Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

linka sprzegla poszla sobie na spacer...

Featured Replies

Napisano

...i juz nie wrocila zlosnik.gif Nowa w ASO 116pln, zamiennik poza ASO 53pln (cena jak dla mnie). Inna kwestia to jej zywotnosc. Moj ojciec w palio doswiadczyl podobnej sytuacji, z tym ze przy ok 100kkm. U mnie licznik km wskazuje troche wiecej ale mimo wszystko troche wczesnie padaja (tak mi sie zdaje..). Nie wiem ilu z Was mialo ta niespodziewajke w aucie ale jakos sobie nie przypominam postow o podobnej tematyce. Czyzbym mial pecha ? Tak czy inaczej, fajnie odpala sie auto na biegu biglaugh.gif

Napisano

Komuś już się to przytrafiło na kąciku, ale raczej to rzadkość. U mnie ponad 200 kkm i linka fabryczna i mam nadzieję, że tak pozostanie.

Napisano

Moje sprzeglo ciezko chodzilo. Po zakupie auta wymienilem linke (na zamiennik, tylko takie byly u mnie). Strzelila po 10kkm. Pekl plastik do mocowania przy pedale. W tej chwili mam oryginal z ASO i na razie bez klopotow.

Napisano

> Komuś już się to przytrafiło na kąciku, ale raczej to rzadkość. U

> mnie ponad 200 kkm i linka fabryczna i mam nadzieję, że tak

> pozostanie.

Mi sie to przydarzyło w wakacje zlosnik2.gif przetarła sie tutaj na wejściu w podłogę, wsumie juz dzień wcześniej cos czułem że biegi słabo wchodzą - czyli nie wysprzegla sie dobrze bo kilka drucików linki juz pękło, na drugi dzień pękła całość, chyba oryginalna była przebieg niecałe 180kkm, kupiłem zamiennik firmy jak dobrze pamietam LINEX Polska firma podjaże z Częstochowy, koszt wlasnie jakies 55zł, i to pełen komplet linka z pancerzem i wszystkimi plastikami,podkładkami itp. pasowała idealnie ale u mnie (w 1.8) strasznie trzeba się namęczyć żeby ją wsadzić. Aha jak będziesz zakładał to polecam dobrze wlej jakiegoś oleju do niej w pancerz - będzie lepiej chodzić choć niby linka jest w jakiejs koszulce teflonowej ale takie nasmarownie duzo pomaga chodzi leciutko wtedy.

Napisano

mi ostatnio strzeliła i to jeszcze 120 km od domu wiec nie było wyjscia była tylko jakas włoska za 75zł.Przejechane mam 136 tys km.Mam nadzieje ze bedzie dobra i nie strzeli po 10tys km 270751858-jezyk.gif

Napisano

Nie wiem ilu z Was mialo

> ta niespodziewajke w aucie ale jakos sobie nie przypominam

> postow o podobnej tematyce. Czyzbym mial pecha ?

Mojemu znajomemu rocznik 2001 padła przy 40 tyś ale on jeździ praktycznie tylko po mieście I tu bym widział powód szybszego padania tego ustrojstwa - więcej deptania i wajchowania lewarkiem

Tak czy

> inaczej, fajnie odpala sie auto na biegu

Może fajnie ale i niebezpiecznie

Napisano

Po zakupie Bravo tydzień po chyba padła mi też... pękło jej się...

Napisano

> postow o podobnej tematyce. Czyzbym mial pecha ? Tak czy

No chyba bałbym się o pasek!!! Chyba że się mylę ale nie ryzykowałbym odpalenia na biegu frown.gif

Napisano

> ...i juz nie wrocila Nowa w ASO 116pln, zamiennik poza ASO 53pln

> (cena jak dla mnie). Inna kwestia to jej zywotnosc. Moj ojciec w

> palio doswiadczyl podobnej sytuacji, z tym ze przy ok 100kkm. U

> mnie licznik km wskazuje troche wiecej ale mimo wszystko troche

> wczesnie padaja (tak mi sie zdaje..). Nie wiem ilu z Was mialo

> ta niespodziewajke w aucie ale jakos sobie nie przypominam

> postow o podobnej tematyce. Czyzbym mial pecha ? Tak czy

Mi w maryśce fabryczna szczeliła po 70kk! fakt że auto jeżdzone prawie wyłącznie po mieście....załozyłem zamiennik i jak na razie 30kk przejechałem palacz.gif

Napisano

Mi tez strzeliła przy 80 kkm. Założyłem zamiennik ale musiał być wadliwy bo poddał się po 3 tyg. Wymienili go bez problemu na gwarancji i śmiga bez problemu już prawie 2 lata. Dodam że 90% to jazda po mieście.

Napisano

Moja wytrzymała ok 90kkm jazdy miejskiej, tzn pekł ten plastik przy pedale (normalnie włoska myśl techniczna mnie momentami załamuje crazy.gif) Dorobiłem na wzór metalowy uchwyt i chodzi bez problemu juz ponad 20kkm waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Najpierw wytlumacze sie skad to toczenie sie na rozruszniku. Stanalem niefortunnie na zakrecie, ulicy waskiej i otoczonej kraweznikami, a ze bylem sam nie dalbym rady wtoczyc go pod kraweznik skromny.gif

No to temat linka. Nowa jest firmy ADRIAUTO - ma ktos takowa ? Po jej montazu dobna kobieta mialaby problem z wcisnieciem pedalu. Jazda stala sie dyskomfortem. Poczekam kilka dni ale jesli nic sie nie zmieni, jade do warsztatu - moze cos schrzanili. Nie odpusze bynajmniej... A sadzilem wrecz, ze bedzie lzej chodzila angryfire.gif

Napisano
Ponad 152kkm i linka jeszcze oryginal normalnie yikes.gifzlosnik.gif
Napisano
  • Autor

Wcisniecie do niej oleju zalatwilo sprawe. Teraz chodzi az za lekko. Efektu od razu nie bylo. Kilkanascie km i jest baaardzo SI ok.gif To tyle w tym temacie, dziekuje za uwage zlosnik.gif

Napisano

> Wcisniecie do niej oleju zalatwilo sprawe. Teraz chodzi az za lekko.

> Efektu od razu nie bylo. Kilkanascie km i jest baaardzo SI To

> tyle w tym temacie, dziekuje za uwage

Przecież na samym początku napisałem CI zebyś nasmarował/wlał oleju do środka tuk.gif

Napisano
  • Autor

Czytalem i tak tez poradzilem w warsztacie, dzieki ok.gif Nasmarowali i teraz jest cacy ze ho ho claps.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.