Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

chłodnica i co jeszcze??

Featured Replies

Napisano

Oto mój przypadek. Jadę dzisiaj spokojnie do pracy a tu samochód nie jedzie jak się należy, gaśnie, szarpie, no kicha. Jakos dojechałem. Zaglądam pod maskę, dotykam a tam odporowacz gazu (nie wiem jak się to nazywa) zimny. Zaglądam do płynu chłodzącego a tam sucho jak na pustyni. Co mam dalej zrobić?? Idę teraz dolać wody do chłodnicy bo przecież jakoś wrócić muszę. Ale czego mam się najgorszego spodziewać?? No i od czego zacząć lookanie?? niewiem.gif

Napisano

Po pierwsze, to nie nalewaj zimnego chlodziwa do rozgrzanego silnika (ale przypuszczam, ze o tym wiesz).

Jezeli nie masz gdzies wycieku (po zalaniu nowym plynem/woda uruchom silnik i obserwuj czy pod samochodem nie pojawia sie kaluza), to niestety prawdopodobnie masz do wymiany uszczelke pod glowica.

Napisano
  • Autor

Zahlądałem. Kapie gdzieś nad filtrem oleju. Co to znaczy?? Uszczelka pod głowicą?? Wymienie sam a jak tak to jak?? I ile ona kosztuje??

Napisano

> Zahlądałem. Kapie gdzieś nad filtrem oleju. Co to znaczy?? Uszczelka

> pod głowicą?? Wymienie sam a jak tak to jak?? I ile ona

> kosztuje??

20.GIF

Możliwe, że poszedł przewód przy pompie wody. Tam gdzie mówisz jest pompa. Może wystarczy zmienić opaskę?

Napisano
  • Autor

Fajnie by było.

Napisano

> Zahlądałem. Kapie gdzieś nad filtrem oleju. Co to znaczy??

Moga byc dwie mozliwosci. Uszkodzona pompa wodna lub (co bardziej prawdopodobne) uszczelniacz miedzy pompa wodna a metalowa rura dochodzaca do pompy. Zdaje sie, ze te dwa elementy sa polaczone tylko na wcisk, a polaczenie uszczelnia oring. Ja nigdy tego nie przerabialem, ale wiem ze bylo na forum.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.