Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z drganiami

Featured Replies

Napisano

Mam mały problem i nie wiem jaka moze być jego przyczyna.Mianowicie auto na biegu jałowym dostaje drgań , które przenoszone są z silnika na karoserię i kierownicę.I oczywiście slychać drgania plastików.Jest to dość uciążliwe.....Poduszki pod silnikiem wyglądają na dobre.Może jakieś pomysły?????? frown.gif

Napisano

> Poduszki pod silnikiem wyglądają na dobre.

Moja babcia na trzy dni przed śmiercią też WYGLĄDAŁA całkiem nieźle wink.gif Poduszki pewnie pamiętają fabrykę a w miarę upływu czasu guma twardnieje i przestaje spelniać swoją rolę - pochłaniać drgania. To że guma nie odlazła od metalu nie oznacza, ze poduszka jest dobra. Niestety jedyny sposób aby sprawdzić stan gumy to wyjąć poduszkę i porównać z nową. smile.gif

Pozdroofka

Napisano

MOze obroty za niskie.... moze nie pali na wszystkie 4 gary ?? (polecam wtedy metode odpinania po 1 kablu od swiec i patrzeniu co sie dzieje - oczywiscie uwaga na wysoki napiecie!!!!)

Andrzej

Napisano

>

> MAm to samo tylko w Vectrze z silnikiem 2.0. Tez poduszki wyglądają na dobre a drgania silnika są odczuwalne w kabinie. Dodatkowo się zwiększają podczas hamowania silnikiem kiedy obroty spadają w okolice 2000 obrotów/minute. Może macie pomysł co to może być...???

pozdrawiam

Bogdan

Napisano

> MAm to samo tylko w Vectrze z silnikiem 2.0. Tez poduszki wyglądają na dobre a drgania silnika są odczuwalne w kabinie. Dodatkowo się zwiększają podczas hamowania silnikiem kiedy obroty spadają w okolice 2000 obrotów/minute. Może macie pomysł co to może być...???

Mam nieodparte wrażenie, że znasz odpowiedź na postawione przez siebie pytanie, ale liczysz, że ktoś poda jakieś magiczne zaklęcie, które usunie drgania wink.gif

Sam wskazujesz na jednoznaczny związek między drganiami silnika (w szerokim pojęciu, bo razem ze skrzynią) a drganiami budy. Drgania nie przenoszą sie bezkontaktowo (pomijając drgania wywołane przez falę akustyczną wink.gif ) a jedyny kontakt jaki ma silnik z budą to właśnie trzy poduszki, których zadaniem jest te drgania wytłumić. Wniosek jest taki do jakiego sam doszedleś ale oddalasz tę myśl od siebie bo to dość kosztowna operacja wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> Mam mały problem i nie wiem jaka moze być jego przyczyna.Mianowicie

> auto na biegu jałowym dostaje drgań , które przenoszone są z

> silnika na karoserię i kierownicę.I oczywiście slychać drgania

> plastików.Jest to dość uciążliwe.....Poduszki pod silnikiem

> wyglądają na dobre.Może jakieś pomysły??????

miałem podobnie - wymieniłem poduchy i jak ręką odjął...

wymieniałem kolejno - na końcu pod skrzynią - i to właśnie ostatnia wymiana przyniosła najlepszy efekt - więc zacznij może od niej - chociaż jak już wymieniać to pewnie najlepeij wszystkie..

Napisano

Nie przejmuj sie ja mam to samo.

Silnik chodzi w miare ładnie, na wszystkie cylindry a budą trzesie jakbym starym dieslem jeździł.

Stwierdzenie 3 mechaników u mnie - PODUSZKI pod silnikiem i skrzynią sciana.gif

Wymieniam na początku listopada razem z pompa wspomagania.

Ile kosztują poduszki???????

I Ile może mechanior zgarnąć za wymiane razem z pompą confused.gif

Napisano
  • Autor

No dobrze....Jest to wina poduszki.Tylko czy jest jakiś sposób żeby wiedzieć która z 3? Może inaczej , która najcześciej "leci"?Wymieniłem tą największą z tyłu.Zero poprawy....... confused.gif

Napisano

> No dobrze....Jest to wina poduszki.Tylko czy jest jakiś sposób żeby

> wiedzieć która z 3? Może inaczej , która najcześciej

> "leci"?Wymieniłem tą największą z tyłu.Zero poprawy.......

Właśnie podobno dwie najbardziej idą - z tyłu (masz już za sobą tą wymiane) i pod skrzynią.

Na twoim miejscu wymieniłbym już i tą trzecią - jedna robota a koszt niewiele większy smile.gifwink.gif

I spokój oraz zero buczenia yay.gif

ojjjjj jak mi sie to marzy icon_rolleyes.giflove.gifslinka.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.