Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamontowanie głośników na tylniej półce w astrze sedan

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich serdecznie

mam mały problemik otóż posiadam astre sedan i w miare dobrze stukające radyjko oraz orginalnie zamontowane głośniki w przednich drzwiach, ale nie dawno dostałem bardzo dobre głośniczki i chciałbym je zamontować na tylniej półce i tu pojawia sie problem otóż zdjąć uszczelke i dwa czy trzy kołki za siedzeniami to luzik ale co dalej ?? Jak to całe obicie jest montowane pod szybą?? bo gdybym miał orginalne dziury na głośniki to bym nie robił sobie problemów tylko montował odrazu głośniki ale takich dziur nie mam frown.gif a byłem w sklepie który zajmuje sie montowanie sprzętu grającego w aucie i powiedzieli mi że oni wiercą dziury w półkach bez wcześniejszego demontarzu ale jedynie na ryzyko klijenta bo bywa czasami tak że lubi szyba pęknąc (co mi sie nie uśmiecha za bardzo) I moja prośba jest taka jesli ktoś spotkał sie z czymś takim i wie jak można bez większych problemów i uszkodzeń wyjąć obicie półki aby wywiercić dziury to prosiłbym o pomoc z góry dzięki 270635636-JUMP2.gif

Pozdrawiam serdecznie

Napisano

potwierdz to pekanie szyby w innym warsztacie.

moze sie tylko asekuracyjnie zabezpieczaja w razie co jakby cos spartolili i szybka pekla.

Napisano

Nie masz oryginalnie przetłoczeń pod głośniki w tylnej półce? U mnie były takie nie do końca docięte krążki blachy, wystarczyło lekko puknąć płaskim wkrętakiem w czterech miejscach (na jeden otwór). Nawet otwory pod wkręty były fabrycznie.

Z demontażem tapicerki na półce też nie ma problemu, cała trzyma się na spinkach, trzeba tylko zdjąć plastikowe boczki przy trójkątnych szybkach. W wykładzinie półki też były przetłoczenia otworów, widoczne od spodu, które wyciąłem ostrym nożem. Oryginalne maskownice głośników z ASO (koszt około 15 zł za sztukę) i zrobione.

Napisano
  • Autor

Serdeczne dzieki alster przy najbliższej okazji w weekend znów sie pobawie z półką. Jestem jeszcze ciekaw czy w sklepach z akcesoriami muzycznymi do auta można zakupić złączki do tych co są orginalnie w astrah podprowadzone kabelki do głośników na półke poprostu żeby nie ucinać ich i nie robić wieśniackich skrętek.

Jeszcze raz dzieki

Pozdrawiam

Napisano

Ja w swoim sedanie mam fabryczne otwory z maskownicami, myślałem, że każdy sedan tak ma.

Napisano

> Nie masz oryginalnie przetłoczeń pod głośniki w tylnej półce? U mnie

> były takie nie do końca docięte krążki blachy, wystarczyło lekko

> puknąć płaskim wkrętakiem w czterech miejscach (na jeden otwór).

> Nawet otwory pod wkręty były fabrycznie.

> Z demontażem tapicerki na półce też nie ma problemu, cała trzyma się

> na spinkach, trzeba tylko zdjąć plastikowe boczki przy

> trójkątnych szybkach. W wykładzinie półki też były przetłoczenia

> otworów, widoczne od spodu, które wyciąłem ostrym nożem.

> Oryginalne maskownice głośników z ASO (koszt około 15 zł za

> sztukę) i zrobione.

ja az swoje maskownice w ASO zapłaciłem 80plz niewiem.gif

Napisano

Ja swoje kupowałem około 2 lat temu i płaciłem niecałe 15 zł za sztukę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.