Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

lampki oświetlenia wnętrza

Featured Replies

Napisano

witam !

mam prośbe do grona kacikowiczów , proszę o podpowiedź jak najprościej w kobiaku zrobić tak zeby lampka części bagażowej zapalała się razem z tą w kabinie ??? teraz zapala się dopiero po otwarciu tylnej klapy... zaznaczam nie mam pojęcia o elektryce skromny.gif

Napisano

> witam !

> mam prośbe do grona kacikowiczów , proszę o podpowiedź jak

> najprościej w kobiaku zrobić tak zeby lampka części bagażowej

> zapalała się razem z tą w kabinie ??? teraz zapala się dopiero

> po otwarciu tylnej klapy... zaznaczam nie mam pojęcia o

> elektryce

Myslę, że będziesz musiał odlączyć przewód od wyłącznika krańcowego uruchamianego klapą (wyłącznik załacza masę), odłączyć drugi koniec tego samego kabla przy lampce (tylnej) i w jego miejsce podłączyć dodatkowy kabel i pociągnąć go do wyłącznika krańcowego w tylnych drzwiach (dowolnych).

Oczywiście kabel na krańcowym w bagażniku możesz zostawić, nie będzie w niczym przeszkadzał, bo jego drugi koniec nie będzie już do niczego podłączony.

Pozdroofka

Napisano

>... zaznaczam nie mam pojęcia o

> elektryce

No to hokus pokus czary mary i stała się jasność grinser006.gifwink.gif

Jak się nie znasz to w najlepszym wypadku popalisz tylko bezpieczniki wink.gif A jak to zrobić? odłączyć masę z lampki w bagażniku (czarny kabelek) i w jej miejsce doprowadzić masę z przedniej lampki ok.gif

Napisano
  • Autor

dzięki panowie ! bow.gif

nich stanie się jasność !

pozdrawiam

Napisano

> dzięki panowie !

> nich stanie się jasność !

> pozdrawiam

Witam

Jesli zrobisz tak jak koledzy radza to nie bedziesz mial oswietlenia jak otworzysz klape i co zeby cos widziec bedziesz otwieral drzwi?

Popros kolegow niech ci napisza jak polaczyc to w calosc tak zeby dzialalo i na klapie i na drzwiach.

Wtedy to bedzie wypas ze mucha nie siada.

Ja nie doradzam bo sie nie znam ale proponuje cos nowego reszta nalezy do fachowcow.

Pozdrawiam

Napisano

> Witam

> Jesli zrobisz tak jak koledzy radza to nie bedziesz mial oswietlenia

> jak otworzysz klape i co zeby cos widziec bedziesz otwieral

> drzwi?

> Popros kolegow niech ci napisza jak polaczyc to w calosc tak zeby

> dzialalo i na klapie i na drzwiach.

> Wtedy to bedzie wypas ze mucha nie siada.

> Ja nie doradzam bo sie nie znam ale proponuje cos nowego reszta

> nalezy do fachowcow.

> Pozdrawiam

a co tutaj dużo kombinować - wystarczy "-" lampki tylnej połączyć z "-" lampki przedniej i wtedy w momencie otwarcia dowolnych drzwi wszystkie się zapalą ideia.gif

Napisano

> a co tutaj dużo kombinować - wystarczy "-" lampki tylnej połączyć z

> "-" lampki przedniej i wtedy w momencie otwarcia dowolnych drzwi

> wszystkie się zapalą

oczywiście nie odłączając masy idącej od krańcówki w klapie - wszystkie lampki będa ci sie zapalały bez względu na to, czy otworzysz tylko drzwi czy tylko klapę

Napisano

To ja pozwole się wtrącić

Otóż mnie nie świeci wogóle lampka w bagażniku, żarówka jest ok.

Czy może jest osobny bezpiecznik na tylną lampke i na przednią ?? (w zapalniczce też nie działa, w schowku działa)

Napisano

> To ja pozwole się wtrącić

> Otóż mnie nie świeci wogóle lampka w bagażniku, żarówka jest ok.

> Czy może jest osobny bezpiecznik na tylną lampke i na przednią ?? (w

> zapalniczce też nie działa, w schowku działa)

Szkoda, ze nie okresliles jaki masz model. U mnie problem z swieceniem na tlyle spowodowany byl brakiem pina (od masy) w kostce 9-pinowej umieszczonej kolo tylnich swiatel. W kombi F ten pin jest na srodku. Poza tym na poczatek sprawdz czy problemem jest u Ciebie masa czy +. Podepnij na kroto lamke odlaczajc czarny przewod i podpinajac sie na krotko innym przewodem w inne miejsce (sruba, etc). Jesl;i zapali sie lamka, swiadczy, ze plus zyje a masa nie, jesli nic nie pali to na wszelki wypadek zlap mase jeszcze w innym miejscu. Jak tez nie zpaali to problem z plusem. U mnie byl problem z masa.

Co do bezpiecznikow to za oswietlenie wnetrza odpowiedzialny jest jeden i ten sam bezpiecznik. Bylo gdzie opisane na form jaki to bezpiecznik, zajrzyj na odwrotna strone pokrywy bezpiecznikow i znajdziesz symbol.

Co do zapalniczki to moze byc to tez kwestia dobrego styku (dzis u siebie wyminialem zarowke, i na poczatku tez nie palila, trzeba bylo prawidlowo zamocowac ja w uchwycie)

To co do dziela! 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Szkoda, ze nie okresliles jaki masz model. U mnie problem z

> swieceniem na tlyle spowodowany byl brakiem pina (od masy) ....

mam Astre F kombi, kostki nie znalazlem zadnej, ale to masa niedzialala, kabelek łączący włącznik przy klapie niewiadomo gdzie się kończył, i nie chciało mi się ciągnąć nowego aż od klapy, więc pociągnołem nowy kabelek od masy i zamontowałem ręczny włącznik w bagażniku wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.