Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Glośniki-muszę się pochwalić :)

Featured Replies

Napisano

witam

Dziś zmieniłem głośniki z przodu, przy okazji wygłuszyłem drzwi.

Kiedyś pisałem, że zmieniam na takie:

http://www.allegro.pl/item138616864_woofery_do_drzwi_astra_vectra_omega_calibra.html

i pisałem, że jest lepiej niż z oryginalnymi. Ostatnio dostałem od brata takie cudeńka:

http://www.allegro.pl/item136846225_hertz_esk_165_nowy_komplet_audiofilskie_brzmienie.html

i te są o niebo lepsze. Z tyłu mam też hertze, ale hv165+zwrotnice+jakieś wysokotonowe hertza.

Teraz jest na prawde extra. iedziałem, że wygłuszenie pomaga, ale nie, że aż tak. Bas jest czysty i bez żadnych brzęczeń

Pozdrawiam i polecam taki zestaw każdemu, kto się zastanawia nad zmianą głośników i lubi czyste brzmienie

Napisano

> witam

> Dziś zmieniłem głośniki z przodu, przy okazji wygłuszyłem drzwi.

> Kiedyś pisałem, że zmieniam na takie:

> http://www.allegro.pl/item138616864_woofery_do_drzwi_astra_vectra_omega_calibra.html

> i pisałem, że jest lepiej niż z oryginalnymi. Ostatnio dostałem od

> brata takie cudeńka:

> http://www.allegro.pl/item136846225_hertz_esk_165_nowy_komplet_audiofilskie_brzmienie.html

> i te są o niebo lepsze. Z tyłu mam też hertze, ale

> hv165+zwrotnice+jakieś wysokotonowe hertza.

> Teraz jest na prawde extra. iedziałem, że wygłuszenie pomaga, ale

> nie, że aż tak. Bas jest czysty i bez żadnych brzęczeń

> Pozdrawiam i polecam taki zestaw każdemu, kto się zastanawia nad

> zmianą głośników i lubi czyste brzmienie

No fajne, fajne...

A czym kolega wygluszal i czy duzo jest z tym roboty? To sie przykleja zamiast tej folii czy do drzwi w srodku, do tego metalu? Chyba tez sobie wyglusze...

Napisano

no za taką cenę to muszą grać. Osobiście nie wydałbym tyle kasy na audio ale jeden zbiera znaczki a drugi inwestuje w samochód. palacz.gif

Napisano

a jeszcze jedno pytanie do autora postu:

A te DAXy ładnie grały? Jak bym jeszcze wygłuszył drzwi.

Napisano

> witam

> Dziś zmieniłem głośniki z przodu, przy okazji wygłuszyłem drzwi.

> Kiedyś pisałem, że zmieniam na takie:

> http://www.allegro.pl/item138616864_woofery_do_drzwi_astra_vectra_omega_calibra.html

> i pisałem, że jest lepiej niż z oryginalnymi. Ostatnio dostałem od

> brata takie cudeńka:

> http://www.allegro.pl/item136846225_hertz_esk_165_nowy_komplet_audiofilskie_brzmienie.html

> i te są o niebo lepsze. Z tyłu mam też hertze, ale

> hv165+zwrotnice+jakieś wysokotonowe hertza.

> Teraz jest na prawde extra. iedziałem, że wygłuszenie pomaga, ale

> nie, że aż tak. Bas jest czysty i bez żadnych brzęczeń

> Pozdrawiam i polecam taki zestaw każdemu, kto się zastanawia nad

> zmianą głośników i lubi czyste brzmienie

Mam w drzwiach glosniki pioneera.Ciekaw jestem czy te Twoje lepiej zagraja...Wygluszenie to podstawa.Osobiscie wygluszylem drzwi i caly sufit wink.gifCiszej,sztywniej i co wazne sprzecik lepiej sie slucha cool.gif

Napisano
  • Autor

> No fajne, fajne...

> A czym kolega wygluszal i czy duzo jest z tym roboty? To sie

> przykleja zamiast tej folii czy do drzwi w srodku, do tego

> metalu? Chyba tez sobie wyglusze...

Wygłuszałem matami bitumicznymi po 3pln za szt. z allegro. Ładnie sie układają. Najważniejsze jest zeby wygłuszyć boczek, druga strona jest mniej ważna ale to też zrobiłem.

Te DAX'y są cienki, może głośniej grają od standardów co miałem, ale z nowu jak chciałem cicho, to standard był lepszy, a teraz jest niepowównywalnie lepiej. Jak koś ma standardowe, to nie warto zmieniać na daxy, chyba, że cały czas słucha sie głośno. Tyle dobrego, że zostały mi dystanse.

Napisano

> Teraz jest na prawde extra.

Podłącz je pod jakiś wzmacniacz, to wtedy dopiero zobaczysz co potrafią ok.gif

Napisano

> A te DAXy ładnie grały? Jak bym jeszcze wygłuszył drzwi.

Nie warto wyrzucać kasy na takie badziewie, wygłusz drzwi, a będzie lepiej już na seryjnych głośnikach ok.gif

Napisano

> Mam w drzwiach glosniki pioneera.Ciekaw jestem czy te Twoje lepiej

> zagraja...

Raczej na pewno, Hertz to jakby "klasa wyżej" cool.gif

Napisano
  • Autor

> Podłącz je pod jakiś wzmacniacz, to wtedy dopiero zobaczysz co

> potrafią

Nie ma takiej potrzeby. Mam radyjko 4x45 do tego pożądny kondensator na prawde porządnie to gra. Jeszcze muszę jakoś zabudować tylne głośniki od strony bagażnika, bo jestnie wygłuszony i cały dzwięk się rozprasza (nie jest tak źle, ale może być lepiej). Nie mam na razie na to pomysłu, a głośniki tam są nawet lepsze niz te przednie.

Napisano

mogłbys dac namiar lub linka do gosci od mat po te 3 zety z allegro

Napisano

> Nie ma takiej potrzeby. Mam radyjko 4x45 do tego pożądny kondensator

> na prawde porządnie to gra. Jeszcze muszę jakoś zabudować tylne

> głośniki od strony bagażnika, bo jestnie wygłuszony i cały

> dzwięk się rozprasza (nie jest tak źle, ale może być lepiej).

> Nie mam na razie na to pomysłu, a głośniki tam są nawet lepsze

> niz te przednie.

O ile się zmieszczą w drzwi to można by je podmienić miejscami bo te wooferki od HSK to już bardzo przyzwoity sprzęt. Z zabudowaniem ich od spodu to też dobry pomysł, tyle że może być technicznie trudny do wykonania, no chyba że masz uzdolnienia w budowaniu tego typu konstrukcji smile.gif

A że nie potrzeba wzmacniacza? Ojjj okrutnie się mylisz..! Nie twierdze że gra "nieporządnie" ale Twoje radio realnej mocy rms(a nie marketingowej "wydumki wziętej z kosmosu") może oddać jakieś 4x ~10-12W, a te głośniki są przeznaczone dla mocy nawet ok.100W więc "rozwiną skrzydła" dopiero pod wzmacniaczem.. jak masz możliwość to pożycz od kogoś i sobie podłącz, na pewno będziesz zaskoczony jak wiele można jeszcze z nich wyciągnąć i wtedy już na pewno nie będziesz miał wątpliwości ok.gif

Napisano

> Wygłuszałem matami bitumicznymi po 3pln za szt. z allegro.

No to tylko czekać na przyjście lata. Jak się dach nagrzeje, to będziesz miał niezły smrodek hehe.gif Piękna woń asfaltu smile.gif

Napisano
  • Autor

> mogłbys dac namiar lub linka do gosci od mat po te 3 zety z

> allegro

http://www.allegro.pl/item138568521_kazde_auto_ciche_jak_lexus_maty_wygluszajace_.html

To takie maty mam w astrez. Wybrałem je ze względu za cenę i wagę. Teraz jest zimno i trezba je dobrze podgrzewać, ale jak ktoś ma ogrzwany garaż to nie będzie problemu.

Co do wzmaczniacza to myślałem nad tym wcześniej, ale po założeniu kondensatorka sporo się u mnie poprawiło i na razie nie chcę więcej inwestować, bo radio gra wystarczająco jak dla mnie (pewnie do czasu aż się przyzwyczaję). Radyjko to alpina całkiem nowa ( dokładnie rok ma) i ja raczej głośno nie słucham (czasami podgłosze) i chodzi mi raczej, żeby przy średnim natężeniu dzwięku wszystko grało czysto.

Napisano

> No to tylko czekać na przyjście lata. Jak się dach nagrzeje, to

> będziesz miał niezły smrodek Piękna woń asfaltu

Mam zrobione wygluszenie matami i nic latem nie smierdzi!A w te lato niezle palilo wink.gif

Napisano
  • Autor

> No to tylko czekać na przyjście lata. Jak się dach nagrzeje, to

> będziesz miał niezły smrodek Piękna woń asfaltu

Gdyby miało śmierdzieć, to bym coś poczuł podczas nagrzewania przy przyklejaniu, a ja nic nie czułem.

Napisano

> Gdyby miało śmierdzieć, to bym coś poczuł podczas nagrzewania przy

> przyklejaniu, a ja nic nie czułem.

Katar? wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.