Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

14i 60 KM Dużo pali

Featured Replies

Napisano

Witam!Może ktoś będzie wiedział lub miał podobny przoblem(dość często spotykany)tzn.Silnik spala za duzo benzyny,gdy mierze prąd na somdzie wynosi on 1,3 volta!!przy 2000obr/min.Apowinno oscylować w granicy 0,2-0,8.Wina leży w samwj sondzie czy w jakiejś innej części.

Napisano

> Witam!Może ktoś będzie wiedział lub miał podobny przoblem(dość często

> spotykany)tzn.Silnik spala za duzo benzyny,gdy mierze prąd na

> somdzie wynosi on 1,3 volta!!przy 2000obr/min.Apowinno oscylować

> w granicy 0,2-0,8.Wina leży w samwj sondzie czy w jakiejś innej

> części.

Dzień dobry mad.gifKLIK

Napisano
  • Autor

> Dzień dobry KLIK

Czytać nie umiesz!!!Na samym początku pisze!!!:Witam!!!Jak coś Tobie się nie podoba to poco tu wchodzisz?!Nie pytałem ciebie co mam robić!I co teraz?Jeżeli się nie przywitałem "oficjalnie" to nikt mi nie doradzi!Fajne forum:(

Napisano

> Czytać nie uniesz!!!Na samym początku pisze!!!:Witam!!!Jak coś Tobie

> się nie podoba to poco tu wchodzisz?!Nie pytałem ciebie co mam

> robić!I co teraz?Jeżeli się nie przywitałem "oficjalnie" to nikt

> mi nie doradzi!Fajne forum:(

Panowie bez nerwacji, jak to czytam to mi się wydaje że to napięcie nie wynosi 1,3 V tylko 15kV, rozładujcie się gdzie indziej , bo możecie serwer uszkodzić tymi iskrami a i bez tego działa nie rewelacyjnie.

Napisano

Racja koledzy spokojniej troszkę.

1.3V to rzeczywiście dziwne.

Odepnij sondę i zmierz napięcie na kabelku od strony instalacji przy włączonym zapłonie.

Napisano

Po pierwsze spokojnie a po drugie po Polsku by czytac to tu kazdy "unie" skorzystaj z opcji "wyszukiwarka" a 1,3 to za duzo.. pewnie sonda powiedziala "papa"

Napisano

Po pierwsze nie krzyczałem na Ciebie tylko wskazałem nasz miły zwyczaj witania się. Jeśli uraziłem sorki. Ja nie widze w tym nic dziwnego, że nowy członek klubu Astry najpierw napisze kilka słów od siebie, a potem zaczyna się udzielać. Po co te nerwy? 20.GIF

PS. A forum jest fajne oj fajne grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Czytać nie umiesz!!!Na samym początku pisze!!!:Witam!!!Jak coś Tobie

Sorrki! pub2.gifJestem osobą która nie lubi przesiadywać przed kompem.Na pewno nie często przesiaduje na jakimś forum.Może i to źle.Pojawił się problem w Asteroidzie i próbuje go rozwiązać.Wyszedłem z proźbą o pomoc.Jak ktoś będzie miał jakąś wiedze i ochote to pomoże.

Napisano

ja mialem podobne napiecie ale nie na sadzie lecz na tym kabelku od komputera. Ktos powiedzial ze to uszkodzony komp. Na allegro trafilem taki za 50zł. Wymienilem i mam taka akcje, że jezdze i jezdze i benzyna mi sie nie konczy zeby.GIF wiec nie wiem o ile spadło spalanie ale napewno duuuuzo

Napisano
  • Autor

> ja mialem podobne napiecie ale nie na sadzie lecz na tym kabelku od

> komputera. Ktos powiedzial ze to uszkodzony komp. Na allegro

> trafilem taki za 50zł. Wymienilem i mam taka akcje, że jezdze i

> jezdze i benzyna mi sie nie konczy wiec nie wiem o ile spadło

> spalanie ale napewno duuuuzo

Bardzo cenna podpowiedź!!!Sprawdze napięcie na tym kabelku.Jak sytuacja dalej się potoczy ,podam po sprawdzeniu,Zeby to było to!:)

Napisano

Witam.

Ja rowniez mam ten problem. Bylem u mechanika i tez powiedzial ze sonda jest do wymiany bo jakies napiecie sie nie zgadzalo. Moj aktualny wynik to 11-12 litrow paliwa w miescie ;-) Ostro co ? A jezdze naprawde spokojnie. Glownie ze wzgledu na oszczednosc bo paliwo tanie nie jest. Mechanik powiedzial rowniez ze ogromne spalanie jest spowodowane dziurawym tlumikem koncowym, i przebitym katalizatorem. Tak wiec mam do was pytanie. jakie sa jeszcze sposoby na zmiejszenie spalania ? oprocz naprawienia łat w ukladzie wydechowym i katalizatorze.

P.s Mechanik powiedzial ze najlepszym sposobem jest kupienie sobie roweru 270751858-jezyk.gif

Napisano

Zapomialem jeszcze napisac jaka astere mam.Pojemnosc 1,4 Astra f rocznik 91 przejechane 190.000 km 55 KM

Napisano

> Zapomialem jeszcze napisac jaka astere mam.Pojemnosc 1,4 Astra f

> rocznik 91 przejechane 190.000 km 55 KM

1. To co teraz napisałeś to podaje się w profilu.

2. Można było poprzedni post wyedytowć i to dopisać.

3. Mechanik ma rację (ale nie kupuj roweru tylko wymień sondę i połataj te dziury)

PS. Możesz te dane podać również w podpisie (oczywiście NIGDZIE nie podawaj nr rejestr - różni ludzie to czytają, również amatorzy cudzej własności).

Napisano

witam

ja to sie musze bardzo postarac zeby do 8L dojsc hehe

a tak powaznie to czy te 0,2-0,8 V to prawda czy nie??

narazie mam jeszcze orginalna sonde ale warto wiedziec na przyszlosc cool.gif

Napisano

Jak ja miałem walniętą sondę to palił mi 11l. Teraz po mieście (do pracy 5km) spala mi ok. 7-7,5l, w zimę dochodzi nawet do 8,5-9

Napisano
  • Autor

> Bardzo cenna podpowiedź!!!Sprawdze napięcie na tym kabelku.Jak

> sytuacja dalej się potoczy ,podam po sprawdzeniu,Zeby to było

> to!:)

Witam!

Sprawdziłem: na kompie mam cały czas 0,3V

a na sondzie cały czas 0,8V,nie ma tego wahania między 0,2-0,8V przy 2000obr/min,a z tego wynika mi że wtrysk podaje cały czas bogatą dawke ale czemu?To jest powadem dużego spalania.Zamówiłem nową sonde ,jak ją przykręce dam znać jak sprawa wygląda.Mamjakieś przeczucie,że to nie lambda:(

Napisano

No wlasnie wkoncu ma ktos ten sam problem co ja zlosnik.gif ostatnio wlasnie zmierzylem sobie napiecie na tym kabelku i mam na nim okolo 4 v ?? co jest przyczyna tej usterki ?? komp do wymiany ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.