROZNY ja nie bylem i o malo co bym sobie

> lapy zalatwil

No tak,tez myslalem ze to uszczelka pod glowicą,samochod mam od grudnia, w lutym pierwszy raz regulowalem gaznik i w miare jakis czas byl spokoj,palił normalnie,a jesli chodzi o plyn, to w lutym wymieniałem i od tamtego czasu(przez 8 miesięcy),ubyło tylko moze z 5mm,ale to chyba mogło wyparowac prawda??wiec raczej wykluczam płyn chłodniczy bo go wcale nie ubywa Panowie.macie jakis pomysł jeszczE?

Napisano

> No tak,tez myslalem ze to uszczelka pod glowicą,samochod mam od

> grudnia, w lutym pierwszy raz regulowalem gaznik i w miare jakis

> czas byl spokoj,palił normalnie,a jesli chodzi o plyn, to w

> lutym wymieniałem i od tamtego czasu(przez 8 miesięcy),ubyło

> tylko moze z 5mm,ale to chyba mogło wyparowac prawda??wiec

> raczej wykluczam płyn chłodniczy bo go wcale nie ubywa

> Panowie.macie jakis pomysł jeszczE?

no to tak jak juz wspominalem reklamacja tyklo MADE IN JAPAN:]

Napisano
  • Autor

> A nie ubywa ci płynu chłodniczego? Jak kiedyś rano będziesz miał czas

> to wykręć świece i zobacz czy nie są słodkie, a narazie odkręć

> korek ze zbiornika wyrównawczego zaraz jak przyjedziesz i zostaw

> otwarty, niech stoi tak do rana. Rano zakręć zbiornik i zapal.

Dokladnie "made in japan":)a właśnie w jakim celu ten korek odkręcić na noc?

Napisano

Chodziło mi o to abyś zrobił ujście dla ciśnienia które powstaje w układzie gdy płyn jest rozgrzany. Jak UPG nie trzyma to ciśnienie może ujść np. do cylindra i zalać świece (będą wtedy słodkie). A tak ma swobodną drogę i nie musi szukać dziury.

Napisano
  • Autor

> Chodziło mi o to abyś zrobił ujście dla ciśnienia które powstaje w

> układzie gdy płyn jest rozgrzany. Jak UPG nie trzyma to

> ciśnienie może ujść np. do cylindra i zalać świece (będą wtedy

> słodkie). A tak ma swobodną drogę i nie musi szukać dziury.

aha rozumiem.Zobacze i tez tak.dzieki. Zrobie jeszcze tak, przed zapaleniem wcisne pare razy moze pedał gazu?

Napisano
  • Autor

> aha rozumiem.Zobacze i tez tak.dzieki. Zrobie jeszcze tak, przed

> zapaleniem wcisne pare razy moze pedał gazu?

Dzis pare razu przed zapaleniem nacissnalem na pedał gazu i zapalił. smile.gif

Napisano

> Dzis pare razu przed zapaleniem nacissnalem na pedał gazu i zapalił.

powiem tak na kazdego cc kazdy wlasciciel ma swoj sposb moze i ty w koncu go znajdziesz ja zprzed uruchomieniem zimnego autka (jescze jak mialem aisana) toprzed uruchomieniem ciagnolem ssanie do konca nacisnolem 2 razy gaz i odpalal odrazu, ale mialem problemy z ustawieniem wolnych obrotow i dlatego go wycielem cool.gif

Napisano

> powiem tak na kazdego cc kazdy wlasciciel ma swoj sposb moze i ty w

> koncu go znajdziesz ja zprzed uruchomieniem zimnego autka

> (jescze jak mialem aisana) toprzed uruchomieniem ciagnolem

> ssanie do konca nacisnolem 2 razy gaz i odpalal odrazu, ale

> mialem problemy z ustawieniem wolnych obrotow i dlatego go

> wycielem

z tymi wolnymi obrotami to faktycznie bywa problem - ksiazkowo to trudno ustawic bo wtedy zaczyna nieprzyjemnie plywac - ja po prostu lekko podkrecilem obroty i przestalo pluwac, nierowno chcodzic i nie pali jakos zauwazalnie wiecej

osobna regulacja jest dla obrotow na ssaniu i osobno na cieplym - troche poeksperymnetowac i dziala

Napisano
  • Autor

> z tymi wolnymi obrotami to faktycznie bywa problem - ksiazkowo to

> trudno ustawic bo wtedy zaczyna nieprzyjemnie plywac - ja po

> prostu lekko podkrecilem obroty i przestalo pluwac, nierowno

> chcodzic i nie pali jakos zauwazalnie wiecej

> osobna regulacja jest dla obrotow na ssaniu i osobno na cieplym -

> troche poeksperymnetowac i dziala

jeśli chodzi o aisana to wolne obroty sie reguluje śrubka na gaźniku niedaleko czujnika 15 stopni , moj cc świetnie chodzi,na wolnych,zachowuje się jakby miał 4 tłoki,cichutko przede wszystkim, to jest duzy plus,a problem"mialem z odpaleniem"ale miejmy nadzieje ze go rozpracuje:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.