Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mokro

Featured Replies

Napisano

Dziś unisłem wykładzinę pod nogami kierowcy. Jest pod nią taka pianka i pod nią jest wilgotno. Dziwna sprawa, bo podłoga jest cała, niedawno była konserwowana i nie zauważyłem żadnych ubytwów, nawet rdzy nie było. Nie jest to też płyn z nagrzewnicy.

Kształt podłogi jest taki, jakby były tam rowki na wedę i w najniższym punkcie jest jakby dołek z malutką dziurką. Możliwe, że producent wymyślił to, żeby ewentualnie woda tamtędy ściekała na zewnątrz???

Napisano

Może zle zamontowana osłona podszybia albo uszczelka szyby. A co do tego otworka jezeli myslisz o tym co ja(w podłodzie na wysokosci srodkowego słupka) to jest on do sciekania wody

Napisano
  • Autor

> Może zle zamontowana osłona podszybia albo uszczelka szyby. A co do

> tego otworka jezeli myslisz o tym co ja(w podłodzie na wysokosci

> srodkowego słupka) to jest on do sciekania wody

Dokładnie o to mi chodzi. Możliwe, żeby przez ten otworek woda dostała sie do środka??

A nie mam pojęcia jak woda z pod szyby lecieć może w okolice fotela kierowcy. Musze dokładniej to obejrzeć. Najbardziej mokro jest zaraz koło tej dziurki

Napisano

> Możliwe, żeby przez ten otworek woda

> dostała sie do środka??

Odsyłam do manualu o parowaniu szyb wink.gif:

Quote:

6. W podłodze kabiny są otwory konserwacyjne. Powinny być zatkane korkami. Jeżeli nie ma korków, woda spod auta dostaje się do kabiny mocząc dywaniki od spodu.

> A nie mam pojęcia jak woda z pod szyby lecieć może w okolice fotela

> kierowcy.

Ja wiem wink.gif Cytat z manuala:

Quote:

3. Woda może dostawać się do wnętrza poprzez nieszczelną przednią szybę. Szyba przyklejona jest do karoserii klejem i w zależności od staranności montera możemy mieć problem. Woda wpływając przez nieszczelność w kleju będzie spływała w kierunku przegrody silnika i po jej wewnętrznej stronie do kabiny. Jeżeli będzie jej dużo - znajdzie się na dywanikach i łatwo ją wykryjemy. Jeżeli będzie jej mało - do dywaników nie doleci ale zwilży blachę przegrody pod deską, będzie parować w temperaturze kabiny a powstała para podniesie wilgotność powietrza, z którą właśnie walczymy. Aby przekonać się czy szyba nie cieknie nie trzeba zwalać deski. Wystarczy wziąć kartkę papieru i po deszczu (myciu) wkładać ją na całej długości szyby jak najgłębiej między szybę a deskę. Jeżeli papier będzie mokry mamy nieszczelną szybę.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

boje_sie.gifwaytogo.gifbow.gifbow.gifbow.gif wielkie dzieki, musze posprawdzać teraz wszystko, bo nie ciekawie na mrozy tak auto wysytawic

wielkie dzieki 20.GIF20.GIF20.GIF

Napisano
  • Autor

Mam jeszcze pytanie:

Czy ma może ktoś link lub skan jakiś, opis itd, odnośnie tego, gdzie znajdują sie te otory technoligiczne w astrze F???

Musze wszystkie popsprawdzać, bo jak jedem przepuszcza, to inne też mogą, a nie chce syfu i grzybów w samochodzie.

Proszę pomóżcie crazy.gifcrazy.gifcrazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.