Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy 80 zł za wymianę wtryskiwacza w 1,6 to dobra cena?

Featured Replies

Napisano

Własnie wymieniłem wtryskiwacz za 80 zł (koszt robocizny w Wa-wie + koszt wtryskiwacza 230 zł (używka) w tym egzaminer gratis.

Myślę, że to naprawa za rozsądne pieniądze.

Pozdrawiam

Napisano

> Własnie wymieniłem wtryskiwacz za 80 zł (koszt robocizny w Wa-wie +

> koszt wtryskiwacza 230 zł (używka) w tym egzaminer gratis.

> Myślę, że to naprawa za rozsądne pieniądze.

> Pozdrawiam

Za robocizne cena rozsądna - troche rozkręcania jest. Natomiast jeżeli chodzi o cene wtryskiwacza - IMHO 230zł za używkę to cena z kosmosu. Ostatnio widziałem po 50zika a cena 100zł to norma.

BTW - czemu wymieniałeś ?

Napisano
  • Autor

> BTW - czemu wymieniałeś ?

ponieważ,auto przestało działać na benzynie i gazie równocześnie 3 misiace temu.

pojechałem do mechaniora elektronika, który powiedział, że główny komputer jest popsuty i go naprawi za 400 zł ale wczesniej musze naprawić gaz bo tez jest popsuty. Troche sie zdziwiłem, ale zabrałem auto do gazownika. ten stwierdził i pokazał mi podpięte "lewe" przewody do inst. LPG, które popaliły emulator i włącznik LPG. Ponadto silnik krokowy LPG nie działał i sonda lambda była do wymiany (koszt tego wszystkiego 600zł). Gazownik powiedział, że jeśli chodzi o benzynę to trzeba kupić nową pompe paliwa bo ta jest spalona. Zdziwiłem się znowu, bo ją wymieniałem rok wcześniej w ASO a ten chciał 350 za nowa. Kupiłem, więc na alegro za 115 zał i co? To samo? dwie pompki mam dobre a to coś innego.

Oddałem auto do innego mechaniora aby znalazł przyczynę. Ten przy mnie zbadał, że wtryskiwacze nie dostają prądu i on tego nie zrobi ale dał namiar na kogoś innego. Pojechałem do tego kogoś. Warszawa, Okęcie ul Hipotezy 8. Pan Cytling i Sęk.

Na początku dowiedziałem sie, że diagnostyka 80 zł a póżniej decyzja co dalej.

Pan grzecznie zadzwonił do mnie i powiedział, złe paliwo, jeżdże na rozpuszczalniku. należy je wymienić z filterkiem na pompce i będzie OK, zgodziłem się. Na drugi dzień otrzymałem informacje: auto do odbioru.

Rachunek wygladał nastepująco:

Badanie komputer 80 zł

Sprawdzanie ciśnienia i wydajnosci pompy 40

wyjęcie pompki 60 zł

Badanie pompki na stole 60

Czyszczenie zbiornika paliwa 80

filterek paliwa 19 zł

paliwo 95

płyn FORTE 80 do czyszczenia wtrysków

RAZEM 550

Zapłaciłem ale powiedziałem, że jest to kosmiczny cennik i mi się to nie podoba a Pan powiedział: Jak zadrogo to mam tu więcej nie przychodzić.

Po wyjechaniu z warsztatu po 20 km zapaliła mi sie kontrolka paliwa. Zadzwoniłem ze zdziwieniem i się dowiedziałem, że silnik pracował na postoju i robili jazdy próbne. Pojechałem więc na CPN zatankować, 20 litrów tankowałem pół godziny bo cały czas pistolet odbijał.

Pojechałem do szanownego warsztatu z reklamacją, przecież zapłaciłem 80 za czyszczenie zbiornika. Szanowny Pan poinformował mnie, że nie zdejmował zbiornika a czyścił przez wysysanie i to nie jego wina ale zrobi mi nastepnego dnia bo było późno.

Następnego dnia............ zapaliła kontrolka wtrysku. Szanowny Pan zdiagnozował usterkę egzaminerem i brak masy 2 wtryskiwacza. koszt 80 zł + wtryskiwacz. Ten kupiłem za 230 używany - podobno zakładany tylko do sprawdzenia na innym aucie w celu diagnozy jakiejś usterki układu wtryskowego więc kupiłem. Panowie zamontowali i na razie (1 dzień) jest OK.

A TERAZ NAJLEPSZE: przy odbiorze auta z warsztatu Pani, która mi go wydawała połączyła mnie z szefem. ten powiedział, ze kolega sie pomylił z ceną 80 zł i to normalnie kosztuje 150 ale ode mnie 120 + 60 za naprawe wlewu. Ja zaprotestowałem i powiedziałe, że zapłacę umówione 80 a pan powiedział, że mam tu więcej nie przyjeżdżać.

A ja myślę że zapłaciłem wcześniej tyle kasy, że powinno im to wystarczyć.

pozdrawiam

Napisano

> Pozdrawiam

bardzo dobra mnie skasowali 150 wymiana używkę w super jakości za 100

Napisano

może to zabrzmi brutalnie ale proponowałbym ich spalić tuk.gif psia ich mać naciągaczy klotnia.gif złodzieje korony polskiej bbq.gif będą się w piekle smarzyć

Napisano
  • Autor

> może to zabrzmi brutalnie ale proponowałbym ich spalić psia ich mać

> naciągaczy złodzieje korony polskiej będą się w piekle

> smarzyć

wielkie dzięki bo ja nie miałem odwagi na forum tego napisać, ALE TO IM SIĘ NALEŻY.

Jeszcze raz dzieki

Napisano

> może to zabrzmi brutalnie ale proponowałbym ich spalić psia ich mać

> naciągaczy złodzieje korony polskiej będą się w piekle

> smarzyć

Smażyć w piekle?? Jak najbardziej. Jak czytałem tego posta to się we mnie gotowało. Przecież to woła o pomstę do nieba.

Goście przegieli!!

Brak wiedzy, fachowości, krętactwo, robienie w ludzi w balona i do tego bezczelność!!

Takie warsztaty powinny iść z dymem.......

Najlepiej mieć własnego i sprawdzonego mechanika. No ja niestety jeszcze nie mam oslabiony.gif

czerwona.gif

Napisano

> Pozdrawiam

za wymiane to tanio ale za używany wryskiwacz to drogo

ja sprzedawałem za 100zł szt.

Napisano

> Sprawdzanie ciśnienia i wydajnosci pompy 40

> wyjęcie pompki 60 zł

> Badanie pompki na stole 60

Nie no badanie pompki na stole mnie rozwliło ... hahaha.gif kapitalne i niepowtarzalne ... jak podliczysz wyszło cię 160 ...w sumie nowa kosztuje 120 na allegro a wymiana w warsztacie 40 ... złodzieje angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.