Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przeciekające relingi

Featured Replies

Napisano

mam opelka astrę z 1997r. sprowadziłem ją na z Belgii w tym roku. po pierwszych intensywnych opadach deszczu a teraz także śniegu stwierdziłem mokrą podsufitkę w okolicy mocowania relingu,po prawej stronie nad fotelem pasażera.mam szyberdach ale jest szczelny .mam pytanie czy ktoś wie gdzie w Lublinie mogę rozwiązać ten problem? oczywiście można samemu ale nie mam na to warunków.

opel astra caravan 1.7td

Napisano

albo leci w miejscu mocowania relingu do dachu albo puscilo uszczelnienie na zgrzewie dachu w rynience

ja odkrecilem sobie plastki z tylu w bagazniku, zdjalem reling, wyczyscilem, przejechalem siliconem i juz mi nie leci

mi kapalo z tylnej czesci do bagaznika

Napisano

mam to samo w ten albo przyszly weekend podjade do kolegi do garazu, bo pogoda nie sprzyja i temperatura tez grinser006.gif tyle ze ja juz mam po prawej stronie mokre na calej dlugosci i nie wiem czy nie pojade calego laczenia silikonem

a moze byc taki brazowy uszczelniacz dekarski w tubie? tym uszczelnialem podszybie, a ogolnie to z silikonem nic nie bedzie? musi byc jakis specjalny zeby nie odlazl i zeby go sie grzyb nie imal? grinser006.gif

Napisano

Czytając powyższe posty dochodzę do wniosku, że kapiąca woda to przypadłość kombików. U mnie po ostatnich deszczach kapie z lampki oświetlenia wewnętrznego i zaparowują szyby od wewnątrz. Czy to nie jest sprawa pary i skraplania się wody?

Napisano
  • Autor

a widziałeś relingi w sedanie albo hatchbacku? a tak poważnie to możesz mieć ten sam problem co my. cieknie Ci relingami albo szyberkiem a kapiąca woda z lampki może mieć po prostu tam najlepsze ujście. jest też możliwość że mamy pęknięcia na łączeniach blachy jak sugerują koledzy w postach.

opel astra caravan 1.7td smile.gif

Napisano

> a widziałeś relingi w sedanie albo hatchbacku? a tak poważnie to

> możesz mieć ten sam problem co my. cieknie Ci relingami albo

> szyberkiem a kapiąca woda z lampki może mieć po prostu tam

> najlepsze ujście. jest też możliwość że mamy pęknięcia na

> łączeniach blachy jak sugerują koledzy w postach.

> opel astra caravan 1.7td

W sedanie i hatchbacku przeciez tez sa takie szwy na dachu 270751858-jezyk.gif

Napisano

jesli juz macie zamiar uszczelniac laczenia blachy w tej rynnie to odradzam silikon bo warunki atmosferyczne moga go zalatwicc w ciagu

pol roku do roku(co nie znaczy ze tak bedzie)

ja bym polecal klej poliuretanowy uszczelniajacy w takiej tubie jak sylikon albo albo poliuretanowa mase uszczelniajaca w puszce mozna tez uzyc kleju do szyb tylko ze po nim ciezko jest paluchy domyc jest gorszy niz sadza

jezeli wczesniej dobrze odtluscimy powierzcznie benzyna ekstrakcyjna lub zmywaczem silikonowym nic nam tego nie ruszy

(wiem co mowie pracuje przy tym na co dzien)

ceny takich klejow zaczynaja sie od 15 zl sa one dostepne praktycznie w kazdym sklepie z lakierami samochodowymi i materialami lakierniczymi

pozdro drive.gif

Napisano
  • Autor

zgoda. są takie same ale w kombiaku dochodzą te nieszczęsne relingi i one mają wpływ na trwałośc połączeń i szwów. przy przewożeniu czegoś na dachu relingi pracują ,powstają naprężenia i z tego powodu może dochodzić do nieszczelności. wreszczcie sama jazda po naszych ''równych'' drogach swoje robi. dzięki za sugestie i podpowiedzi odnośnie sposobu i materiału do klejenia.

opel astra caravan 1.7td

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.