Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Glosniej po przegladzie???

Featured Replies

Napisano

Niedawno mialem przeglad w serwisie autka po 2 latach tak naprawde wymienili filtr oleju , pylkowy, sprawdzili costam ponoc i wsjo.... ponoc filtr powietrza jest oki wiec nie wymieniali tak samo i plyny ...ze niby byly sprawdzone i ze spoko jeden sezon jeszcze moge pomykac....powiedzmy ze wieze:)

Ale w czym innym sek mianowicie sek w tym ze wydaje mi sie i mojej malzowince ze jest glosniej jakby z lewej strony....czy mogli by cos wyjac usunac tak by bylo glosniej...w serwisie stwierdzili ze wsjo oki i nic nie slysza roznicy....no ale co maja powiedziec leszcze przeciez bata na siebie nie ukreca sick.gif...

Pozdrawiam

Napisano

> czy mogli by

> cos wyjac usunac tak by bylo glosniej...

Jeśli wyciągali filtr powietrza (w teorii tak - bo niby sprawdzali) - to mogli go źle założyć i w takiej sytuacji będzie w czasie jazdy wyraźnie głośniej, szczególnie przy przyspieszaniu...

Napisano

imo filtr powinno sie wymianeiac po przebiegu a nie na podstawie oceny czy dobrze wyglada, musialbys cos wiecej napisac na temat rodzaju tego dzwieku, w ciagu ostatniego tygodnia temp. spadla o prawie 15stC wiec opony na pewno wydaja inny dzwiek - moze to to?

Napisano

W ubiegłym roku robiłem przegląd przed zimą i coś mi się zdawało , że autko na zimnym silniku jakoś głośniej mruczy... Posprawdzałem filtr powietrza ( tak mi zasugerowano, ale niby wszystko ok było. Sprawę olałem. Potem zapomniałem o tym... Teraz od dwóch dni jest poniżej 0C i silnik znów jakby głośniej mruczał jak nie rozgrzany jest. To pewnia zima , a nie wina przegladu.

Napisano

A moze cosik sie dzieje z ukladem wydechowym????

Jakas dziurka w tlumiku hmm.gif

Napisano

> imo filtr powinno sie wymianeiac po przebiegu a nie na podstawie

> oceny czy dobrze wyglada

Nie wiem dlaczego, ale ostatnimi czasy serwisy autoryzowane (i to nie jeden - podobne opinie słyszałem w trzech, więc coś jest na rzeczy) jakoś tak niechętnie właśnie wymieniają filtr powietrza - spotkałem się wręcz z pomysłami polegającymi na wyjęciu, przedmuchaniu sprężonym powietrzem i ponownym montażu tego samego filtra (co biorąc pod uwagę niewielką cenę filtra i to, jak kłopotliwe jest w JTD jego wyjęcie, jest już chyba zupełnie bez sensu).

Ja wymieniam filtr co 10 kkm - ponoć wystarczyłoby co 60 (tylko co na to przepływomierz zlosnik.gif), a w wersjach benzynowych podobno "bez problemu" da się przejechać na jednym filtrze nawet i 100 kkm. zlosnik.gif Może i się da... hehe.gif

Napisano
  • Autor

> imo filtr powinno sie wymianeiac po przebiegu a nie na podstawie

> oceny czy dobrze wyglada, musialbys cos wiecej napisac na temat

> rodzaju tego dzwieku, w ciagu ostatniego tygodnia temp. spadla o

> prawie 15stC wiec opony na pewno wydaja inny dzwiek - moze to

> to?

...wiec filtr dzis wymienilem osobiscie stwierdzilem ze 36 zl to nie majatek a Stylon bedzie lepiej oddychal tymbardziej ze od kilku dni oddycha z gazem:)...ale problem dzwieku dotyczy jeszce okresu bez LPG i kiedy bylo cieplej i kiedy to stalem na postoju

niewiem poprostu niewiem..... crazy.gif

Napisano

> ale problem dzwieku dotyczy jeszce

> okresu bez LPG i kiedy bylo cieplej i kiedy to stalem na postoju

> niewiem poprostu niewiem.....

Ale teraz dalej jest głośniej? Napisz coś więcej - jakiego rodzaju jest to dźwięk, czy głośniej jest cały czas czy tylko w pewnych momentach, itd. hmm.gif

Na pewno zdalnie nikt Ci tego nie zdiagnozuje na 100%, ale może jakiś bardziej konkretny opis przypomni komuś jakiś podobny problem? Lepiej mieć dwie-trzy potencjalnie prawdopodobne hipotezy do sprawdzenia, niż nie mieć nic. ok.gifzlosnik.gif

Napisano

i jak sie sprawuje z LPG ten silnik? Jak z moca i spalaniem?

proszę napisz bo ciągle sie zastanawiam czy zakładać.

niewiem.gif

Napisano

> problemu" da się przejechać na jednym filtrze nawet i 100 kkm.

> Może i się da...

z takimi warsztatmi co przedmuchuja to ja nie wspolpracuje, co do tego co mozna to granice glupoty mozna dosc daleko przeciagac, auta sa projektowane z prenym zapasem i co niektorym sie napewno uda; podepne sie pod wielokrotnie przytoczona zasade - skoro stac cie bylo na wydanie 60kPLN na auto nie oszczedzaj 30PLN na filtr powietrza - to jest chore (zeby nie bylo - MOIM ZDANIEM)

Napisano
  • Autor

> i jak sie sprawuje z LPG ten silnik? Jak z moca i spalaniem?

> proszę napisz bo ciągle sie zastanawiam czy zakładać.

jak narazie jezdzi oki w porownaniu z lpg co mialem w punto to jest napewno 100% lepsze.... bo sekwencja... a co do spalania odpowiem niebawem jak sie sytuacja unormuje pojade na druga regulacje ale chyba warto...co do mocy moge powiedziec ...niewidac roznicy a skoro nie widac to po co przeplacac???? palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.