Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwny smród wachy z rury.Help

Featured Replies

Napisano

Moi drodzy.Pisałem wcześniej. że śmierdzi mi paliwem w aucie.Wtedy miałem jeszcze katalizator. Parę dni temu zdjąłęm kata i owszem cały czas mi śmierdzi ale za to inaczej, bardziej drażniąco. Wybadałem wszystko i stwierdziłem, że w aucie śmierdzi mi jedynie jak mam zamknięte szyby. Gdy je otworze od razu mam smród w kabinie. Stwierdziłem, że ten smród leci z rury wydechowej ale jest strasznie dziwny, jak by pomieszany zapach z rozpuszczalnikiem czy coś takiego. Dziś był u mnie kumpel, który też ma sportowy wydech, też nie mam kata i jak odpala to u niego z rury nie śmierdzi, jest ok. A ja odpalam auto, staje z tyłu i aż mnie wykręca. Co sądzicie? Może coś z mieszanka albo z wtryskami?Może sonda?Podpowiedzcie coś...

Napisano
  • Autor

> oleju nie bierze?

Właśnie nie bierze (chyba). Nigdy nie miałem problemu, zawsze trzymał stan. Teraz zmienilem olej z Mobilla 1 syntetyka na Valvilina syntetyka

Napisano

moze syntetyk to nie jest juz odpowiedni dla niego olej....jaki masz przebieg????jaka lepkosc oleju zapodales??

Napisano

Ja tez bym zmienil olej na semi-syntetic smile.gif i wtedy wachał rurę 270751858-jezyk.gif I nie jakies Mobil1 czy inne drogie syfy tylko srebrny Lotos! raz ze tani , dwa dobry!

Napisano
  • Autor

Jest to syntetyk Valvoline 5W-40 dla silników powyżej 100 tysiecy. Jam mam przejechane 105 tysięcy. Ale w sumie co ma olej do tego, że śmierdzi? Może byc jakaś inna przyczyna? Ja mogę wspawać kata spowrotem ale co to da?

Przed zdjęciem też mi śmierdziało tylko, że inaczej.

Napisano

Witam

To że śmierdzi Ci rozpuszczalnikiem ,to prawdopodobnie wina paliwa. Proponuję zatankowac w innej stacji.

Możesz również sprawdzić stan odprowadzenia obatów z misy (t.z.w odma) miałem kiedyś pękniętą rurke gumową i dziwnie śmierdziało w kabinie.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Napiszcie jeszcze czy w Bravach jest tylko jedna Sonda przed katem czy jeszcze jedna za katem?

Napisano

> Napiszcie jeszcze czy w Bravach jest tylko jedna Sonda przed katem

> czy jeszcze jedna za katem?

U Ciebie jest jedna sonda, umieszczona przed katalizatorem.

Napisano
  • Autor

Dziś zaobserwowałem, że smród jaki mam z wydechu i pozniej jest w calej kabinie jest podobny albo taki sam jak zapach oleju. Bo powąchałem bagnet i poznieij odkrecilem korek od oleju i zapach wydaje mi sie, że był podobny do tego z rrury idzie. Strasznie drażniący. Wydaje mi się również, że ubywa mi płynu chłodzącego. Wycieku nie widzę. Ale jeszcze w lato musiałem dolewać co jakis czas. W sumie jeszcze w lato miałem wymieniony czujnik temperatury i odpowietrzany układ i płynun miałem na maxa a teraz mam minimum. Co o tym sądzicie?

Napisano

Jesli benzyna dostaje sie do oleju, nieszczelne sa pierscienie na ktoryms cylindrze. Zeby to sprawdzic trzeba zmierzyc cisnienie sprezania.

Natomiast jesli przez okres kilku miesiecy ubylo Ci troche plynu chlodniczego, to zadna tragedia. Jesli ubytek bylby widoczny w ciagu kilku dni, wtedy na 99% uszczelka pod glowica jest do wymiany.

Napisano
  • Autor

Dzięki kolego. Mam parę wskazówek od was to już mogę z mechanikiem pogadać. Najgorzej jest jak niewiadomo o co chodzi.A jak ni e wiadomo o co chodzi to penie chodzi o pieniądze i znając życie pewnie wyrzuce znów kase na Bravke.

A jeszcze jedno. Czy usunięcie katalizatora może spowodować taki smród?

Napisano

Po usunieciu kata spaliny moga miec mocniejszy zapach, ale nie az tak jak w twoim przypadku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.