Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sava eskimo, jeździł ktoś?

Featured Replies

Napisano

Ktoś z kącika jeździł na oponach Sava eskimo? Warto się w to pchać? Ma ktoś porównanie np z Frigo 2.

Zastanawiam się, czy warto wydać ponad 100 zł więcej za opony, bo może się okazać, że nie warto było.

Jak spisują się na mokrym, bo frigo podobno się bardzo ślizgają.

Napisano

> Ktoś z kącika jeździł na oponach Sava eskimo?

Ja takie wlasnie zalozylem. Chodzi o eskimo S3, na mokrym jeszcze nie sprawdzane, czekam na deszcz smile.gif. Natomiast na suchym calkiem przyzwoite, cichsze od kormoranow snowpro i calkiem komfortowo na nich sie jezdzi. Ale to chyba zasluga tego ze letnie zrobily sie twarde. I byly w cenie frigo2 a S3 lepiej wypadly w testach (oprocz glebokiego sniegu).

Napisano

> Ktoś z kącika jeździł na oponach Sava eskimo? Warto się w to pchać?

> Ma ktoś porównanie np z Frigo 2.

> Zastanawiam się, czy warto wydać ponad 100 zł więcej za opony, bo

> może się okazać, że nie warto było.

> Jak spisują się na mokrym, bo frigo podobno się bardzo ślizgają.

Ja jeżdżę na ESKIMO 3/Bravo/ i Frigo w CC, i mogę je polecić, na autostradzie sprawują się świetnie /zarówno na mokrym jak i suchym/ w górach na śniegu też. Jednakże w porównaniu /śnieg/ z FRIGO to żadne nie mają szans. Natomiast Frigo na autostradzie to porażka. ESKIMO to dobry kompromis , no i cena dobra, ogólnie polecam. zlosnik.gif

Napisano

> Jak spisują się na mokrym, bo frigo podobno się bardzo ślizgają.

Frigo - 2 na mokrym stają jak wryte sam się ostatnio zdiwiłem, mam w BRAVIE i SC i jestem zadowolony, po autostradzie też jeździłem i dobrze się spisywały, czułem różnice trzymania przodu (frigo-2) w stosunku do tyłu (kormoran snowpro).

Sava ostatnio podrożała a dawniej cenowo była znaczniej atrakcyjniesza niż frigo.

Napisano

Mialem Sava S3 w poprzednim aucie (teraz dojezdza je moj tato) bardzo zadowolony bylem z nich, znakomicie spisywaly sie w górach w sniegu (wiele razy sprawdzone) ale takze były ok na zimowych czarnych trasa zrobilem na nich jakis 15tys km przez zime. W tej chwili wlasnie sie zastanawiam czy do Bravo wziąść komplet Sava czy Frigo 2 (wkońcu to Goodyear UG5 - które tez mialem kiedys i były ok).

Napisano

Jeżdzę na Sava Eskimo S3 od 3 sezonów. Wcześniej frigo na SC. Trudno to porównać.

Jak kupowałem opony to eskimosy i frigo były w tej samej cenie. Wybrałem eskimosy bo bieżnik wyglądał na cichy grinser006.gif

I rzeczywiście są cichsze, dobrze radzą sobie na mokrym i śniegu (frigo były trochę lepsze na śniegu). W sumie ekstra jak na taką cenę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.