Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rewelacja. Pierwszy raz widze cos takiego

Featured Replies

Napisano

Cytat z serwisu www.tarnow.pl:

Quote:

Ograniczyć... ograniczenia prędkości

To jeden z najważniejszych wniosków jesiennego przeglądu dróg wykonanego przez policjantów z drogówki. W powiecie tarnowskim funkcjonariusze doliczyli się aż ponad 50 miejsc, w których można by usunąć zbędne oznakowanie. Dotyczy to szczególnie obszarów zabudowanych.

Przykładem może być odcinek z Tuchowa do Tarnowa w miejscowości Łękawka albo rondo w Lisiej Górze – mówi asp. sztab. Jerzy Boryczko z Sekcji Ruchu Drogowego Komendy Miejskiej Policji. Co cieszy, poprawia się stan dróg w regionie. Policjanci objechali blisko 500 km po drogach wszystkich kategorii a więc krajowych, wojewódzkich, powiatowych i gminnych. Stwierdzono dobry stan oznakowania pionowego. Na trasach powiatowych i gminnych nierzadko występują znaki obszaru zabudowanego starego wzoru.

Funkcjonariusze zamierzają wystąpić do zarządców dróg z prośbą o zweryfikowanie miejsc, w których ich zdaniem, znaków ograniczenia prędkości jest za dużo. Kolejnym krokiem ma być likwidowanie zbędnych tablic. Chodzi o to by poza obszarem miejskim ograniczenia prędkości były tylko w rejonach szkół i ciasnych łuków.

I to mi sie podoba wink.gif

Napisano

Boryczko w "zmiennikach" był milicjant o takim nazwisku zlosnik.gif

Napisano

> Boryczko w "zmiennikach" był milicjant o takim nazwisku

Chyba Ci się coś pomyliło.

To był Boryczko z "Zaklętych rewirów".

206_9.jpg

Napisano

> Chyba Ci się coś pomyliło.

> To był Boryczko z "Zaklętych rewirów".

Był w Zmiennikach Boryczko smile.gif

Napisano

> I to mi sie podoba

Pomysl swietny, powinien byc rozszerzony na caly kraj. Zweryfikowac ograniczenia predkosci, a tam gdzie pozostana niezbedne zaczac je konsekwentnie egzekwowac. Niewielkim kosztem mozna znaczaco poprawic bezpieczenstwo, a i w przyszlosci odniesc nawet zyski z tego wynikajace.

Napisano

> Cytat z serwisu www.tarnow.pl:

> Quote:

> Ograniczyć... ograniczenia prędkości

Może to pierwsze światełko w tunelu? Od zawsze twierdzę że znaki ograniczenia prędkości stawiane są z za dużym zapasem, a może z szcowaniem ze większość przekracza o +20 km/h i dlatego stawiają mniej.

Delco

ps boryczko to dość popularne nazwisko 683 osoby w polsce je nosi

Napisano

> Był w Zmiennikach Boryczko

Tak, ale to byla epizodyczna postac. W odcinku "Warszawski lacznik" razem z milicjantem Borkowskim (ktorego gral Adam Ferency) weszli do pokoju, w ktorym zameldowana byla Marcjanna Kuban pseudonim Peluszka w motelu przy Zwirki i Wigury, gdzie portier nielegalnie usadowil Krashana Bhamaradzange. Milicjanci weszli w celu sciagniecia Peluszki na 48h w zwiazku z okradnieciem przez jedna z cor Koryntu prezesa klubu Ogniwo Antoniego Kluska zlosnik.gif.

Napisano

W koncu - chcialoby sie powiedziec. Chocby z mojego podworka: trasa Nisko-StW z ograniczeniem, bo teren zabudowany...

claps.gif za poczatki przeblyskow intelektualnych na gorze.

Napisano

> Cytat z serwisu www.tarnow.pl:

> Quote:

> Ograniczyć... ograniczenia prędkości

Widać nareszcie ktoś myślący przeczytał dokładniej raport UE, o którym na tym forum pisałem, który zwraca uwagę na to, że główne przyczyny wypadków na drogach leżą w rozwiązaniach systemowych, a nie tylko w kierowcach.

Napisano

> Tak, ale to byla epizodyczna postac. W odcinku "Warszawski lacznik"

> razem z milicjantem Borkowskim (ktorego gral Adam Ferency)

> weszli do pokoju, w ktorym zameldowana byla Marcjanna Kuban

> pseudonim Peluszka w motelu przy Zwirki i Wigury, gdzie portier

> nielegalnie usadowil Krashana Bhamaradzange. Milicjanci weszli w

> celu sciagniecia Peluszki na 48h w zwiazku z okradnieciem przez

> jedna z cor Koryntu prezesa klubu Ogniwo Antoniego Kluska .

Dokładnie o to mi chodziło:)

Jego nazwisko przewinęło się jeszcze w odcinku,w którym była sprawa krashana i zenona kuśmidra...wtedy jak zeznawał Borowski.

Oglądałem ten serial z 20 razy mam też go na dvd więc jestem na bieżąco hehe.gif

Napisano

> Pomysl swietny, powinien byc rozszerzony na caly kraj. Zweryfikowac

> ograniczenia predkosci, a tam gdzie pozostana niezbedne zaczac

> je konsekwentnie egzekwowac. Niewielkim kosztem mozna znaczaco

> poprawic bezpieczenstwo, a i w przyszlosci odniesc nawet zyski z

> tego wynikajace.

Warszawa już to robi z 50 na 70 lub 80

Napisano

> Warszawa już to robi z 50 na 70 lub 80

Powiedziała, że robi - a nie robi. Znacząca różnica prawda.

Napisano

> Powiedziała, że robi - a nie robi. Znacząca różnica prawda.

Jeżeli zapadły już decyzje na szczeblach administr miasta i policji to według mnie sprawa już się toczy ( czyli "robi")

Inna sprawa ,że ślamazarność wprowadzania tego może zadziwiać, a wydaje się ,że jest to tyko kwestia postawienia znaków.

Natomiast sami kierowcy jusz sobie to wprowadzili jeżdżąc i tak szybciej biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.