Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyświetlacz (np. TID), czy kazdy ma??

Featured Replies

Napisano

Witam.

Czy ktos z Was spotkał się z Astrą II, która nie ma w ogole TID-a? Więcej, w ogóle nie ma żdnego wyświetlacza!!!! Jest wstawiona zaślepka.

Zastanawiam sie czy były takie modele, czy po prostu jakiś Turek z niemieckiego komisu, chciał zarobić wiecej na tym wyświetlaczu. Podobnie jak na rolecie i prowadnicach, po których zostały tylko otwory, a o radiu juz nie wspomne.

Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam

Napisano

Ciekawe, nie spotkałem się, mam instrukcję od Astry II i tam są opisane różne wyświetlacze, ale nie ma wzmianki, że może nie być... Chyba ktoś wymontował i sprzedał... Sprawdź chociaż, czy masz złącze pod TID-a. Mozna to zrobić bez kłopotliwego odkręcania konsoli środkowej - wystarczy odkręcić schowek (6 wkrętów), wyjąć go i zajrzeć do środka. Po lewej stronie wnęki od dołu do góry w kierunku miejsca na TID idzie wiązka z dokładnie 12 przewodami owinięta samolepną szarą gąbką. Jeśli ją znajdziesz, spróbuj wymacać na jej końcu wtyczkę (bo może ktoś po chamsku odciął).

Jesli masz wiązkę oraz wtyczkę - połowa sukcesu - TID-a można niedrogo kupić uzywanego, ceny od 45-140. Nawet ja takiego mam, w sobotę lub niedzielę wystawiam na sprzedaż na Allegro, więc jak jesteś zainteresowany, daj znać na priv.

Jak wtyk jest odcięty od wiązki, można dorobić w prosty sposób, kwestia lutowania 12 kabelków i zdobycia wtyku (dorzucę "zamiennik wtyku" do TID-a i rozpiszę ci kolory przewodów).

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Pytam, poniewaz coraz bardziej zastanawiam sie, nad zalożeniem MID-a. Dlatego narazie o zakupie TIDa nie mysle. Poprostu chcialem wiedziec, czy mam jakas bardzo uboga wersje Astry, że nawet TIDa nie, ma. A to z pewnościa daloby odpowiedz, czy jest w ogole jakas szansa podlaczenia MIDa.

Kolejne, pytanie, ktore mi przyszlo na mysl, to czy w ogole przy tych silnikach 1,7 DTL z 99 roku byly kiedykolwiek MIDy. Ma ktoś możliwośc sprwawdzenia, czy trzeba w ASO pytać. Slyszalem ze jest jakiś program ze można sprawdzic??

Napisano

Czy montowano to nie wiem. Wiem natomiast, że w sterowniku EDC 15M twojego silnika X17DTL jest specjalny pin 29, na którym jest tzw. sygnał konsumpcji paliwa. Sprawdź, czy masz kabelek na tym pinie i czy pojawiają się tam jakieś napięcia. Jesli tak, to możesz montować MID, jeśli nie... to właściwie nie ma sensu, bo spalania nie pokaże... Nadmieniam, że MID-a do AII baaaardzo trudno zdobyć, wiele osób na niego poluje. Sam czekałem przeszło pół roku... Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.