Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sportowy wydech do UNO

Featured Replies

Napisano

Witajcie mam pytanko!! Chciałbym założyć jakiś sportowy wydeszek do uno ale nie wiem jaki myślałem nad pojedyńczym Ulterem ale jedni mi mówia że bedzie bardzo głośno a drudzy że cicho. Wiem że to głupie ale ja bym wolał żeby wydech był raczej cichy...zalezy mi głównie na wyglącie i trochę lepszym przyśpieszeniu. PS. myslalem tu oczywiście żeby wywalić stary wydech całkiem i wsadzić strumiennice w obudowie katalizatora i potem na końcu ulter. Co wy na to???? poradźcie cos !!! confused.gif

Napisano

Coż, doskonale wiem o co Ci chodzi ale tez muszę Ci powiedzieć, że błądzisz. Nie ma wydechu Ultera _do_ Uno. Ulter robi wielkie przelotowe puchy z lśniącymi końcówkami, które powodują, że drżą szyby w domach przy drodze. Jednak na tym kończy się już rola Ulter'a.

Jeśli chcesz coś co by ładnie "mruczało" i polepszyło osiągi to celuj w produkty Michael-tuning. Mówi się, że są kiepsko dopracowane, tzn. dopasowane ale tak na prawdę to chyba jedyne wydechy na polskim rynku przeznaczone m.in. do Uno. Po za tym ich cena jest rozsądna, a jak wiadomo inwestowanie tysięcy złotych w sam końcowy tłumik do Fiata Uno jest po prostu nierozsądne.

wpisz w wyszukiwarce "michael tuning" - możesz także poszukać ich wydechów w sklepach D&W na centomani czytałem, że często można u nich trafić przecenionego michael'a ponieważ większość klientów tych sklepów celuje w wydechu bardziej przypominające rynny.

Napisano

> Jeśli chcesz coś co by ładnie "mruczało" i polepszyło osiągi to celuj

> w produkty Michael-tuning. Mówi się, że są kiepsko dopracowane,

> tzn. dopasowane ale tak na prawdę to chyba jedyne wydechy na

> polskim rynku przeznaczone m.in. do Uno. Po za tym ich cena jest

> rozsądna, a jak wiadomo inwestowanie tysięcy złotych w sam

> końcowy tłumik do Fiata Uno jest po prostu nierozsądne.

Ja mam zamontowany w swoim uniaku tłumik michaela i strumienice - jak dla mnie efekt waytogo.gif - nio ale dla niektórych może być za głośno - kwestia gustu i słuchu zlosnik.gif

Napisano

> Ja mam tłumik od 125p za 35zł i jest super

ciekawe rozwiązanie waytogo.gif - jestem ciekaw jak mruczy smile.gif

Napisano

mam uniwersalna puche ultera + koncowke ultera.

samochod ma nieznacznie lepsze przyspieszenie.

na tym wydechu trzeba jednak umiec jezdzic. jak ludzie zaczynaja sie za toba ogldac, to znaczy, ze nalezy wrzucic kolejny bieg. smile.gif

moi rodzicie powiedzieli, ze ocipialem zakladajac sportowy wydech ...mnie sie podoba. smile.gif

Napisano

Ile taka przyjemnosc kosztuje ? smile.gif

Napisano

> Ile taka przyjemnosc kosztuje ?

zakladalem w tym miesiacu, ale przyznam, ze juz nie pamietam - za duzo napraw parcha w ostatnim okresie.

chyba lekko powzyej 320 pln.

Napisano

> Witajcie mam pytanko!! Chciałbym założyć jakiś sportowy wydeszek do

> uno ale nie wiem jaki myślałem nad pojedyńczym Ulterem ale jedni

> mi mówia że bedzie bardzo głośno a drudzy że cicho. Wiem że to

> głupie ale ja bym wolał żeby wydech był raczej cichy...zalezy mi

> głównie na wyglącie i trochę lepszym przyśpieszeniu. PS.

> myslalem tu oczywiście żeby wywalić stary wydech całkiem i

> wsadzić strumiennice w obudowie katalizatora i potem na końcu

> ulter. Co wy na to???? poradźcie cos !!!

Zacznijmy od tego ze efektu przy twoim silniku raczej nie spodziewaj zbyt wielkiego.

Nawet zmierzony przyrost 1-5km to przy tak małej mocy silnika błąd hamowni i tyle.

Jak już robić to cały od kolektora po ostatni tłumik i nie u miecia w garaży tylko wyliczony przez specjalistów itd

to tyle co moge powiedzieć a jezeli zależy ci tylko na mruczeniu to koncówka z dużą puszką co by nie był za głośny i fi 80mm max

Napisano

> ja mam ultera z pojednyncza koncówka i jak dla mnie jest

dobrze ze trafilem na tego posta:) bo wlasnie we wtorek jade zakladac do mojego Uniaka jakiegos "wyjca" smile.gif widzialem wlasnie fajnego ulterka za 220 + 100 zamontowanie. Ja osobiscie lubie jak mi cos tam buczy:) qmpel ma ulterka i jest to przyjemne brzmienie:)

Napisano
  • Autor

> fotken:

Hej kolego a jaki masz model ultera????? i czy wstawiałeś całość na nowo czy przerabiałeś stary wydech??? Np. ucinając za tłumnikiem i wstawiając ultera czy wywalałes stary tłumnik ??

Napisano

> Hej kolego a jaki masz model ultera????? i czy wstawiałeś całość na

> nowo czy przerabiałeś stary wydech??? Np. ucinając za tłumnikiem

> i wstawiając ultera czy wywalałes stary tłumnik ??

numer katalogowy tlumika - "unierwsalny" + koncowka smile.gif

nie ma dedykowanego ultera do uniaka.

stary tlumik odpadl, wiec nie musialem wycinalem. smile.gif

ale oczywiscie nalezalo by wyciac stary.

Napisano

proponuje strumienice MICHAELa i tlumik przelotowy np. KM V-Tech - sprawuje się bardzo ladnie

Napisano

ulter jest niepokonany, poniewaz oprocz fajnego brzmienia ma jeszcze jedna wazna zalete

jesli jedziesz spokojnie i nie przeciagasz obrotow jest praktycznie nieslyszalny w srodku - lekko mruczy waytogo.gif

ale jak dasz buta w podloge lub redukujesz to sie dopiero zaczyna jazda devil.giffood.gif

ehh... wspomnienia buu.gif

polecam ulterka z czystym sumieniem ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.