Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z II-gen. BEDINI

Featured Replies

Napisano

Ostatnio pochwalilem sie na IKL-u wszem i wobec, ze z nieslawnym Bedini nie mam problemow, to teraz sie kajam i mowie, ze juz mam.

Kupilem Lanosa z fabrycznym LPG Bedini, z wsadzona sruba zamiast krokowego od gazu. W ferworze zakupu nie dopytalem sie dlaczego. Nie bylo zle, zrobilem pare kkm bez problemow az zamarzylo mi sie wsadzenie silniczka, ktory dostalem wraz z autem.

Po wlozeniu silniczka, wymianie filterka i regulacji instalki (wczesniej ponoc mieszanka przy uboga troche byla) przez 1 miesiac i jakis 1kkm wszystko bylo OK (specjalnie roznic nie zauwazylem, moze poza lekkim wzrostem spalania w trasce i zmniejszenia w miescie oraz plynniejszej reakcji na pedal gazu).

Wszystko pieknie az do momentu, teraz czasem jest pieknie a czasem feee

Nie zawsze trzyma wolne obroty i gasnie.

Autko potrafi tez w czasie jazdy stracic moc i zaczac szarpac (dokladnie wyglada to tak, ze w pewnym momencie na biegach 4 i 5 wyraznie slabnie, a na nizszych szarpie i narowiscie reaguje na pedal gazu i po zejsciu z obrotow gasnie).

Zdarza sie to w roznych odstepach czasowych, czasem 1x/tydzien, czasem 2x/dzien.

W 10% po takim zgasnieciu i zapaleniu jedzie juz normalnie. W pozostalych przypadkach pomaga reset kompa.

Dzwonilem juz do gaziarza, ktory wkladal silniczek i oczywiscie uslyszalem TTM (o problemach z bledem slyszalem wczesniej), ale sie wkurzylem i mowie mu, ze moze sobie miec co chce aby mi wczasie jazdy nie zdychal. Nie wywala mi przy tym CHECKa. Kazal wiec mi przyjechac to popatrzy.

Oczywiscie przy wkladaniu liczac sie z tym, ze moga byc problemy (po cos ktos ta srube wstawil w koncu) kazalem mu sprawdzic wszystko i twierdzil, ze silniczek jest sprawny, sonda tez i parownik jeszcze pozyje.

Bede wielce wdzieczny jak znajdzie sie jakas madra glowa i cos poradzi malo kumatemu koledze.

Sorki, ze sie troche rozpisalem ale staralem sie opisac sytuacje najlepiej jak umialem.

Napisano

trochę wróżenie z fusów, trzeba by podglądnąć jakimś testerkiem sygnał z sondy lambda jaka jest mieszanka gdy zaczyna fiksować. A może to coś z zapłonem, świeczki, kable?

Napisano
  • Autor

> trochę wróżenie z fusów, trzeba by podglądnąć jakimś testerkiem

> sygnał z sondy lambda jaka jest mieszanka gdy zaczyna fiksować.

> A może to coś z zapłonem, świeczki, kable?

Swieczki i przewody nowe.

Myslalem o walnietym krokowcu albo centralce skoro ze sruba wszystko gralo.

Niestety nie bardzo mam mozliwosc testowania tego badziewia w trakcie jazdy jak sie kopac zaczyna, no chyba ze w trakcie tych objawow probowac trzymac go na obrotach i dotrzec do gazownika.

Napisano

> Swieczki i przewody nowe.

> Myslalem o walnietym krokowcu albo centralce skoro ze sruba wszystko

> gralo.

> Niestety nie bardzo mam mozliwosc testowania tego badziewia w trakcie

> jazdy jak sie kopac zaczyna, no chyba ze w trakcie tych objawow

> probowac trzymac go na obrotach i dotrzec do gazownika.

wg mnie przyczyna jest niezależna od krokowca , sam pisałeś że przez pewien czas jeździło dobrze, może elektryka nawala i emulator popuszcza wtryskiwacze? Bez jakiś pomiarów będziemy sobie tak gdybać bo przyczyn dających podobne objawy będzie sporo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.