Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Konsola - pilnie potrzebna pomoc - godziny...minuty...-;(

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Muszę dostać się pod środkową konsolę. Otrzymałęm info w poprzednim poście gdzie i co wykręcić. No i odkręciłem 9 śrub: 4 za radiem, 2 po bokach w środkowej części, 2 na dole i 1 za środkowym pokrętłem. <b>Coś jednak trzyma-;(</b> a dzisiaj muszę zamknąć ten temat-;( Trzyma cosik w okolicy własnie środkowego pokrętła od wentylatora. <b> I tu pytanie</b>: zdjęła mi się jedynie szara część pokrętła (ta wierzchnia) a pod spodem została biała część z otworem na odkręcenie śrubki (którą to odkręciłem). Mam jednak nieodparte wrażenie, że właśnie to białe okrągłe gówno (czytaj: druga, spodnia część pokrętła) trzyma konsolę-;( Próbowałem fest podważyć aby zeszła ale nic z tego;( <b> I tu właśnie proszę o radę</b>: czy ten biały kołnierz też trzeba usunąć? Jeśli tak to jak, aby nic nie połamać...

S P R A W A P I L N A - naprawdę mam niewiele czasu (a łącze się przez tel. kom. z Wami). Looknę tu za godzinkę - może ktoś coś odpisze....

Dzięki z góry

Piotr

Napisano

Ja tej konsoli osobiście (jeszcze) nie rozbierałem, ale przed chwilą wskoczyłem na śmietnik i sprawdizlem w referaciku o wymianie podswietlenia konsoli i wychodzi że odkreciles wszystkie srubki - 4 przy radiu, 2 przy listwie z włacznikami halogenów i podgrzew.szyby, 2 od dołu i jedna pod srodkowym pokrętłem więc nie wiem co CI tam może jeszcze trzymac? niewiem.gif

Napisano

jak konsola nigdy nie byla zdejmowana to ją mocno trzymają kanały nawiewu powietrza trzeba z wyczuciem pociagnąć za konsole i kanaly puszcza

Napisano

Odkęrciłeś wszystkie mocowania..

Problem tkwi w ty ze z jakiegoś powodu rozpadło Ci się pokrętło..

Ono jest nasadzone na czpień a dodatkowo w pokrętle w Twoim przypadku w tym pozostałym elemencie jest blaszka która bolokuje wyjście pokrętła wchodząc w nacięcie na czpieniu.

Moja rada.. owiń drutem pozostały element i pociągnij lub po prostu wsadź ręce pod konsole po lewej i prawej stronie i ciągnij do sienbie.. Jeśli jakiś super mechanik nie wkleił tego na kropelkę to nic nie powinno sie stac..

Napisano

U mnie przy pierwszym zdejmowaniu też nie chciała wyjść. Pociągnąłem mocniej i wyszła - przy okazji wyskoczył klawisz przełączania nawiewu wewn./zewn., którego zapomniałem ściągąć. mlotek.gif

Napisano
  • Autor

No to idę działać - dam wieczorkiem znać co to było za draństwo. Właściwie to obawiam się, że poprzedni właściciel mógł przykleić pokrętło...-;( Autko było "robione" więc czort wie czy nie kręcili w środku (niektóre śrubki nie miały podkłdek, więc kto wie...) Ale nie mam wyjścia - potwierdziliście moje przypuszczenia. Trzymajcie kciuki cobym nic nie połamał...

Napisano

> No to idę działać - dam wieczorkiem znać co to było za draństwo.

> Właściwie to obawiam się, że poprzedni właściciel mógł przykleić

> pokrętło...-;( Autko było "robione" więc czort wie czy nie

> kręcili w środku (niektóre śrubki nie miały podkłdek, więc kto

> wie...) Ale nie mam wyjścia - potwierdziliście moje

> przypuszczenia. Trzymajcie kciuki cobym nic nie połamał...

pewnie wiązka kabli trzyma na środku od świateł awaryjnych - musisz najpierw wsadzić paluszki i wypiąć kostkę od awaryjnych - wtedy wyskoczy prawie sama

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.