Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zaroweczka w bagazniku.

Featured Replies

Napisano

Witam Stilomaniakow!

W moim pierwszym poscie w stilokaciku chcialbym sie was zapytac co moze byc z moja lampka w bagazniku, problem jest taki ze nie swieci smile.gif Wymienilem zarowke na nowa, ale to nie przynioslo oczekiwanego efektu w postaci swiecenia smile.gif Wiecie moze gdzie teraz szukac przyczyny i rozwiazania?

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Witam Stilomaniakow!

> W moim pierwszym poscie w stilokaciku chcialbym sie was zapytac co

> moze byc z moja lampka w bagazniku, problem jest taki ze nie

> swieci Wymienilem zarowke na nowa, ale to nie przynioslo

> oczekiwanego efektu w postaci swiecenia Wiecie moze gdzie teraz

> szukac przyczyny i rozwiazania?

Proponuje w dalszej kolejnosci poszukiwac w zamku pokrywy bagaznika (tam najprawdopodobniej jest wlacznik w kazym razie tak podejrzewam zlosnik.gif)

Napisano

> Witam Stilomaniakow!

U mnie to samo... frown.gif W trakcie wizyty w ASO stwierdzili że nie dochodzi do niej prąd, ale na dokładne oględziny nie miałem już czasu. Następna rzecz do zrobienia na przeglądzie blush.gif

Napisano

miałem taką akcje w Punto II

była lampka w bagażniku, ale chyba przez 2 lata nie świeciła - od nowości zeby.GIF Kiedyś w aso tak dla sportu zapytałem o co chodzi, tzn. żeby zajżeli czemu nie świeci. Gość stwierdził, że 3/4 Punto II ma taki problem, że albo ma instalacje pod lampke, a nie ma lampki, albo w drugą strone - ma lampke, a brak instalki. U mnie na szczęście wszystko było, więc lampka zaczęła działać zeby.GIF Przyczyny szukałbym więc w instalacji, gdzieś pewnie jakaś wtyczka nie jest podłączona i w tym leży problem...

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...
Napisano

> U mnie to samo... W trakcie wizyty w ASO stwierdzili że nie

> dochodzi do niej prąd, ale na dokładne oględziny nie miałem już

> czasu. Następna rzecz do zrobienia na przeglądzie U mnie jest tak samo, ale nie wiem od jakiego czasu. crazy.gif

stwierdziłem to jakiś miesiąc temu, ale też nie mam czasu się za to zabrać. dobrze że znalazłem ten wątek. Może coś pomoże na moją awarję. Przynajmniej nie będę zaczynał poszukiwań od tyłu. smile.gif

Napisano

> Witam Stilomaniakow!

> Pozdrawiam

Witam kolegow z sasiedniego kacika!

Jesli wszystko w lampce styka i we wtyczce prowadzacej do niej to sprawdz zamek klapy, bo własnie tam jest umieszczona krańcowka aktywojaca lampke. Panda ktora sie poruszam ma dokładnie taka sama lampke jak Stilo!

Pozdrawiam

Napisano

> Witam kolegow z sasiedniego kacika!

> Jesli wszystko w lampce styka i we wtyczce prowadzacej do niej to

> sprawdz zamek klapy, bo własnie tam jest umieszczona krańcowka

> aktywojaca lampke. Panda ktora sie poruszam ma dokładnie taka

> sama lampke jak Stilo!

Potwierdzam, na niedawnym przeglądzie w ASO powiedzieli że przyczyna leży w zamku klapy. Jest tam taki mikroprzełącznik który odpowiada za włączenie lampki bagażnika, i który - nie tylko w stilo - nagminnie się psuje! oslabiony.gif Wyjściem jest wymiana całego zamka, koszt ok. 200 zł plus robocizna niewiem.gif

Napisano

> Witam Stilomaniakow!

> Pozdrawiam

Przeczytaj post - sprawozdanie z 3 letniego okresu eksploatacji. Zamek w bagażniku musiałem wymienić - był jakiś problem z uruchamianiem lampki właśnie w zamku.

Napisano

> Przeczytaj post - sprawozdanie z 3 letniego okresu eksploatacji.

> Zamek w bagażniku musiałem wymienić - był jakiś problem z

> uruchamianiem lampki właśnie w zamku.

Witam u mnie tez nie dziala,ale znalazlem sposob na swiecenie,Gdy otwieram klape,palcem w zamku przesuwam w lewa strone jakas blaszke i pali:) To rozpracowal koles w ASO

Napisano

w zamku jest mikrostyk, mozna go wyjac - u mnie wystraczylo dogiac ramie zalaczajace

• 3 miesiące później...
Napisano

Witaj. jeśli możesz, to odpowiedz proszę na moje pytanie. Czy ten mikrostyk w zamku ciężko się wyjmuje? niewiem.gif wczoraj przy okazji chciałem naprawić lampkę w bagażniku, ale z braku czasu mechanik powiedział że trzeba rozbierać całą klapę. jest tam dużo zapinek i dostęp do zamka nie jest prosty. Czy to prawda? jeśli zaś nie, to jak można w miarę łatwo dostać się do tego mikrostyku? Pozdrawiam smile.gif

Napisano

da sie go latwo wyjac... jest na takich dwoch mikro prowadnicach i sie go daje (MW) wysunac... ja swoj mikrostyk dalem rade wymontowac, rozebrac, wyczyscic i zlozyc spowrotem, przy okazji okazalo sie ze plastikowa czesc zamk jest peknieta ale dalo sie zlozyc i 2 lata juz dziala

Napisano

a gdzie są te dwie mikroprowadnice? w klapie? Może w miarę czasu i chęci oraz możliwości podał byś dokładniej jak do tego podejźć? blagam.gif Nie chodzi mi o dokładny manual, ale o jakieś sugestie co do wyjmowania tej części. Kolega wczoraj powiedział że w klapie jest bardzo dużo rozbierania i trzeba na to dużo czasu poświęcić. nie chodziło mu o to że nie chciało mu się tego robić, ale najzwyczajniej nie wiedział jak się do tego zabrać. bardzo Cię proszę o pomoc nawet skrótową i dziękuję już za wcześniejszą informację. Pozdrawiam smile.gif

Napisano

prowadnice sa w samym zamku...

ogolnie to trzeba zdjac plastikowe obicie klapy... jest tam troche srub, nalezy uwazac na te ktore sa z boku, potem nalezy uwazac na kolki mocujace obicie (z czuciem ciagnac). Po zdjeciu obicia mozna zdemontowac rygiel z klapy (2 albo 3 sruby), odpiac wtyczke od przelacznika i ma sie rygiel w reku. W tym ryglu znajdziesz czarny mikrostyk ktory siedzi na wciska na 2 prowadnicach. Daje sie z nich zsunac i mozna obadac sam mikrostyk. Mozna go tez sprawdzic na etapie rygla w reku - omomierzem wtyczke na roznych pozycach rygla. Jezeli mikrostyk szwankuje (moj przypadek) mozna dogiac blaszke/ramie ktore nim steruje, jezeli problem jest wewnatrz mikrostyku - mi udalo sie go delikatnie rozebrac, dogiac/wyczyscic blaszki stykow i zlozyc spowrotem. nie ma w tym wszystkim wielkiej filozofii... byle nie bylo za zimno bo plastiki ciezko znosza rozbieranie na zimnie.

Napisano

dzięki. 20.GIFsmile.gif Właśnie o coś takiego mi chodziło. ważne jest to, na co trzeba szczególnie uważać. dam koledze wydruk wiadomości i na tej podstawie napewno sobie poradzi z tym mikrostykiem. bardzo dziękuję za instruktaż. Pozdrawiamsmile.gif

Napisano

Ok, teoria mikrostyczników jest arcy-ciekawa,

ale chyba nie dokońca trafna w tym przypadku.

Jeśli byłby to on, ten mikrostycznik to czemu nikt nie donosi o wyświetlaniu na panelu zegarów, nie zamkniętego bagażnika za który ów jest jednocześnie odpowiedzialny ?

Przytoczę z autopsji moje doświadczenia w tym zakresie, gdyż przeszedłem w róznych odstępach czasu jedną i drugą przypadłość.

Otóż, po zdjeciu obudowy pokrywy bagaznika (wersja 3d), po lewej stronie widoczna będzie biała kostka wpinana w konstrykcję nośną pokrywy, tam wypięta była kostka.

Ona to własnie jest odpowiedzialna za styk żarówki i zamka który odcina obwód po zamknięciu klapy i gaśnie żarówka w bagażniku, bądąc wypiętą - nie ma obwodu i żarówka nie świeci, mimo że jest sprawną.

Problem ten bierze się z trzaskania pokrywą bagażnika bez umiaru i lichych zatrzasków wspomnianej kostki.

Niemniej łatwo to sprawdzić.

Ciekaw jestem efektów, pozdrawiam.

O problemach z mikrostycznikami zamka, opowiem w innym odcinku (wymiana nie zawsze konieczna).

Napisano

dzięki za podpowiedź. napewno to sprawdzę i jak będzie to możliwe dam fotki. pozdrawiamsmile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.