Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z silnikiem...

Featured Replies

Napisano

Witam was serdecznie.... dawno kacika nie odwiedzalem bo nie bylo takiej potrzeby... az do dzisiaj.

Moj problem polega na tym, ze asterka jak jest zimna to silniczek chodzi oki. Jak tylko sie nagrzeje do 95 stopni zaczyna sie dlawic, powoli sie rozpedza. Jak wcisnie mu sie gaz do oporu czuje mocne dlawienie (przed tem tego nie bylo). Rozmawialem z moim mechanikiem. Powiedzial ze winien jest temu katalizator... ze jest poprostu juz zapchany (konczy sie). Poniewaz ich sie nie czysci a zakup nowego wiaze sie ze sporym wydatkiem zaproponowal mi zalozenie strumienicy (z zalozeniem 120 pln). Kto jak kto ale on zna mu silnik swietnie i zawsze dobrze mi doradzal... Chialem Was drodzy asterkowicze spytac o opinie, czy to faktycznie takie obiawy moga byc przez katalizator.. Dodam ze silnik spr. byl na tych wszystkich "sprzetach" i cisnienie jak i cala reszta jest b. dobra...

Napisano

Może spróbuj zamontować jakiś uniwersalny kat np. bosala za ok. 180 PLN a za starego też dostaniesz coś kaski więc nie powinno Cię to drogo wynieść.

Co do wstawiania strumienicy to z opini na forum wiem, że to kiepskie rozwiązanie.

Napisano
  • Autor

kiepskie ? mozesz mi napisac jakie sa tego minusy ?

Napisano

za stary katalizator mozna dostac od 100-130 zl bo podobno wytapiaja z niego platyne wiec wymiana kata duzo cie nie wyniesie a moze pomoc.

a moze niech odednie ci narazie katalizator i sprawdzisz czy sie polepszylo??

Napisano

> kiepskie ? mozesz mi napisac jakie sa tego minusy ?

Może przesadziłem z tym "kiepskim rozwiązaniem" ale raczej nie poleca się montowanie strumienic a dlaczego to poszukaj na forum, takich tematów było multum przykład jeden z wielu

Proponuje wpisać strumienica w opcji szukaj, jakbyś zrobił to wcześniej (jak wielu innych forumowiczów) to nie musiałbyś zakładać kolejnego od zawsze powtarzającego sie wątku.

Napisano

Ja też nie polecam strumienicy. Efekt zwykle odwrotny do zamierzonego. Lepiej wstawić kawałek rurki.

Napisano
  • Autor

ok zubu tylko tematem byl mulowaty silnik a nie struminica, to byla tylko opcja.. Tak czy inanczej temat wlasnie przestal istniec... wlasnie po 3 letach uzytkowania sprzedalem asterke frown.gif (mialem kartke na szybie od nie dawna i chcialem usunac ten problem z katalizatorem przed sprzedaza) dziekuje za wszystkie odpowiedzi...

Tym samym musze pozegnac sie po tych latach z tym dzialem kacika frown.gif ale i tak bede go odwiedzal i staral sie pomagac innym...pozdrawiam serdecznie... 3 majcie sie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.